Expressen > Nyheter

Thursday, 23 May, 15:35

Expressen - 16 maj 19 kl. 14:29

Bevattningsförbud – reglerna som gäller nuOm det blir vattenbrist och ett bevattningsförbud utfärdas finns det vissa regler som alla måste följa.Men restriktionerna varierar även från kommun till kommun.Här får du koll på de viktigaste reglerna..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevattningsförbud, reglernasom , gällernu
Nerikes Allehanda - 10 apr 17 kl. 04:58

Lägg undan vattenslangen - nu är det bevattningsförbud som gäller!

Från och med i dag råder det bevattningsförbud i Örebro.
Nu får du inte längre vattna din trädgård med vattenslang eller tvätta bilen med högtryckstvätt.
– Och det finns ett mycket stort engagemang bland örebroarna för den här saken, säger Leif Rehnberg, verksamhetschef för vatten och avlopp inom Örebro kommun..

Alingsås tidning - 01 aug 18 kl. 16:10

Alingsås kommun inför bevattningsförbud

På grund av den ihållande torkan inför Alingsås kommun nu ett totalt bevattningsförbud för alla med kommunalt vatten.
Tidigare har det rått bevattningsförbud i de delar av kommunen som får sitt vatten från grundvattentäkter i Sollebrunn, Gräfsnäs, Magra och Ödenäs. Nu utökas alltså förbudet till att gälla ett generellt bevattningsförbud i hela Alingsås kommun.

Alingsås tidning - 26 jun 18 kl. 17:42

Bevattningsförbud i Herrljunga

Grundvattennivåerna är låga och då osäkerhet råder hur nederbörden blir framöver har Herrljunga Vatten beslutat att agera och förebygga eventuell brist på dricksvatten. Därför införs ett bevattningsförbud.
Under våren 2018 har det kommit mindre nederbörd än normalt.

Cornucopia - 09 jun 18 kl. 12:18

Bevattningsförbud - via telefon från kommunen

Döm om min förvåning när jag blir uppringd av kommunen, som meddelar att det råder bevattnings- och poolförbud i byn.
Ho, hum.Telefonen ringer från ett för mig tidigare okänt nummer.

Kristianstadsbladet - 23 jul 13 kl. 12:04

Bevattningsförbud tills vidare i Åhus

"Slösa inte med vattnet i Åhus, Yngsjö, Nyehusen och Furuboda" manar Kristianstad kommun, och förlänger bevattningsförbudet tills vidare.
Under måndagen höll kommunen stenhård koll på vattenförbrukningen i Åhus. Skulle den minska efter att beachhandbollsveckan hade avslutats, eller ej?

Skånskan - 13 jul 18 kl. 08:45

Bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan

Eslöv Från och med i dag, fredagen den 13 juli, inför VA Syd bevattningsförbudet och det gäller tills vidare. Detta innebör att det är förbjudet att använda vattenslang, spridare, högtryckstvätt eller på annat sätt använda dricksvatten i större mängder.   – Dricksvattnet ska prioriteras till mat, dryck och hygien, uppmanar Magnus Ek, VA-strateg på VA Syd.

Västerbottens Folkblad - 26 jul 16 kl. 18:40

Bevattningsförbud efter torka

I Lycksele och Vilhelmina kommun råder bevattningsförbud efter den långa torkan. från och med i dag, tisdag 26 juli, råder det bevattningsförbud i hela Lycksele kommun för alla som har kommunalt vatten. Förbudet gäller tills vidare.

Västerbottens Folkblad - 17 jul 18 kl. 09:35

Nytt bevattningsförbud utfärdat

På grund av det torra vädret, låga vattenflödet och höga vattenförbrukningen har bevattningsförbud införts. Nu gäller det även i Åsele kommun där man från och med måndag den 16 juli bland annat inte får vattna gräsmattor. Åsele Kommun inför bevattningsförbud för att kunna hålla vattenförsörjningen till alla abonnenter.

Nerikes Allehanda - 04 apr 17 kl. 17:38

Nu gäller bevattningsförbud i Lekeberg

Som väntat tog kommunstyrelsen beslut om ett bevattningsförbud från den 10 april. Förbudet gäller tillsvidare..

BT - 06 jun 18 kl. 11:31

SVENLJUNGA: Bevattningsförbud i hela kommunen från och med 7 juni

Från och med torsdagen den 7 juni råder bevattningsförbud i hela kommunen, något som gäller både för enskilda, verksamheter och bostadsbolag, skriver kommunen på sin webbplats. Förbudet gäller tillsvidare. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Lars Adaktusson ställer in valvaka hos SVT

KD-politikern Lars Adaktusson har ställt in sin medverkan vid SVT:s valvaka – och Expressens uppesittarkväll på lördag. Det efter att Dagens Nyheter avslöjat att han röstat emot aborträtten 22 gånger i Europaparlamentet. .

Expressen - 15 minuter sedan

”Amerikanske talibanen” frisläppt – trots stöd till IS

John Walker Lindh blev världskänd som ”den amerikanske talibanen”.På torsdagen släpptes han ur fängelset efter att ha avtjänat 17 år på ett 20-årsstraff för terroristbrott.Under de senaste åren har han visat stöd för terrorsekten IS i flera olika sammanhang, rapporterar CNN..

Expressen - 15 minuter sedan

Lars Adaktusson ställer in medverkan vid valvakor

Kristdemokraternas utrikespolitiske talesperson har ställt in sin medverkan vid SVT:s valvaka – och Expressens uppesittarkväll på lördag. Det efter att Dagens Nyheter avslöjat att han röstat emot aborträtten 22 gånger i Europaparlamentet. .

Expressen - 1 timme sedan

Hotell utrymt efter brandlarm

Elite Plaza i centrala Göteborg har utrymts efter ett brandlarm.– Vi tar det säkra före det osäkra, säger hotellchefen Camilla Nyman..

Expressen - 1 timme sedan

Elever uppmanades ”sätta på” tjej under skattjakt

Avgångseleverna på Växjö Fria Gymnasium uppmanades ”sätta på” en namngiven tjej under en skattjakt. Händelsen inträffade tidigare i veckan och har blivit polisanmäld.– De har varit väldigt ångerfulla och vi beklagar händelsen, säger rektorn Maria Blom till Vxonews.

Expressen - 1 timme sedan

Mamman dog efter födseln – sen kom nästa mardrömsbesked

Lauren Accurso, 37, födde sonen Matthew Jr – trots de allvarliga komplikationerna under förlossningen.Kort därpå dog mamman, rapporterar Daily Mail.Några veckor senare kom nästa mardrömsbesked för familjen.

Expressen - 1 timme sedan

Så stort blir Preems klimatfarliga utsläpp

En sjättedel av den klimatpåverkande koldioxiden kan komma att släppas ut från Preems anläggning i Lysekil.Siffror från Naturvårdsverket visar att raffinaderiet på kort tid kan gå från att vara trea på utsläppslistan till solklar etta.– Något är fundamentalt fel, säger Johanna Sandahl på Naturskyddsföreningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Husbrand i Stockholm – brandkåren rökdyker

En fullt utvecklad lägenhetsbrand rasar i ett sexvåningshus i Tensta i Stockholm.Räddningstjänsten har påbörjat rökdykning.– Det är oklart om någon är kvar inne i lägenheten, säger Kurt Jonsson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar..

Expressen - 2 timmar sedan

Preems utbyggnad möter hårt motstånd: ”Katastrof för klimatet”

Preem kan komma att fördubbla sina utsläpp om företaget får tillstånd att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil.Den nya, utökade industrin hade då släppt ut motsvarande sex gånger så mycket koldioxid som allt inrikesflyg i Sverige per år, enligt en granskning genomförd av SVT Nyheter – och nu möter planerna motstånd från flera håll.– Utbyggnaden är en katastrof för klimatet, säger Lysekilsbon och Naturskyddsföreningsmedlemmen Inge Löfgren, 70.

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbil och personbil i krock – flera fastklämda

Polis och räddningstjänst är på utryckning efter en trafikolycka utanför Gävle.Enligt SOS-larmet rör det sig om en krock mellan en personbil och en lastbil.Tre personer uppges sitta fastklämda, enligt de första uppgifterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.