Skånskan > Opinion

Thursday, 17 October, 06:00

Skånskan - 16 maj 19 kl. 12:53

Växter kan byta ägareSJÖBO På lördag är det åter dags för växtmarknad i Sjöbo. Klockan 10 till 12 säljer medlemmarna i Sjöbo trädgårdsförening växter med mera vid västra rondellen på Planteringsgatan.
Handbollsklubben Björnen säljer kaffe och korv och det blir även lotteri..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO På, Sjöbo, Planteringsgatan, Björnen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växterkan , byta, ägare
Skånskan - 19 jan 16 kl. 06:00

Anrik mack är på väg att byta ägare

Dalby Din-x-macken i Dalby är på väg att byta ägare sedan Tommy Jönsson som drivit den sedan 2009 beslutat sig för att trappa ned.– Delvis av hälsoskäl ska jag i framtiden koncentrera mig på markentreprenader som är min huvudverksamhet, säger han.
Macken på Veberödsvägen har funnits på samma plats i åtskilliga decennier och länge stod det Shell på skyltarna.

DI - 07 feb 16 kl. 21:09

Paris största hotell kan byta ägare

Finansbolaget Mount Kellett Capital Management överväger att sälja sitt hotell i Paris. Blir det en försäljning så kan den franska huvudstadens största hotell byta ägare..

YLE - 21 jan 18 kl. 16:52

Helsingforsvarvet på väg att byta ägare - sanktionerna mot Ryssland har påverkat verksamheten

Det förekommer uppgifter om att Helsingforsvarvet håller på att byta ägare. Vd Esko Mustamäki bekräftar att den ryska ägaren söker en köpare. USA:s sanktioner mot Ryssland uppges ha stört varvets verksamhet..

Expressen - 12 sep 18 kl. 06:08

Sista rösterna räknas – två mandat kan byta ägare

Det slutgiltiga valresultatet närmar sig.Under onsdagen räknas de sista rösterna från utlandet och förtidslokalerna. Ställningen är rekordjämn: Rödgröna: 144, Alliansen: 142.

DI - 14 dec 18 kl. 13:32

Klassiska Hamleys kan byta ägare

Klassiska leksaksbutiken Hamleys kan komma att byta ägare. Sports Direct-ägaren Mike Ashley och kedjan The Entertainer finns bland flera andra intressenter. Det rapporterar Sky News och hänvisar till källor.

DI - 28 apr 17 kl. 10:33

Breitling kan byta ägare

John Travoltas favoritklockmärke Breitling kan vara på väg att få en ny ägare. Enligt källor till Bloomberg ska schweiziska Breitling vara på väg att säljas till riskkapitalbolaget CVC Capital Partners..

YLE - 03 sep 13 kl. 05:13

Yttergrund i Sideby kan få ny ägare

Området kring Yttergrunds fyr i Sideby i Kristinestad kan byta ägare. Ännu är det inte klart vem som blir ny ägare, men förhandlingar förs. Karl-Erik Ikäheimonen, ordförande i Kristinestads segelförenings navigationsklubb, hoppas att området kring fyren även i fortsättningen kan användas för rekreation.

TA - 21 nov 13 kl. 06:02

Skogsägare allt äldre


Skog för 70 miljarder kronor kommer att behöva byta ägare de närmaste fem åren, enligt Skogsbarometern från LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna.Enskilda skogsägare, cirka 328 000, äger ungefär hälften av den svenska skogen. Bara drygt var tionde tänker bjuda ut sin skogsfastighet på den öppna marknaden.

Kristianstadsbladet - 21 nov 13 kl. 06:02

Skogsägare allt äldre


Skog för 70 miljarder kronor kommer att behöva byta ägare de närmaste fem åren, enligt Skogsbarometern från LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna.Enskilda skogsägare, cirka 328 000, äger ungefär hälften av den svenska skogen. Bara drygt var tionde tänker bjuda ut sin skogsfastighet på den öppna marknaden.

Opinionen.se - 21 nov 13 kl. 06:10

Skogsägare allt äldre


Skog för 70 miljarder kronor kommer att behöva byta ägare de närmaste fem åren, enligt Skogsbarometern från LRF Konsult, Swedbank och Sparbankerna. Enskilda skogsägare, cirka 328 000, äger ungefär hälften av den svenska skogen. Bara drygt var tionde tänker bjuda ut sin skogsfastighet på den öppna marknaden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Offret: ”Hon var som en ångvält”

ESLÖV En medelålders kvinna åtalas för att ha misshandlat sin pojkvän genom att hugga honom i munnen och på kroppen med både en sax och en kniv.
Åklagaren anser att brottet är grovt och att kvinnan visat särskild hänsynslöshet och råhet under angreppet.Kvinnan var, enligt åtalet som lämnats in vid Lunds tingsrätt, berusad vid dramat, som utspelades i en lägenhet i Eslöv för en tid sedan.

Skånskan - 1 timme sedan

”Varje pedagog måste avgöra vad som är lämpligt”

Skurup Förvaltningsledningen ska besöka Prästamosseskolan och prata med personal.
Varje situation är unik och ska bedömas därefter och det finns situationer när personal måste leda ut elever ur klassrum eller höja rösten, anser Anders Grundberg.Personal på Prästamosseskolan blev förvirrade efter kritik från oppositionspartierna om skolans ledarskap, och rektor Mattias Liedholms reaktion på den.

Skånskan - 1 timme sedan

Unga får vänta länge på hjälp och fler behöver bidrag

Sjöbo Det tar lång tid att få hjälp av elevhälsan, omsättningen bland socialsekreterare är hög och leder till att handläggningstiderna inte håller sig inom lagkraven, lokalkostnaderna är för höga inom skolan. Dessutom finns det tillitsbrister mellan politiker och tjänstemän.
Det visar en extern granskning av familjenämnden.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kvintett öppnar för mer privat i nya mål

lund Kvintetten lade på onsdagen fram nya mål som ska styra den kommunala verksamheten. Den styrande minoriteten öppnar upp för mer privat entreprenad samt ett ökat samarbete med innovationsföretag och forskning för att nå miljömål och effektiviseringar av verksamheterna.
Ekonomin ska också regleras tydligare för att undvika ökade lån och underskott i budgeten.

Skånskan - 13 timmar sedan

Man åldras olika

Principiellt är det rimligt att höja den rekommenderade pensionsåldern. Det finns inget egenvärde i att man lockar folk att gå i pension för tidigt för att få en stabil ekonomi som äldre.
Frågan är om systemet borde vara byggt på flexibilitet snarare än att ensidigt fokusera på en generell höjning av riktåldern.

Skånskan - 13 timmar sedan

Brist på överskott

Den som lyssnade på delen av onsdagens partiledardebatt som handlade om elbrist lär ha blivit förvirrad. Enligt vissa partiledare råder det brist, enligt andra har vi ett praktfullt överskott som kan exporteras.
Kanske handlar det om geografi: i Skåne verkar man rätt överens om att underskott av el hämmar tillväxten för ett flertal företag som kan och vill expandera.

Skånskan - 13 timmar sedan

Tomt i Hörby kommun har fått ny ägare

Försäljningen av fastigheten Älmhult 2:24 i Hörby kommun är nu klar. Ny ägare är Kadir Catak, 61 år, från Malmö, och säljare är Bo Malmgren. Ägarskiftet blev klart i oktober 2019 och priset blev 180 000 kronor.

Skånskan - 13 timmar sedan

15-åring döms för brutalt rån i Klagshamn

Klagshamn Tillsammans med sex kamrater rånade den 15-årige pojken en 21-årig man vid en förskola i Klagshamn.
Under rånet misshandlade de sitt offer med sparkar i huvudet och stack honom med en kniv i benet så att han var nära att avlida.De sex kamraterna har tidigare dömts till mellan åtta och tio månaders sluten ungdomsvård för grovt rån.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nytt beslut gör att maten för äldre räddas – ett tag

ystad Hemtjänsten ska fortsätta leverera varm mat till äldre i Ystad kommun – i alla fall som det ser ut just nu.
Det beslutet kommer Christian Persson (M) ta som tillträder som ny ordförande i socialnämnden.Den varma maten blev snabbt en het potatis lokalt och även en stor riksnyhet.

Skånskan - 14 timmar sedan

Stal verktyg i förråd

höör Tjuven lyckades bryta upp tre dörrar innan denne lyckades få tillgång till förrådet som ligger i ett lägenhetshus vid Möllebacken. Inbrottet skedde under natten mellan den 14 och 15 oktober. Två plåtdörrar och en trädörr bröts upp innan tjuven lyckades få tillgång till källarförrådet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.