Cornucopia > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:28

Cornucopia - 16 maj 19 kl. 16:49

Husmask: Lägenhetspriser upp i kranskommunerna - ner 1.5% i GöteborgEn intressant utveckling pågår i Stor-Göteborg kan man se utifrån Husmasks data. Lägenhetspriserna faller sedan årsskiftet i Göteborgs kommun, men stiger rätt mycket i kranskommunerna.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Göteborg, Stor-Göteborg, Husmasks, Göteborgs, Västlänken, Picadilly Circus, Times Square, Nya Slussen, Hufvudstaden, SEK, Mölndal, Solna, Kungsbacka, Lerum, Boolis, Sävedalshållet, Partiller

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Husmask, Lägenhetspriserupp i , kranskommunerna, ner, 1.5%i , Göteborg
Cornucopia - 03 nov 17 kl. 12:57

Husmask: Lägenhetspriser ner 13% i Stockholm - med mindre lägenheter sålda

"Ingen i Sverige köper en bostad för spekulation. I Sverige köper man för att bo." - floskeltoppenEn kritik mot Husmaskens Booli-priser var att det skulle handla om att större lägenheter går nu än i augusti och det därmed påverkar kvadratmeterpriset för november.

Cornucopia - 23 okt 17 kl. 11:54

Husmask/Booli: Lägenhetspriser ner 1.8% i Stockholm på ett år

En av bloggens läsare har slängt ihop en enkel tjänst som visar medelpriser per månad för Stockholm, Göteborg och Malm, som vederbörande kallar Husmask. Enligt den har lägenhetspriserna fallit 1.8% i Stockholm på tolv månader.

Cornucopia - 07 nov 17 kl. 07:20

Mäklarkåren bekräftar nu 10 - 15% ner i Stockholm - 22% enligt Booli

I en artikel hos Dagens Industri bekräftar nu flera mäklarfirmor att lägenhetspriserna gått ner 10 - 15% på några månader. Detta är alltså i linje med de Booli-siffror som Penates och Husmask presenterar, som skrivits om här på bloggen de senaste veckorna. Samtidigt visar nu Husmask ett ras på 22% för Stor-Stockholm.

Cornucopia - 26 jul 18 kl. 13:14

Husmask/Booli: Lägenhetspriserna i Stor-Stockholm rasar i juli

Enligt tjänsten Husmask, som bearbetar Boolis öppna data, rasar lägenhetspriserna i Stor-Stockholm nu i juli. Säsongsmässigt är det inte oväntat, men ändå intressant, och handlar främst om sämre lägen, medan priserna är stabila centralt.Stockholm.

Cornucopia - 21 feb 18 kl. 13:21

"Villapriserna ner 15-20% i Västerort"

En liten bostadsanekdot för villor i Västerort (Stockholm) att lunchjäsa till här på onsdagseftermiddagen. En läsare konstaterar att villapriserna verkar vara ner 15 - 20% i åtminstone delar Västerort.
Stockholm i februari 2018.

Cornucopia - 13 nov 17 kl. 11:20

Aktuell Husmask för lägenheter per storstad och län

Nedan följer en sammanställning av Husmaskens Booli siffror till och med söndagen den 12:e november. Siffrorna avser nedgång sedan halvårsmax och de senaste tolv månaderna och är veckovis medelvärde. Sedan halvårsmax är priserna ner i hela landet och stora delar av landet är ner även på tolv månader.

Cornucopia - 14 mar 18 kl. 10:14

Valueguard: Bostadsprisindex ner i hela landet i februari

Valueguards kvalitetsjusterade HOX-index visar på prisnedgångar i samtliga prisindex i februari, utom för villor i Malmö. Störst generell nedgång var förstås för bostadsrätter med i snitt -0.8%, även om den enskilt största nedgången var villor i Göteborg med -1.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

MÖP-måndag: Ännu ett havererat modernt ryskt försvarprojekt

Dags för MÖP-måndag igen. Ännu ett av Rysslands moderna försvarsprojekt har havererat. Denna gång moderniseringen av ubåten Kazan, vilket är svårt att dölja till skillnad mot t ex Armatastridsvagnarna eller luftvärnet, på grund av risken för ett ubåtshaveri och totalförlust.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Valresultaten på trendsättande Södermalm

Cirka tio procent av Sveriges journalister uppges bo på trendkänsliga Södermalm, och en ännu högre andel av de stockholmsdominerade rikstäckande media och tvångsfinansierade vuxendagisen Public Service. Det kan därför vara högintressant att se hur valutfallet i EU-parlamentsvalet blev på Södermalm. Valresultaten nedan.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Valutarörelser efter EU-parlamentsvalet - euron försvagas

Det är små valutarörelser efter EU-parlamentsvalet, men euron försvagades mot dollarn. Brittiska pundet stärk mot euron, och svenska kronan något försvagad.
Silvertacka från gamla Malmö Ädelmetall.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Avtalslös Brexit åter på bordet efter Mays avgång

Det brittiska EU-parlamentsvalet var i mycket ett val om Brexit, vilket också underströks av att premiärminister Theresa May avgick som partiledare för det brittiska konservativa partiet "Tories". Utfallet i det brittiska valet blev också att det nystartade Brexitpartiet blev största enskilda parti och anti-Brexit Liberaldemokraterna näst största, medan det konservativa regeringspartiet endast fick nio procent och blev femte parti.
Trafalgar Square.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Valvaka EU-parlamentsvalet 2019

Bloggen drar härmed igång årets valvaka för EU-parlamentsvalet, även känt som Robinssonomröstningen om vilka 21 personer som ska vara skattebefriat EU-frälse de kommande fem åren.
Skärmdump från SVT:s valvaka.Bloggen kör SVT:s valvaka på SVT Play och kör 100% seriösa kommentarer kring denna.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Läsarna: Fortsatt ökat valdeltagande i EU-parlamentsvalet

Trenden med allt högre valdeltagande i EU-parlamentsvalet fortsätter, åtminstone om trenden hos bloggens läsare håller i sig. Bloggläsarna är mer benägna att rösta än svenska folket generellt, men har följt folkets trend med allt högre valdeltagande. 2019 kommer 89% av bloggläsarna rösta i EU-parlamentsvalet.

Cornucopia - Igår: 14:33

Socialdemokraterna spammar återigen med politiska SMS

Socialdemokraterna upprepar sitt beteende från riksdagsvalet och spammar slumpvisa personer med SMS och politisk propaganda på självaste valdagen. Det påstås vara lagligt och en grundlagskyddad yttrandefrihet.
Socialdemokraterna.

Cornucopia - Igår: 12:07

Foton: Imponerad av Hagfors stadsplanering och arkitektur

Hagfors gjorde ett imponerande intryck på mig vid min föreläsning där i början av maj. Att kunna stadsplanera en stad till synes helt utan begränsningar mitt ute i de värmländska skogarna, med helt raka esplanader och rationellt effektiv bebyggelse är på någon nivå ändå estetiskt tilltalande. Det var inte vad jag hade väntat mig.

Cornucopia - Igår: 09:56

Oenighet om bostadspriserna

"Two men say's they're Jesus, one of them must be wrong." - Dire Straits, Industrial DiseaseEn snabb läsning av Dagens Industri visar att det finns många åsikter om bostadspriserna. Man kan sammanfatta med att det tidigare konsensus om att priserna bara ska upp, UPP, UPP!

Cornucopia - Igår: 15:46

Röstar du i EU-parlamentsvalet 2019?

Dags för en liten enkät inför morgondagens EU-parlamentsval. Röstar du i EU-parlamentsvalet? Svara nedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.