DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:38

DI - 16 maj 19 kl. 16:00

Riksgälden: Statens betalningar under hotDEBATT. Säkerhetspolischefen har pekat ut finanssektorn som en av de mest utsatta samhällssektorerna för cyberangrepp. Andra länder har kommit längre i det förebyggande arbetet mot de nya hoten, skriver riksgäldsdirektör Hans Lindblad..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Hans Lindblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksgälden, Statens, betalningarunder , hot
DI - 21 feb 18 kl. 09:37

Riksgälden: Statens betalningar visar överskott på 80 miljarder

Riksgälden spår att statens betalningar kommer att visa ett överskott på 80 miljarder kronor 2018 och ett överskott på 45 miljarder kronor för 2019. .

DI - 07 mar 18 kl. 09:34

Riksgälden: Statens betalningar visade 49,9 miljarder i överskott i februari

Statens betalningar resulterade i ett överskott på 49,9 miljarder kronor i februari. Riksgäldens egen prognos pekade mot ett överskott på 54,8 miljarder kronor. .

DI - 06 jul 18 kl. 09:40

Riksgälden: Statens underskott mindre än väntat

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 17,3 miljarder kronor i juni. Riksgäldens egen prognos pekade mot ett underskott på 18,2 miljarder kronor.  Det rapporterar Riksgälden..

SvD - 16 jun 15 kl. 10:11

Riksgälden: Statens underskott blir 71 miljarder

I år kommer statens betalningar visa ett underskott på 71 miljarder kronor, enligt Riksgälden..

DI - 07 apr 16 kl. 09:40

Riksgälden: Statens betalningsöverskott större än väntat

Statens betalningar resulterade i ett överskott på 8,9 miljarder kronor i mars. Riksgäldens prognos pekade mot ett överskott på 2,0 miljarder kronor..

DI - 09 jan 19 kl. 09:41

Riksgälden: Statens underskott 78,3 miljarder i december

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 78,3 miljarder kronor i december. Riksgäldens egen prognos pekade mot ett underskott på 79,0 miljarder kronor. .

DI - 07 feb 19 kl. 09:38

Riksgälden: Statens överskott 8,7 miljarder i januari

Statens betalningar resulterade i ett överskott på 8,7 miljarder kronor i januari. Riksgäldens egen prognos pekade mot ett överskott på 8,3 miljarder kronor. .

DI - 08 maj 19 kl. 09:35

Riksgälden: Statens lador läckte i april – skatteinkomsterna miljardmissar

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 2,6 miljarder kronor i april. Riksgäldens egen prognos pekade mot ett överskott på 1,5 miljarder kronor. .

DI - 12 jan 15 kl. 09:37

Riksgälden: Statens underskott större än förväntat

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 100,7 miljarder kronor i december..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Energijätten ger sig in i debatten: ”Tydligt att kärnkraften ska fasas ut”

Kärnkraften ska avvecklas och ingen ny byggas. Det anser Marc Hoffmann, Sverigechef på Eon, som nu ger sig in i debatten: ”Det är tydligt att kärnkraften ska fasas ut. Så är energiöverenskommelsen och den bejakar vi.

DI - 5 minuter sedan

Holmgren: Avfallet är bara ett av problemen med kärnkraft

Kärnkraftsfrågan har åter blivit en valfråga, ett antal partier vill se en utökning av kärnkraften med andra vill avveckla den helt och ersätta den med andra alternativ. ”Som fysiker är jag förvånad men inte som politiker”, säger Miljöpartiets Pär Holmgren, fysiker och nyvald EU-parlamentariker..

DI - 5 minuter sedan

S&P höjer kreditbetyget för SSAB

S&P höjer sitt kreditbetyg för stålkoncernen SSAB till BB+ från tidigare BB. Utsikterna ändras till stabila från tidigare positiva, rapporterar Bloomberg..

DI - 10 minuter sedan

Uppgifter: EU överväger att döma Italien till 40 miljarder kronor i böter

EU-kommissionen överväger att döma ut miljardböter till Italien för landets misslyckande med att tygla sina skulder, skriver Bloomberg. Enligt nyhetsbyråns uppgifter kan boten bli så stor som 3,5 miljarder euro, motsvarande cirka 38 miljarder kronor..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen på tvärs med europeiska uppgångar

Medan Stockholmsbörsen tappar mark i handelsveckans inledning klättrar de stora europeiska börserna på under måndagseftermiddagen. .

DI - 15 minuter sedan

Financial Times: Rekordhögt statligt stöd till kinesiska företag förra året

Kina ökade under förra året statliga stöd åt inhemska bolag till en ny rekordnivå. Under året utbetalades 154 miljarder yuan, cirka 214 miljarder kronor, i stödpengar enligt den finansiella databasen Wind, skriver Financial Times..

DI - 15 minuter sedan

Chromogenics har utett ny styrelseordförande

Chromogenics, som säljer glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp, har utsett styrelseledamoten Johan Hedin till ny styrelseordförande. Han tar över uppdraget från Christer Simrén..

DI - 30 minuter sedan

Johan Hedin utses till ny styrelseordförande i ChromoGenics

Johan Hedin utsedd till ny styrelseordförande i ChromoGenics AB (publ)..

DI - 30 minuter sedan

Dagens kapning: Carnegie sänker riktkursen med 88 procent

Dagens stora riktkurskapning kommer från Carnegie och drabbar det norska oljeborrningsbolaget Seadrill. Banken ser risk för att bolagets likviditet snart torkar upp igen. .

DI - 45 minuter sedan

Löfvens ilska mot M:s agerande: ”Ett oansvarigt spel”

Statsminister Stefan Löfven angriper Moderaterna för att forcera fram en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.