YA > Nyheter

Sunday, 19 May, 16:29

YA - 16 maj 19 kl. 13:18

Väder: Vindarna välter träd: ”Var uppmärksam”De kraftiga vindarna har vält träd på flera håll i Skåne. Under eftermiddagen väntas vindarna öka än mer i styrka och Trafikverket manar bilister till uppmärksamhet..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skåne, Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väder, Vindarna, välter, trädVar , uppmärksam
YLE - 13 apr 13 kl. 09:46

Snön smälter snabbt i regnet

Lördagens regnväder bidrar till att snön smälter snabbare. Snömängden minskar snabbt speciellt i söder. I Helsingfors uppskattas snötäckt ha sjunkit med 10 centimeter det senaste dygnet.

Supermiljöbloggen - 17 dec 17 kl. 16:12

Arktis smälter snabbare än någonsin och det orsakar extremväder

Permafrosten i Arktis tinar snabbare än någonsin, enligt en rapport från den amerikanska myndigheten NOAA, och den arktiska isen var rekordliten under den viktiga vinterperioden. Forskarna menar att avsmältningen av Arktis bidrar till mer extremväder.
Enligt NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) är den tinande permafrosten och smältande isen delvis orsaken till extremväder det senaste året.

News55 - 21 nov 16 kl. 12:56

75 000 äldre svenskar svälter

– Mamma satt i sin soffa, mager och utmärglad, och vågade inte ens tända lamporna. Hon var ensam och kunde inte ta hand om maten hemtjänsten kom med. Man hjälpte henne att vara hel och ren men man hade inte tid med maten, säger Kristina Westerlund till Aftonbladet om sin nu avlidna mamma Lisbeth Carlborg.

DN - 18 jul 18 kl. 16:03

Arlandas asfalt smälter – försenar flyg

Asfalten på Arlanda smälter i den extrema värmen. Nu kyls landningsbanorna med kallvatten för att förhindra förseningar. – Vi har utmaningar med värmen just nu, asfalten blir överhettad, blöder och svettas, säger Ulrika Fager, kommunikationschef på Swedavia..

YLE - 08 jun 14 kl. 08:00

Experter: Ingen god idé att tvätta kläder i 20 grader

Ett EU-direktiv slår fast att alla nya tvättmaskiner avsedda för hushållsbruk ska ha ett program för tvätt i 20-gradigt vatten.
tvättmaskin Bild: Yle/Mårten Lampén
Tanken bakom direktivet, som trädde i kraft i december i fjol med en övergångsperiod på tolv månader, är att det sparar energi att tvätta textilier i kallt vatten. Också vattenförbrukningen beräknas minska i och med att tvättprogrammet är kortare, uppger Tekniikka&Talous.

YLE - 20 jan 18 kl. 11:16

Mildare väder på väg: Snön i söder smälter bort nästa vecka

Det snötäcke som många i södra Finland länge längtade efter ser inte ut att bli långvarigt. Från mitten av nästa vecka utlovas flera plusgrader i söder..

BT - 10 okt 14 kl. 07:58

Skisser: Här blir plats för 150 nya bostäder i Borås

Det övergivna brandhärjade sjukhemmet rivs och forslas bort för att ge plats åt Trädgårdsstaden Hestra – småskalig bebyggelse i grönskande kvarter. – Det är lite folkhemstanke bakom konceptet, att det ska tilltala unga som gamla, säger Robert Smith på Cernera Fastigheter AB. BT presenterar i dag de första skisserna på det nya bostadsområdet med uppemot 150 bostäder, som Cernera och Mjöbäcks Entreprenad ska bygga i etapper de kommande tre–fyra åren.

Expressen - 18 mar 16 kl. 22:50

Här tigger barnen om mat och kläder

IDOMENI. Barnen tigger om mat och kläder. Tusentals unga svälter vid gränsen till Makedonien.

YLE - 06 nov 16 kl. 16:00

Lindriga krockar i söder - snöyra och halka också på måndag

Snöyran och halkan har lett till många krockar i Nyland, särskilt i huvudstadsregionen. Inga allvarligare olyckor rapporteras, men en krock på Lahtisleden ledde till att några personer måste uppsöka sjukhus. Också på Tavastehusleden krockade två bilar på eftermiddagen.

BT - 05 dec 13 kl. 20:01

Stormen välter bilar och träd

Stormvarning, inställda tåg och flyg, avstängda broar och uppmaningar att stanna inomhus. Vinterovädret Sven drog in över Sverige i dag. Utanför Ystad och Ängelholm har lastbilar blåst omkull på motorvägen.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Pallen för Joel Eriksson i känslosam BMW-dubbel

Joel Eriksson inkasserade säsongens första pallplats när han tillsammans med teamkamraten Philipp Eng levererade en känslosam dubbelseger på hemmaplan för sitt stall BMW Team RBM vid helgens DTM-tävlingar i Belgien..

YA - 15 minuter sedan

Rinne tror på finsk kompromiss till fredag

Regeringsförhandlingarna fortsätter i Finland på söndagen – en månad efter riksdagsvalet. Socialdemokraternas Antti Rinne, som leder sonderingarna, är förtegen men hoppas på en överenskommelse under de närmaste dagarna..

YA - 15 minuter sedan

Nio döda i gruvolycka i Burundi

YA - 30 minuter sedan

Florist som blev trädgårdsingenjör firar 10 år

Det har hunnit gå 10 år sedan Carina Ljung slog upp portarna för Vått och Torrt. – Man kan säga att jag har haft en önskan, och att jag nu är där jag vill vara, säger Carina Ljung..

YA - 30 minuter sedan

Putinister i alla läger

Den österrikiske vicekanslern Strache avgick, orsakade regeringskris och nyval efter att ha avslöjats med att flirta med ryska intressen. De som dras till ryskt inflytande och pengar är fler. Tysklands och Österrikes båda förra ledare, socialdemokraterna Gerhard Schröder och Christian Kern, till exempel.

YA - 45 minuter sedan

Fotboll: Larsson fixade tre poäng till sitt lag

Ett kollektivt krigarhjärta och en stark vilja att vinna har resulterat i många viktiga poäng och toppstrid för Skurup, och så var även fallet i helgen när Södra Sandby kom på besök. Skurup kostade på sig att tappa 2-0 till 2-2 i andra halvlek, men Matilda Larsson blev stor matchvinnare med sitt mål i slutminuten..

YA - 45 minuter sedan

Så blir ditt kaffe på språng klimatsmart

En kaffe att ta med, tack! Varje år används miljontals engångsmuggar i Sverige som skräpar ner och påverkar miljön negativt. Men du kan själv minska din miljöpåverkan..

YA - 1 timme sedan

Erbjuder gravtvätt – många anhöriga upprörda

Tusentals stockholmare har fått ett brev där ett företag erbjuder tvätt av anhörigas gravar. Företaget ska ha fått ut över 100 000 namn och nummer på gravarna och hos kyrkogårdsförvaltningen är man nedringda av upprörda människor som undrar om brevet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.