DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 15:18

DI - 16 maj 19 kl. 16:57

Flodén: ”Inte hälsosamt” med fortsatt kronförsvagningVice riksbankschefen Martin Flodén anser att det givet den svenska ekonomin "inte skulle vara hälsosamt att se en ytterligare depreciering" i kronans växelkurs, rapporterar Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Martin Flodén, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FlodénInte , hälsosamtmed fortsatt , kronförsvagning
PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 10:00

Spännande räntebesked väntas på torsdag

Samtliga nio ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken upprepade i samband med räntebeskedet i februari att ”nästa höjning sannolikt sker under andra halvåret 2019” (mest sannolikt i september enligt räntebanan). Räntebanan lämnades också oförändrad jämfört med i december med undantag för att den då sträckte sig ett kvartal längre (och indikerade att räntan då skulle stiga till 1,10 procent från 0,98 procent under fjärde kvartalet).

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Oro för utdragen handelskonflikt tynger USA-terminer

USA-börserna väntas öppna ned i torsdagens handel. Rädsla för en utdragen handelskonflikt mellan USA och Kina bidrog till ett negativt klimat på finansmarknaderna globalt. Tekniksektorn, som var under press i onsdagens USA-handel, gick svagt även i Asien på torsdagen.

DI - 15 minuter sedan

Goldman Sachs: Allt närmare fullskaligt handelskrig – börsen dyker

NEW YORK. Tonläget mellan USA och Kina fortsätter att höjas i den pågående handelskonflikten. Enligt USA:s finansminister kan nästa tulleskalering komma redan i slutet av juni.

DI - 30 minuter sedan

Husqvarna-konkurrentens vinst något under förväntan – sjunker i förhandeln

Den amerikanska Husqvarna-konkurrenten Toro, som tillverkar bland annat trädgårdsprodukter och gräsklippare, redovisar försäljning och en vinst något under förhandstipsen. Bolagets helårsförsäljning bedöms dock bli något över förväntningarna..

DI - 30 minuter sedan

Oljepriset fortsätter att falla på torsdagen

Oljepriset utökade de senaste dagarnas nedåtresa under torsdagen. Under eftermiddagen var spotpriset på både Brent- och WTI-oljan ner omkring 1,9 procent. .

DI - 30 minuter sedan

Källor: Triton har lagt bud på Thomas Cooks nordiska verksamhet

Thomas Cook Group har fått ett bud på sin nordiska verksamhet av riskkapitalbolaget Triton, enligt källor till Sky..

DI - 45 minuter sedan

Thomas Cook får sänkt kreditbetyg – fortsatt ras för aktien

Resejätten Thomas Cook rasar under torsdagen sedan två av kredithusen sänkt bolagets kreditbetyg..

DI - 45 minuter sedan

Europeisk pilotförening: Förtroendet för amerikanska FAA förbrukat

Förtroendet för USA:s luftfartsverk FAA är förbrukat – myndigheten agerade inte självständigt i sitt arbete med att försäkra att problemmodellen 737 Max 8 blev tillräckligt säkert, anser Europas pilotförening..

DI - 45 minuter sedan

USA: Nyanmälda arbetslösa sjönk vecka 20

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 1.000 till 211.000 personer, under vecka 20..

DI - 45 minuter sedan

Gruvbolag vill bygga batterifabrik i Sverige – ett hinder återstår

Det australiska företaget Talga Resources vill starta en fabrik för batterikomponenter i Luleå. Men först krävs det tillstånd för en ny grafitgruva i Vittangi i Kiruna kommun. .

DI - 1 timme sedan

Stefan Persson lånar ut pengar till H&M

H&M:s storägare och styrelseordförande Stefan Persson har på torsdagen via familjens investeringsbolag Ramsbury Invest köpt företagscertifikat i klädbolaget för knappt 150 miljoner kronor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.