DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:50

DI - 16 maj 19 kl. 12:30

Ny lag ska stoppa miljardslöseriet med skattepengarRegeringen överlämnar på torsdagen ett lagförslag om att införa statistik vid offentliga upphandlingar. Det är ett steg i att få bukt med miljardslöseriet av skattebetalarnas pengar. ”Det viktiga är att vi får koll på hur resurserna och skattemedlen används”, säger civilminister Ardalan Shekarabi..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ardalan Shekarabi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lagska , stoppa, miljardslöserietmed , skattepengar
GT - 23 aug 18 kl. 06:30

Stoppa miljardslöseriet och springnotan

All erfarenhet ger för handen att det nya Arenabygget kommer kosta minst dubbelt så mycket som det i dag sägs. Det är en springnota till göteborgarna. Att redan från början utgå från att en ny arena ska ligga i evenemangsstråket motar in stadsutvecklingen i ett hörn, skriver Ulf Kamne (MP)..

DI - 18 apr 19 kl. 10:11

Så kan staten slippa miljardslöseriet

Mindre detaljerade upphandlingar och bättre uppföljning skulle minska slöseriet med skattepengarna, hävdar Annika Wallenskog, ekonomidirektör på SKL. ”Vi jobbar en hel del med det här”, säger hon..

SvD - 30 dec 15 kl. 13:29

Stickprover ska stoppa slöseriet i Arla

Medan bönderna går på knäna på grund av det låga mjölkpriset har Arla:s representanter druckit fri sprit på lyxhotell. Nu ska Arla med hjälp av stickprover få slut på slöseriet, skriver danska Politiken..

DI - 09 nov 17 kl. 18:21

Hon ska stoppa slöseriet med skattepengar

Den unga Upphandlingsmyndigheten bygger broar mellan näringslivet och den offentliga sektorn. Nu vill generaldirektören Inger Ek ge leverantörerna större frihet. Samtidigt ska hon hjälpa den offentliga sektorn att hushålla bättre med skattepengarna..

Kristianstadsbladet - 20 nov 17 kl. 00:00

Stoppa slöseriet med skattepengar genom riktade statsbidrag

Det finns många sätt som skattemedel tyvärr inte alltid används på bästa sätt. Ett av de mindre transparenta är när staten skickar pengar till kommunerna med ett tydligt uppdrag, så kallade riktade statsbidrag..

SvD - 04 jul 13 kl. 01:26

Jonas Sjöstedt: Vi lovar att stoppa vinstslöseriet

?Avgörande fråga för Vänsterpartiet.?.

GöteborgsPosten - 12 aug 14 kl. 14:25

S: Vi måste stoppa slöseriet i skolan

Ge kommunerna veto mot etablering av nya friskolor. Det kräver Socialdemokraterna i Göteborg..

GöteborgsPosten - 11 nov 16 kl. 15:56

Stoppa slöseriet – behovspröva barnbidraget

Är det rimligt att det i år betalas ut över 26 miljarder kronor i barnbidrag när majoriteten av familjerna de facto inte är i behov av det? Vi tycker det är dags att börja behovspröva barnbidraget, skriver Johana Hallin och Max Sjöberg, Liberala ungdomsförbundet..

YA - 08 aug 17 kl. 17:05

Stoppa slöseriet

Försäkringskassans system för assistansersättningar fungerar så illa att myndigheten saknar kontroll över dem. Det är ännu ett exempel på att staten är oförsiktig med medborgarnas slantar..

Trelleborgs Allehanda - 08 aug 17 kl. 17:05

Stoppa slöseriet

Försäkringskassans system för assistansersättningar fungerar så illa att myndigheten saknar kontroll över dem. Det är ännu ett exempel på att staten är oförsiktig med medborgarnas slantar..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 15 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 15 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 1 timme sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..

DI - 1 timme sedan

Svajiga börser i Asien

Tokyobörsen öppnade nedåt efter gårdagens nedgångar i New York, och svajade sedan både upp och ned under förmiddagshandeln. Efter några timmar stod Nikkei-index på minus 0,5 procent..

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredagen 24 maj

RAPPORTER.

DI - 7 timmar sedan

Kontantuttag kan avgiftsbeläggas i framtiden

Bankomat AB som hanterar merparten av Sveriges uttagsautomater varnar för att uttagen kan komma att avgiftsbeläggas om inte staten tar över ansvaret för kontanthanteringen, skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.