DI > Ekonomi

Sunday, 19 May, 16:22

DI - 16 maj 19 kl. 13:35

Bensinskatten kan sänkas något – i ett halvårDet kan bli en tillfällig sänkning av skatten på bensin- och diesel från juli och fram till årsskiftet. Det kan påverka priset vid pump, enligt uppgift till TT, med 5–15 öre per liter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bensinskattenkan , sänkasnågot i ett , halvår
Supermiljöbloggen - 28 mar 15 kl. 10:00

Regeringen höjer bensinskatten

Nu blir det dyrare att köra bil. Från och med nästa år höjs skatterna på både bensin och diesel, enligt regeringens förslag. Dessvärre höjs även skatten på förnybara bränslen.

SVT - Igår: 12:47

Löfven: Bensinskatten kommer inte att sänkas

Skatten på bensin och diesel kommer inte att sänkas, säger statsminister Stefan Löfven (S). Under lördagen planerar gruppen att hålla flera protester runtom i landet under det så kallade ”Bensinupproret”. – Jag förstår mycket väl den här ilskan.

Dalarnas tidningar - 27 mar 15 kl. 16:33

Regeringen höjer bensinskatten

I valrörelsen ville S inte höja bensinskatten. Socialdemokratiska finansministern Magdalena Andersson har två skäl till att hon nu, ett halvår senare, ändå lägger fram ett sådant förslag:.

DN - 08 jul 17 kl. 20:58

MP: Höj bensinskatten

Miljöpartiet vill gå vidare med grön skatteväxling. Inkomstskatten ska sänkas men MP håller fast vid att det ska betalas med bland annat höjd skatt på bensin och diesel. – Vi tycker att det faktiskt finns fog att höja skatten på användning av fossila bränslen, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP)..

SmålandsPosten - 03 maj 14 kl. 09:24

Miljöpartiets politik gynnar oss som bor på landet

?Vi som bor på landsbygden har mycket att tjäna­ på Miljöpartiets politik. När det gäller jobb, utbildning, klimat och kultur innebär vår politik en bättre framtid både i staden och på landsbygden än Centerpartiets konservativa fossilbränsle­kramande.

BT - 22 sep 14 kl. 13:57

S och MP förhandlar sin budget

Socialdemokraterna och Miljöpartiet började i dag förhandla om en gemensam budget. Nu är det dags att bli överens om en rad stridsfrågor, som miljöskatter, försvar och krogmoms. bådaMiljöpartiets och Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talespersoner, Per Bolund och Magdalena Andersson höll en pressträff på en konferensanläggning på Långholmen i Stockholm.

TA - 22 sep 14 kl. 14:03

S och MP förhandlar sin budget

Foto: Janerik Henriksson/TT
Socialdemokraterna och Miljöpartiet började i dag förhandla om en gemensam budget. Nu är det dags att bli överens om en rad stridsfrågor, som miljöskatter, försvar och krogmoms.
Miljöpartiets och Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talespersoner, Per Bolund och Magdalena Andersson höll en pressträff på en konferensanläggning på Långholmen i Stockholm.

Supermiljöbloggen - 01 jul 15 kl. 08:24

Alfred Askeljung, Centerstudenter: ”Genomför en grön skatteväxling”

Klimatkrisen är akut. Allt mer pekar på att vi inte kommer att kunna uppnå tvågradersmålet. Samtidigt blir det tydligare hur den rödgröna regeringens politik riskerar att skada jobb och tillväxt.

YLE - 28 aug 17 kl. 04:14

Säkerhetsläget präglar också budgetförhandlingarna

Beskattningen av inkomster är på tapeten inför regeringens budgetförhandlingar på onsdag och torsdag. Trycket att göra något för löntagarna är stort, trots att det finns mycket lite att dela ut. Knivdådet i Åbo kastade sin skugga över regeringspartiernas sommarmöten.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

I sex år har Game of Thrones varit Lineas liv: ”Hela resan har varit fantastisk”

Fem frågor Linea Stenfors, Head of couture effects, som i sex år skapat kostymer åt skådespelarna i tv-serien Game of Thrones..

DI - 45 minuter sedan

Boeing medger fel i flygsimulatorn för olycksplanet 737 Max

Flygjätten Boeing medger att det var fel i flygsimulatorn för det olycksdrabbade planet 737 Max, uppger Financial Times. Enligt Boeing ska inte alla problem som kan uppkomma under flygning ha gått återskapa i flygsimulatorn. Samtliga piloter lär sig flyga flygplansmodellen i en simulator.

DI - 1 timme sedan

Prisrally på fläsk efter kinesisk epidemi

Chicagobörsens pris på fläskkött har stigit med 50 procent sedan årsskiftet, och är nu uppe på femårshögsta. Orsaken är en dödlig smitta som sprids bland kinesiska grisar, och redan lett till nödslakt av minst en miljon slaktdjur..

DI - 45 minuter sedan

Krisrabatten når 64 miljarder kronor

Det är skilda världar för Nordens banker. Danske Bank åker på en ny kalldusch medan rivalen DNB är på stark frammarsch. Norska storbanken bör kunna fortsätta göda aktieägarna med saftig avkastning – och nu har värderingen dessutom sjunkit.

DI - 1 timme sedan

Doldisen tvingades bort från svenska jobbet – kom tillbaka som vd för global jätte

LONDON. Efter 16 år som vd tog det slut, abrupt och utan förklaring. Peter Bodin lämnade revisionsjätten Grant Thorntons svenska verksamhet ”i fysisk och psykisk chock”.

DI - 1 timme sedan

Statliga vd:n: Riksbanken äventyrar Sveriges anseende

I en färsk undersökning från Svensk exportkredit (SEK) anser endast hälften av Sveriges exportbolag att dagens ränteläge är fördelaktig. Det är en anmärkningsvärd siffra givet den historiskt låga räntenivån. .

DI - 2 timmar sedan

Svårsläckt brand på Billerud Korsnäs ger inga störningar

Billerud Korsnäs pappersbruk i Gävle drabbades av en brand natten till söndagen. Men branden är släckt, ingen skadades allvarligt och produktionen påverkas inte. ”Nej, det har pågått underhållsarbete”, säger Anna Helsén, tillförordnad presschef på Billerud Korsnäs..

DI - 2 timmar sedan

Krympande tallskog oroar Skogsstyrelsen

Tallskogen minskar kraftigt, varnar Skogsstyrelsen. I stället för tall planeras i många fall gran, ofta på torra marker som inte är anpassade för det. Det ökar risken för både torkstress och angrepp från svamp och granbarkborre..

DI - 2 timmar sedan

Österrike: Nyval i september

Nyval ska hållas snarast, om möjligt redan i början av september, meddelade Österrikes president Alexander van der Bellen vid en gemensam presskonferens med förbundskansler Sebastian Kurz..

DI - 2 timmar sedan

SD-förslag: Utred som SVT2 och P3 ska säljas

Utred en försäljning av SVT2 och P3, föreslår 15 distriktsordförande i Sverigedemokraterna inför partiets landsdagar i höst enligt Sveriges Radio Ekot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.