Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 24 May, 08:51

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 12:30

Eldsjäl för rumänska tiggare: ”Jag kunde inte bara gå förbi”Cecilia Lindskog är ordförande i föreningen Coloboratie Lund-Maxenu..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lindskog, Coloboratie Lund-Maxenu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldsjälför , rumänska, tiggareJag kunde inte , bara, , förbi
Skånskan - 20 feb 17 kl. 23:39

Sydostskånska idrottare i fokus

GALA Delar av sydostskånska idrottsgräddan var samlade på Ystad teater för att hyllas i den tionde upplagan av Stora Idrottsdagen. Sammanlagt delades tio priser i tio olika kategorier ut. ERWP.

Kristianstadsbladet - 10 aug 13 kl. 08:00

Eldsjäl brinner för rally

Foto: Tommy Svensson
I?år är det 15:e året som Snapphanerallyt arrangeras av Hässleholms motorklubb. Ställföreträdande tävlingsledare är Claes Göran Wilke som är en levande legend i skånska rallykretsar.

Skånskan - 27 feb 16 kl. 22:06

Den sydostskånska idrottens stora dag

IDROTTSGALA Delar av sydostskånska idrottsgräddan var på lördagseftermiddagen samlade på Ystad teater för att hyllas i den nionde upplagan av Stora Idrottsdagen. Sammanlagt delades tio priser ut.Nytt för i år var att den sydostskånska idrottens egen Oscar-gala flyttat in i Ystad Arena.

Sydsvenskan - 19 mar 15 kl. 04:00

"Vi sitter inte bara i ett mörkt rum och spelar"

Christoffer Bask är eldsjälen som brann ut och gick in i väggen.
– Jag vill fortfarande att fler ska upptäcka den sociala aspekten av tv-spel, men just nu måste jag ta det lite lugnt, säger han..

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Smärtgränsen är nådd

HÖÖR Kraften börjar ta slut bland de aktiva i föreningen som hjälper tiggarna i Höör. Först hade man motgången med härbärget som inte blev av och nu har även intresset för att hjälpa EU-migranterna svalnat rejält.
– Vi har gått på knäna länge nu, säger Johan Magnusson från föreningen Höörs eldsjälar.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 15 kl. 09:58

Det måste bli ett slut på diskrimineringen av romer

Nätverken Hjälp tiggare i Helsingborg, Hjälp tiggare i Lund, och Hjälp tiggare i Höör arbetar med utsatta EU-medborgare i Sverige. Det har sina förklaringar att det framförallt är romer som tar sig till andra länder i Europa för att hitta jobb och när detta inte går ber om hjälp från förbipasserande på gatan.Våra erfarenheter säger oss att majoriteten av befolkningen i Rumänien har det dåligt.

Sydsvenskan - 04 jan 16 kl. 04:00

Spretigt värre

Volontärerna som står på tågperrongerna och tar emot flyktingar, aktivisterna som strider för Sorgenfri-romernas rättigheter och rösterna som svarar i kvinnojourernas telefoner.Vilka är de egentligen, de som tar över när myndigheternas förmåga och vilja att ta ansvar för samhällets mest utsatta inte räcker till, och vad är det som driver dem?Stefan Gurt försöker hitta svaret på en högst aktuell fråga och tar avstamp i Sven Hovmöller, eldsjäl i föreningen Hem som arbetar med att hjälpa hemlösa EU-medborgare, de flesta rumänska romer som på olika sätt försöker försörja sig i Stockholms gatumiljö.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 04:00

Spretigt värre

Volontärerna som står på tågperrongerna och tar emot flyktingar, aktivisterna som strider för Sorgenfri-romernas rättigheter och rösterna som svarar i kvinnojourernas telefoner.Vilka är de egentligen, de som tar över när myndigheternas förmåga och vilja att ta ansvar för samhällets mest utsatta inte räcker till, och vad är det som driver dem?Stefan Gurt försöker hitta svaret på en högst aktuell fråga och tar avstamp i Sven Hovmöller, eldsjäl i föreningen Hem som arbetar med att hjälpa hemlösa EU-medborgare, de flesta rumänska romer som på olika sätt försöker försörja sig i Stockholms gatumiljö.

YLE - 02 dec 14 kl. 16:35

”Vi vill åka hem till barnen över julen”

På en parkeringsplats i Helsingfors finns ett litet hem. I en av personbilarna bor Maria och Inel från Rumänien. Bakom dem i bagageutrymmet skymtar några täcken.

YA - 09 jan 14 kl. 12:25

Hans Sernerts kulturskatt bevaras för framtiden

Foto: Sprisse Nilsson
Skurupsfotografen Hans Sernerts klippböcker med pressbilder är på väg att digitaliseras. Totalt finns 108 böcker som på så sätt ska göras tillgängliga för allmänheten på internet.
– Om någon har donerat något ska det inte bara ligga i ett mörkt rum någonstans.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Dödsstraff för Japans ”Svarta änka”

Hon träffade äldre, sjuka män på dejtingsidor, lurade dem att dricka cyanid och stal till sedan deras pengar. För det skulle 72-åriga Chisako Kakehi, i Japan kallad "Svarta änkan", dömas till döden, enligt en dom i Osaka från 2017 – en dom som nu har fa.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010. Av dessa står telekombolaget Ericsson för hela 83 procent.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lippi tillbaka i Kina

Han valde att inte förlänga sitt kontrakt som förbundskapten i Kina. Men fyra månader senare är Marcello Lippi tillbaka. 71-åringen ska försöka ta Kina till sitt andra VM-slutspel i fotboll, 2022 i Qatar.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Splittringen kan spräcka Storbritannien

Brexit eller remain? Den eviga frågan om EU fortsätter att splittra Storbritannien och skapar nu allt större spänningar bland invånarna. I Skottland ger nationalisterna inte upp – varken om EU eller självständighet.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Morgontidningar surfar på digital våg

Det har sett dystert ut för morgontidningarna. Men nu tycks den nedåtgående trenden ha stannat av och de digitala utgåvorna blir allt populärare. – Medieanvändarna har börjat anpassa sig till situationen, säger medieanalytikern Ulrika Facht.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

USA siktar mot månen – men chefen hoppar av

Den ansvarige för USA:s nysatsning på månfärder har avgått efter bara sex veckor på posten..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Experten: Cyberattack kommer drabba Sverige

Med en omfattande cyberattack försöker hackare pressa den amerikanska storstaden Baltimore på pengar. Vitala datorsystem har stängts ner och varken löner eller räkningar kan betalas. Enligt cyberexperten Fredrik Blix är frågan inte om, utan när, en sven.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trump-order om Barrs utredning av utredning

President Donald Trump har utfärdat en speciell order till myndigheter i USA att samarbeta med justitieministern William Barrs översyn av omständigheterna kring den så kallade Rysslandsutredningen. Ordern ses med misstänksamhet bland Trumps politiska mo.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Blandade börser i Asien

Tokyobörsen öppnade nedåt efter gårdagens nedgångar i New York, och svajade sedan både upp och ned under förmiddagshandeln. Efter några timmar stod Nikkei-index på minus 0,5 procent. Även i Hongkong präglas stämningen av handelskriget mellan Kina och US.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Lagkaptenen: ”Vi kommer inte upp i nivå”

Som lagkapten ville han leda Tre Kronor till ett historiskt VM-guld. Men jakten på tredje raka tog slut redan i kvartsfinalen mot Finland. – Vi kom hit för att spela final, vinna ett guld och nu gör vi inte det… Det är klart att vi är besvikna, säger Ol.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.