SR > Nyheter

Thursday, 23 May, 05:27

SR - 16 maj 19 kl. 16:00

Friskoleägare frihetsberövadEn ägare till en friskola i Västsverige har frihetsberövats. Anledningen till frihetsberövandet är ännu oklar, men mannen är ett känt namn inom den radikala islamistiska miljön och har kopplingar till den imam i Gävle som togs i förvar för två veckor sedan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Västsverige, Gävle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friskoleägare, frihetsberövad
Sydsvenskan - 12 jun 15 kl. 04:00

Trevligt värre

Det är intressant att se hur det nuförtiden är ekonomisk forskning som bidrar till kritisk samhällsdebatt och klassanalys. Efter den franske nationalekonomen Thomas Pikettys omtalade ”Kapitalet i det tjugoförsta århundradet ” kommer nu Mikael Holmqvists ”Djursholm – Sveriges ledarsamhälle”. Holmqvist är professor i företagsekonomi vid Stockholms universitet och har i likhet med Piketty gjort en mycket omfattande studie.

Ekonomistas - 25 apr 14 kl. 08:34

Om viktad skolpeng och kötid

I Sverige som på de flesta andra håll i världen försöker skolan styra resurserna mot elever med mindre gynnsamma förutsättningar. Ett vanligt medel för att uppnå detta är att låta ersättningen till skolorna baseras på diverse socioekonomiska attribut bland eleverna. Alltfler kommuner ersätter även friskolorna enligt samma modell, men det finns även kommuner som betalar ut en skolpeng till friskolor baserat på den genomsnittliga kostnaden för de kommunala skolornas elever (se rapport från Skolverket).

Sydsvenskan - 24 maj 13 kl. 06:30

Vinst utan vett

Sex av riksdagens partier kom igår överens. Reglerna för hur friskolor får bedrivas ska skärpas en smula. Ägarnas rätt att stoppa skolpengen i egen ficka rör man dock inte.

Barometern - 01 jun 13 kl. 10:51

Urholkad uppgörelse

En sak är i vart fall säker; den som trodde att friskoleägarna täljer guld med kniv fick fel. På torsdagskvällen kom beskedet att JB-koncernen lägger ner sin skolverksamhet i Sverige. I Kalmar och Växjö ser det ut som att Karl-Oskar skolan tar över gymnasieskolorna.

Barometern - 01 jun 13 kl. 10:51

Urholkad uppgörelse

En sak är i vart fall säker; den som trodde att friskoleägarna täljer guld med kniv fick fel. På torsdagskvällen kom beskedet att JB-koncernen lägger ner sin skolverksamhet i Sverige. I Kalmar och Växjö ser det ut som att Karl-Oskar skolan tar över gymnasieskolorna.

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Klimatet viktig fråga för många EU-kandidater

Klimatet är en av de viktigaste frågorna att jobba med i Europaparlamentet, tycker majoriteten av partiernas toppkandidater – men inte KD:s och SD:s..

SR - 1 timme sedan

Han såg rebeller ta matleveranser för svältande

FN:s livsmedelsprogram WFP hotar att stoppa alla matleveranser till Houthikontrollerade områden eftersom rebellerna förhindrat hjälpen att komma fram..

SR - 3 timmar sedan

EU-valet – nu officiellt igång

Valet till Europaparlamentet har nu börjat. Först ut var Nederländerna där några vallokaler öppnade redan vid midnatt..

SR - 6 timmar sedan

May tappar tung minister

I Storbritannien avgick i kväll Andrea Leadsom, en av de tyngre ministrarna i regeringen. Hon skriver i sitt avskedsbrev att hon inte längre kan stötta det brexit-förslag som premiärminister Theresa May vill lägga fram i parlamentet..

SR - 7 timmar sedan

Lundgren välkomnar rättslig prövning

Peter Lundgren, Sverigedemokraternas toppkandidat till EU-parlamentet, är tillbaka i debatten igen..

SR - 8 timmar sedan

Brinnande aspludd – farlig trend bland unga

Aspludd har lagt sig över stora delar av Sverige och brinnande ludd har lett till ett stort antal småbränder i landet. De flesta av bränderna är anlagda, enligt Brandförsvaret..

SR - 9 timmar sedan

Polska biskopar uttrycker skam över skandaler

Den katolska kyrkan i Polen har inte gjort tillräckligt för att förhindra övergrepp på barn och unga, slår polska biskopar fast..

SR - 10 timmar sedan

Vapenhärva uppnystad i Norge

Över 1 800 illegala vapen beslagtagna efter en omfattande polisutredning i Norge. Flera av de åtalade i vapenhärvan har koppling till polisen och försvaret..

SR - 10 timmar sedan

Nu hårdnar maktkampen inom ANC

Idag valdes Cyril Ramaphosa formellt till Sydafrikas president, när landets parlament samlades för första gången efter valet för två veckor sedan. Men bara timmar innan parlamentet öppnade kom tecken på att maktkampen inom regeringspartiet ANC nu accelererat..

SR - 10 timmar sedan

Fokus på biologisk mångfald

I dag är det Biologiska mångfaldens dag – en dag instiftad av FN för att påminna om hur viktig artrikedomen är för allt liv på jorden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.