BT > Nyheter

Monday, 27 May, 09:55

BT - 16 maj 19 kl. 14:05

Barns rätt att säga stopp om sin kropp i fokus på karnevalFör första gången firades förskolans dag gemensamt med flera av Tranemos förskolor genom en färgsprakande karneval utanför kommunhuset. I år låg fokus på att lära barnen att säga stopp till ovälkomna kramar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tranemos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnsrätt att , säga, stoppom sin , kroppi , fokus på karneval
Cornucopia - 01 okt 13 kl. 09:32

Tenstafriandet: Juristers, moderaters, sossars, gubbars och scoutledares syn på barns sexualitet

"Man skäms å samhällets vägnar" - den i fallet utredande polisen Martin Många av oss har noterat det sk Tenstafriandet, där sex pojkar i åldern 15+ friades från gruppvåldtäkt mot en 15-årig flicka, de låst in i ett mörkt rum och tvingat på sig sex med trots att hon uttryckligen sade "nej!" De ursprungligen åtta pojkarna (två friades redan i tingsrätten) är nu juridiskt sett oskyldiga, men hovrättens dom speglar alltså värderingar hos hovrättens nämndemän, som är en blandning av jurister, gubbar, scoutledare och politiska kommissarier från moderaterna och socialdemokraterna, värderingar om kvinnors och flickors rätt till sin egen kropp och värderingar om vad som är normal sexualitet hos 15-åriga barn.

Till den 15-åriga flickan: De 6 - 8 pojka

Skånskan - 29 jul 16 kl. 14:00

Barns rätt att vara barn är en stor sak

Opinion En femårig flicka uppmanades att skyla sig genom att ta på sig en bikinitopp eller på annat sätt dölja sin överkropp på ett badhus i Kumla. När den upprörda modern kontaktade kommunens enhetschef Håkan Hultberg lovade han att se till så att inte personalen misstolkat reglerna eller tagit efterlevnaden av dem för långt. Det är bra.

UNT - 29 okt 18 kl. 07:45

Barns integritet i centrum

Stopp, min kropp!.

Dagen - 14 mar 12 kl. 03:00

Ofödda barns rätt kräver grundlig utredning

Tre företrädare för Sverigedemokraterna hävdar (Dagen 9 mars) att de är ensamma om att vilja ge ofödda juridisk status som brottsoffer. Jag välkomnar att Sverigedemokraterna vill diskutera denna viktiga fråga och att det finns engagemang för något annat än en minskad invandring och frågor som att vara emot koscher- och halalslakt. Eftersom artikeln ger en felaktig bild av Kristdemokraternas hållning vill jag gärna berätta hur vi ser på denna viktiga fråga.

BT - 25 feb 11 kl. 12:52

Alla har rätt till kunskap om sin egen kropp

Nej, Roland Poirier Martinsson, (ledarsidan 21/2) UR:s och RFSU:s sexualupplysningsfilm Sex på kartan bygger inte på ideologi. Sex på kartan bygger på kunskap. Om UR tar ställning för något så tar vi ställning för kunskap.

SR - 17 jul 13 kl. 09:02

Vuxna försökspersoner fick 4-årings kropp

Hur skulle du reagera om du plötsligt var 4 år igen? I ett spanskt forskningsförsök fick en grupp vuxna byta ut sin egen kropp mot ett barns..

YA - 24 okt 14 kl. 15:35

Elevmanifestation för barns rättigheter

Foto: Sprisse Nilsson
Ett 40-tal elever från klasserna 6a och 6b på Rutgerskolan i Skurup tågade från sina klassrum och ner till kommunhuset på FN-dagen. Väl framme möte Pierre Esbjörnsson (S) och Anders Kristiansen (M) upp och tog emot elevernas uppmaningar.
- Det kändes bra och kul, men lite läskigt eftersom vi inte riktigt vem dom var, sade Tindra Åberg och Matilda Andersson efter att ha överlämnat sina synpunkter till politikerna.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 05:00

Barns skärmtid under lupp

Skurup En invånare i Skurup har reagerat på användningen av läsplattor på fritids. Hen varnar för att barnen görs till konsumenter.
– Vi införde en strategi i början på året, berättar Maria Ivansson (MP).

Hela Gotland - 23 feb 11 kl. 04:00

"De måste sätta stopp för det här"

Hennes sjuårige son var ett av de barn som porrsurfade på en skola på Gotland.- Det är inte våra barns fel. Det är skolans.

SVT - 15 sep 15 kl. 17:28

”En film om själ och kropp”

Fredrik Sahlin är imponerad av Sanna Lenkens långfilmsdebut om ätstörningar och om dynamiken i en familj där ett barns problem tar all uppmärksamhet..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Selännes hyllning: Finlands största laginsats

Det finländska VM-guldet i ishockey hyllas av både gamla som nya NHL-stjärnor. "Jag är så stolt över dessa killar", skriver Teemu Selänne på Twitter..

BT - 45 minuter sedan

"Där kan vi betrakta oss som vinnare allihop"

Det höga valdeltagandet är en seger för alla partier, och Socialdemokraterna håller ställningarna i EU. Det är EU-minister Hans Dahlgrens (S) initiala reaktion dagen efter valet..

BT - 45 minuter sedan

Börser stiger efter EU-valet

BT - 1 timme sedan

Studentbal i Herrljunga

Röda mattan, ett uppbåd av släkt och vänner. Det mötte de blivande studenterna i Herrljunga när de gav sig av mot slottet och studentbalen..

BT - 1 timme sedan

Viktigast att veta om resultatet i EU-valet

Sverigedemokraterna gick framåt och Liberalerna behåller sin plats i parlamentet efter nattens rysare. Här är det viktigaste du behöver veta om det svenska resultatet i EU-valet.

BT - 1 timme sedan

Förseningar i tågtrafiken

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.