Expressen > Nyheter

Thursday, 23 May, 15:12

Expressen - 16 maj 19 kl. 15:06

Abort kan ge högre straff än våldtäkt i AlabamaEn våldtäktsman kan få lägre straff än en läkare som utför abort.Det blir en av konsekvenserna om Alabamas nya lagförslag om abortförbud går igenom, skriver Rolling Stone.– Det sänder ett olyckligt budskap, säger Farah Diaz-Tello på organisationen If/When/How till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Alabama, Alabamas, Rolling Stone, Farah Diaz-Tello, IfWhenHow

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Abortkan ge , högre, straff, än, våldtäkti , Alabama
SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 06:00

Låt utländska kvinnor göra abort till subventionerat pris i Stockholm

INTERNATIONELLA ABORTRÄTTSDAGEN Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet, förlossning och osäkra aborter i världen. Därför bör våra politiker i Stockholms landsting stå upp för vår starka abortlagstiftning genom att erbjuda utländska kvinnor abort till subventionerad kostnad. Det bör även gälla kvinnor som är på tillfälligt besök i Sverige, samt säkra resurser så att papperslösas rätt till abort efterlevs även i praktiken, skriver Hanna Navier.

Sydsvenskan - 27 jan 12 kl. 06:30

Nya lagar inskränker rätten till abort i USA

Kvinnor i Texas som söker abort ska först lyssna till fostrets hjärtslag. Den nya lagen understryker hur USA:s grundlagsskyddade aborträtt kan inskränkas på delstatsnivå.
NEW YORK.

DN - 30 mar 16 kl. 22:04

Trump för ”något slags straff” när kvinna gör abort


Donald Trump förespråkar straff för kvinnor som gör abort om och när detta ingrepp skulle bli olagligt i USA. Den republikanske USA-presidentaspiranten sade i en intervju för nyhets-tv-kanalen MSNBC att han tills vidare inte kan uttala sig om vilket straff han tänker sig..

DN - 30 mar 16 kl. 22:04

Trump ville straffa kvinnor för abort – men ändrade sig


Donald Trump förespråkar straff för kvinnor som gör abort om och när detta ingrepp skulle bli olagligt i USA. Den republikanske USA-presidentaspiranten sade i en intervju på onsdagen för nyhets-tv-kanalen MSNBC att han tills vidare inte kan uttala sig om vilket straff han tänker sig.  Senare ändrade sig Trump, efter en våg av protester från både abortanhängare och -motståndare..

Expressen - 30 mar 16 kl. 22:52

Trump: Kvinnor som gör abort bör straffas

Kvinnor som gör abort borde få "någon sorts straff". Det säger presidentkandidaten Donald Trump i en MSNBC-intervju. – Just när man inte trodde det kunde bli värre, kommenterar Hillary Clinton..

SR - 31 mar 16 kl. 09:21

Trump backade från utspel om straff för abort

Kvinnor som gör illegal abort borde straffas, sade Donald Trump i en tv-intervju och startade snabbt en ny debatt i den amerikanska presidentvalskampanjen..

Kristianstadsbladet - 27 dec 13 kl. 21:59

Våldtagen 14-åring får göra abort


En domstol i Argentina beslutade på fredagen att en 14-årig flicka som utsatts för våldtäkt ska få göra abort. Därmed överprövades en tidigare dom i en lägre domstol om att flickan måste föda barnet och adoptera bort det.Flickan våldtogs av sin mammas partner.

NT - 27 dec 13 kl. 21:59

Våldtagen 14-åring får göra abort

En domstol i Argentina beslutade på fredagen att en 14-årig flicka som utsatts för våldtäkt ska få göra abort. Därmed överprövades en tidigare dom i en lägre domstol om att flickan måste föda barnet och adoptera bort det..

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 13 kl. 22:02

Våldtagen 14-åring får göra abort

En domstol i Argentina beslutade på fredagen att en 14-årig flicka som utsatts för våldtäkt ska få göra abort. Därmed överprövades en tidigare dom i en lägre domstol om att flickan måste föda barnet och adoptera bort det. Flickan våldtogs av sin mammas partner.

UNT - 27 dec 13 kl. 21:59

Våldtagen 14-åring får göra abort

En domstol i Argentina beslutade i dag att en 14-årig flicka som våldtagits ska få göra abort. Därmed överprövades en tidigare dom i en lägre domstol om att flickan måste föda barnet och adoptera bort det.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Hotell utrymt efter brandlarm

Elite Plaza i centrala Göteborg har utrymts efter ett brandlarm.– Vi tar det säkra före det osäkra, säger hotellchefen Camilla Nyman..

Expressen - 1 timme sedan

Elever uppmanades ”sätta på” tjej under skattjakt

Avgångseleverna på Växjö Fria Gymnasium uppmanades ”sätta på” en namngiven tjej under en skattjakt. Händelsen inträffade tidigare i veckan och har blivit polisanmäld.– De har varit väldigt ångerfulla och vi beklagar händelsen, säger rektorn Maria Blom till Vxonews.

Expressen - 1 timme sedan

Mamman dog efter födseln – sen kom nästa mardrömsbesked

Lauren Accurso, 37, födde sonen Matthew Jr – trots de allvarliga komplikationerna under förlossningen.Kort därpå dog mamman, rapporterar Daily Mail.Några veckor senare kom nästa mardrömsbesked för familjen.

Expressen - 1 timme sedan

Så stort blir Preems klimatfarliga utsläpp

En sjättedel av den klimatpåverkande koldioxiden kan komma att släppas ut från Preems anläggning i Lysekil.Siffror från Naturvårdsverket visar att raffinaderiet på kort tid kan gå från att vara trea på utsläppslistan till solklar etta.– Något är fundamentalt fel, säger Johanna Sandahl på Naturskyddsföreningen..

Expressen - 1 timme sedan

Husbrand i Stockholm – brandkåren rökdyker

En fullt utvecklad lägenhetsbrand rasar i ett sexvåningshus i Tensta i Stockholm.Räddningstjänsten har påbörjat rökdykning.– Det är oklart om någon är kvar inne i lägenheten, säger Kurt Jonsson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar..

Expressen - 1 timme sedan

Preems utbyggnad möter hårt motstånd: ”Katastrof för klimatet”

Preem kan komma att fördubbla sina utsläpp om företaget får tillstånd att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil.Den nya, utökade industrin hade då släppt ut motsvarande sex gånger så mycket koldioxid som allt inrikesflyg i Sverige per år, enligt en granskning genomförd av SVT Nyheter – och nu möter planerna motstånd från flera håll.– Utbyggnaden är en katastrof för klimatet, säger Lysekilsbon och Naturskyddsföreningsmedlemmen Inge Löfgren, 70.

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbil och personbil i krock – flera fastklämda

Polis och räddningstjänst är på utryckning efter en trafikolycka utanför Gävle.Enligt SOS-larmet rör det sig om en krock mellan en personbil och en lastbil.Tre personer uppges sitta fastklämda, enligt de första uppgifterna..

Expressen - 2 timmar sedan

Blocket-annonsörer lurades på miljoner av bedragare

Den 53-årige bedragaren låtsades vara en stormrik norrman med smak för det goda livet. Men det han gjorde var att lura av förmögna på platser som Ingelsta Kalkon och Savoy Hotell efter att ha hittat dem på Blocket.53-åringen gav sina offer papperslappar och lade beslag på sammanlagt cirka 3 miljoner kronor.

Expressen - 3 timmar sedan

Prada slutar använda päls i sina kläder

Nu kan man inte ge Prada på pälsen längre.För modeföretaget ska sluta med den..

Expressen - 3 timmar sedan

Tanjas sista inlägg – innan hon dog med dottern i famnen

33-åriga Tanja Ludwig, 33, skrev ett meddelande om psykisk ohälsa på Facebook. Sedan tros hon ha hoppat från en klippa – med sin tvååriga dotter i famnen. – Det är bortom fruktansvärt, säger en medlem av familjen till Daily Mail Australien.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.