BT > Nyheter

Thursday, 23 May, 15:43

BT - 16 maj 19 kl. 13:50

BORÅS: Trots protesterna – här rivs anrika huset i centrumNu rivs det gamla huset på Mariedalsgatan i Borås. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
BorÅs, Mariedalsgatan, Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BORÅSTrots , protesternahär , rivs, anrika, huseti , centrum
BT - 29 dec 15 kl. 06:00

Ljuset i Boråshandbollens mörker

Jonathan Tygesen är ljuset i Boråshandbollens mörker. Sedan i höstas spelar boråsaren för anrika HK Drott. Han har fått mycket speltid och i söndags tog laget den efterlängtade första segern..

BT - 29 jan 19 kl. 06:48

Anrikt Boråshus rivs för kontorsbygge – ”Det är mycket illa”

En av Borås äldre byggnader rivs i vår. Det anrika tvåvåningshuset på Mariedalsgatan 11 får lämna plats för en betydligt högre kontorsbyggnad. .

BT - 29 jan 14 kl. 13:53

TV: Här rivs sista det huset i odlingsområdet i Viared

Upp emot 300 hus har rivits sedan beslutet att Viared skulle bli industriområde togs för drygt 40 år sedan. Nu rivs ett av de sista husen i det gamla odlingsområdet Västra Boda. Se film från rivningen inne i artikeln.

BT - 29 jan 14 kl. 13:53

TV: Här rivs det sista huset i odlingsområdet i Viared

Upp emot 300 hus har rivits sedan beslutet att Viared skulle bli industriområde togs för drygt 40 år sedan. Se film från rivningen inne i artikeln. Nu rivs ett av de sista husen i det gamla odlingsområdet Västra Boda.

BT - 13 maj 14 kl. 16:01

Kulturhistorisk klockstapel rivs

Den segdragna historien med klockstapeln på Trandared ska få ett slut. Med stor sannolikhet rivs nu den kulturhistoriska byggnaden. Ända sedan Trandaredskyrkan byggdes om till bostäder 2009 har klockstapeln på Dalsåkersgatan stått som ett tyst monument.

BT - 29 jan 14 kl. 20:23

Familj drabbad: "Allt rivs upp igen"

Sjuhäradsbor som frikänts i domstolar har hamnat på den nya sajten Lexbase och känner sig utpekade som dömda för brott. – Jag blir nästan gråtfärdig. Vi har precis kommit över det och så rivs allt upp igen, säger kvinnan i en drabbad familj.

BT - 12 nov 14 kl. 10:05

Handelsträdgård rivs men K-märkt hus blir kvar

Nu ska Parkstadens handelsträdgård rivas och marken säljas. Men det K-märkta trähuset på tomten blir kvar. Under 90 år bedrevs handelsträdgård i parkstaden, men sedan ett par år tillbaka står byggnaderna övergivna och nu vill lokalförsörjningsnämnden att de rivs.

YLE - 24 okt 16 kl. 05:55

Ingahemmet i Ingå kanske rivs

Ingahemmets framtid ska diskuteras i Ingå. Kommunen borde hitta ny verksamhet för att det ska löna sig att satsa på uppvärmningen, annars kan det hända att det gamla äldreboendet rivs. I april blir tusen kvadratmeter lediga i Ingahemmet då Finlands Röda Kors säger upp hyresavtalet med kommunen.

BT - 29 dec 14 kl. 11:01

Dubbelt upp med revy när Borås firar nyår

Är stan stor nog för två nyårsrevyer? I vinter får den traditionella Boråsrevyn konkurrens av uppstickaren Sandras gott och blandat. Bäddat för revyduell – eller dubbel succé.

BT - 28 sep 13 kl. 07:22

Borås Basket ett lysande undantag

Hur står det till med Borås idrottsklubbar i IF Elfsborgs breda skugga? Man undrar ju efter ekonomiska larmrapporter från skilda håll. Den senaste handlar om Borås GK.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Mystiska högar nytt kapitel i svensk historia

Med stor sannolikhet är de mystiska högarna utanför Älvsbyn gravhögar – väldigt gamla gravhögar..

BT - 15 minuter sedan

Klimatstrejk i över hundra länder

Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet fortsätter att inspirera och inför EU-valet genomförs strejker i mer än hundra länder..

BT - 30 minuter sedan

Fyra favoriter i Elitloppet

På söndag avgörs Elitloppet för 67:e gången. Världens största sprinterlopp för äldre travhästar kommer att locka cirka 25 000 åskådare till Solvalla. Här är fyra favoriter..

BT - 30 minuter sedan

Readly Express ska avrunda med seger

På söndag gör Readly Express sista loppet i karriären. Tränaren Timo Nurmos hoppas dock på två lopp samma dag: försök och final i Elitloppet..

BT - 1 timme sedan

Frisläppt extremist väcker oro i USA

John Walker Lindh blev känd som den "amerikanske talibanen" och sinnebilden för terrorhotet efter attackerna mot USA den 11 september 2001. Han verkar inte ha övergett sin övertygelse, men släpptes i dag efter 17 år i fängelse – något som skapar oro i USA..

BT - 1 timme sedan

"En desperat människas fantasier"

I sin bok "K" ger Katarina Frostenson sin syn på händelserna i Akademien och anser sig vara utsatt för en komplott byggd på lögner och förtal. Nu kommer starka reaktioner på boken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.