Sydsvenskan > Sport

Thursday, 23 May, 04:59

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 16:00

Miljöpartiet prioriterar miljö, jämställdhet och solidaritetTre MP-politiker: Vi säger så klart nej till nedskärningar på miljön..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
MP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartiet, prioriterar, miljö, jämställdhetoch , solidaritet
DN - 16 jun 18 kl. 06:55

Unga prioriterar miljö och jämställdhet

Unga väljare prioriterar jämställdhet och miljö betydligt högre än vad äldre gör, visar DN/Ipsos mätningar. V, C, MP och Fi är partier som är särskilt starka bland de yngre. Men mönstret med två jämnstora block och SD som vågmästare skulle bestå även om de unga ensamma fick avgöra valet..

SR - 31 maj 14 kl. 22:30

Miljöpartiet vill göra jämställdhet till viktig valfråga

Miljöpartiets kongress i Göteborg beslutade på lördagskvällen att göra jämställdhet till en av de viktigaste frågorna i sitt valmanifest. Det är en seger för Grön ungdom som velat ge feminism en större tyngd i den gröna valrörelsen..

BT - 12 sep 14 kl. 20:26

Jämställdhet först ut i slutdebatt

Med bara två dagar kvar till valet möts i kväll samtliga riksdagspartiers ledare i SVT:s slutdebatt. Kvällens ämnen var hemliga in i det sista och avslöjades först i Rapports sändning. Bland annat ska partiledarna debattera kärnkraft, a-kassa och bensinskatt.

SmålandsPosten - 13 maj 14 kl. 06:28

Europa har allt att vinna på mer jämställdhet

Anna Hedh, Socialdemokratiska kvinnoförbundet i Kalmar län och kandidat till Europaparlamentet och Elinborg Kristinsdottir Karlsson, Socialdemokratiska kvinnoförbundet i Kronoberg, skriver på Dagens debatt inför EU-valet den 25 maj. Det blåser snåla högervindar i Europa. I de värst drabbade länderna har politik blivit synonymt med åtstramningar.

Politologerna - 04 dec 17 kl. 07:44

Lucka #4: Hur är det ställt med jämställdheten i opinionen?

Det stora genomslaget för #metoo-rörelsen i Sverige under hösten 2017 äger rum mot bakgrund av ett sedan lång tid tillbaka mycket stabilt och näst intill kompakt opinionsstöd för satsningar på ett mer jämställt samhälle. De starka reaktionerna på de ändlösa vittnesmålen om kvinnors erfarenheter av sexuella trakasserier förstås och tolkas av somliga som ett smärtsamt korrektiv av vårt samhälles självbild när det gäller vår jämställda kultur och relationer mellan män och kvinnor. Men att #metoo-rörelsen har haft ett så starkt genomslag i just Sverige kan också bero på att jämställdhetsnormen är så pass stark: varje enskild normöverträdelse leder till upprördhet.

Jmini.se - 24 apr 16 kl. 09:07

Miljöpartiets kommunalråd i Nässjö: Avgå Fridolin och Romson!

Öppet brev till Åsa Romson och Gustav Fridolin Nolltolerans mot extremism, rasism och att Miljöpartiet är för jämställdhet är självklarheter. Jag förstår inte varför ni språkrör skriver ett brev till oss medlemmar om just detta. Jag hade hellre s.....

NSD - 09 sep 18 kl. 18:32

Miljön viktig för förstagångsväljare

Miljön, jämställdhet och skatter..

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

BT - 31 maj 14 kl. 21:07

Miljöpartiet lyfter upp jämställdhet

Feminism ska väga lika tungt i Miljöpartiets valmanifest som klimat och miljö, skola och nya jobb. Det beslutade partiets kongress i dag, efter påtryckningar från Grön Ungdom. Jämställdhetsfrågor lyfte under valrörelsen till EU-valet.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Kritik mot förbundets utredning om sexism

18-åriga talangen Ellen Holmsten vittnade om trakasserier..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Italiensk gisslan släppt i Syrien

En 32-årig italiensk man har hållits gisslan i Syrien sedan 2016..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

I höst är alla barn mätta i skolan – det finns det kontrakt på

Föräldrar tvingas skriva under ”förväntansdokument” med Malmös skolor..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Landslagsstjärna misstänkt för att ha slagit polis utanför nattklubb

Tunga meriter från svenska landslaget i sin idrott..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Kvinnorna i ”Game of thrones” pratar mindre

Trots färgstarka rollfigurer som Daenerys, Arya och Cersei har de kvinnliga skådespelarna i "Game of thrones" i genomsnitt bara yttrat omkring 25 procent av seriens repliker. Det visar en svensk studie gjord av analysföretaget Ceretai, som mätt taltiden.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Larsson vidare på Nürnbergs grus

Johanna Larsson vann grusturneringen i Nürnberg i fjol och hon fortsatte där hon slutade vid förra besöket. Larsson slog meriterade ryskan Svetlana Kuznetsova i raka set i andra omgången, 7–5, 6–4. Matchen skulle ha spelats i tisdags men ställdes in på.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Kakko: Alla tror att Sverige kommer att vinna

Finland har två NHL-spelare i laget och Sverige har 21. Stortalangen Kaapo Kakko tror ändå att de finländska lejonen kan besegra Tre Kronor i VM-kvartsfinalen i Kosice. – Alla tror att Sverige kommer att vinna, men jag tror att vi vinner, säger 18-åring.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Turkiet går vidare med köp av ryskt luftvärn

I ytterligare en knäpp på den amerikanska näsan envisas Turkiet med att gå vidare med köpet av det ryska luftvärnssystemet S-400. Dessutom ska Ryssland och Turkiet samproducera nästa generation, luftvärnssystemet S-500. USA har hotat med sanktioner mot.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Dagens viktigaste nyheter

Få snabbkoll – vi har valt ut några av dagens viktigaste nyheter..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Jesper Lindell driver ut sin inre Van Morrison

Håkan Engström hör ett debutalbum och en helt och hållet övertygande röst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.