Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 May, 02:57

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 12:19

JUST NU: Klarnas vd kallas upp till regeringenEfter veckans nyhet om vågen av bedrägerier och kundernas skuldproblem, kommer nu nästa smäll för den svenska onlinebanken. Dagens Nyheter rapporterar att Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski nu kallas till möte på finansdepartementet. Han måste förklara hur onlinebanken ämnar handskas med bedrägerierna och överskuldsättningen av kunder. ”Det värsta som kan hända är att människor hamnar i problem, får betalningssvårigheter och anmärkningar när de inte ens själva har gjort köpet”, säger konsumentminister Ardalan Shekarabi (S) till DN. ”Jag har noterat att Klarnas ledning uttrycker en ambition att jobba aktivt med den här frågan och vidta ytterligare åtgärder, så jag vill få en kunskapsbild av vad som är på gång och vad vi från politikens sida kan göra
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
JUST NU, Nyheter, Klarnas, Sebastian Siemiatkowski, Ardalan Shekarabi, DN, Shekarabi, Rickard Skoog, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Klarnasvd , kallasupp till , regeringen
Eurosport - 08 feb 14 kl. 11:00

Längdåkning - OS - Just nu: Kallas jakt på medalj - håll koll på alla tider LIVE

Håll koll på damernas skiathlon med vår liveticker..

SR - 22 feb 14 kl. 10:11

Just nu: Kallas snart på medaljjakt

1030 Damernas tremil. 1345 Herrarnas slalom. 1530 Herrarnas skidskyttestafett..

Expressen - 17 nov 17 kl. 11:59

JUST NU: Kallas kross i premiären

GÄLLIVARE. Resan mot OS har börjat.Charlotte Kalla gav ett styrkebesked direkt i premiären – och krossade motståndet i Gällivare.

Expressen - 18 nov 17 kl. 11:51

JUST NU: Kallas nya premiärsuccé

Charlotte Kalla visar storform.På lördagsförmiddagen tog svenskan sin andra seger på lika många dagar i Gällivare.Kalla var överlägsen från start till mål i loppet över tio kilometer i klassisk stil..

Expressen - 08 feb 18 kl. 08:15

JUST NU: Kallas svar efter kaoset

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Enligt SVT har två svenska landslagsåkare visat prov på misstänkt höga blodvärden. Men de svenska skidstjärnorna väljer att lägga fokus på tävlingarna.

Regeringen - 27 maj 13 kl. 10:55

Just nu kan det vara svårt att nå Regeringskansliets växel

Just nu kan det vara svårt att nå Regeringskansliets växel. Vi jobbar för att lösa problemen. Regeringskansliet, 27 maj 2013.

Regeringen - 15 mar 17 kl. 10:31

Regeringen gör det lättare att anställa första medarbetaren

Finansdepartementet remitterar idag en promemoria med förslag om att fler företag ska kunna få nedsatt arbetsgivaravgift när de anställer sin första medarbetare. Förslaget möjliggörs genom det förslag om skatt på flygresor som just nu bereds i Regeringskansliet och är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet inför budgetpropositionen för 2018..

SvD - 17 jun 15 kl. 15:40

Just nu: Palestinska regeringen avgår

Hamdallah har lämnat in sin avskedsansökan till Abbas och den palestinska samlingsregeringen har avgått. Men regeringschefen Rami Hamdallah får i uppdrag att bilda regering på nytt..

Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 13 okt 11 kl. 11:50

Regeringen höjer ambitionsnivån - Östersjöregionen ska bli förebild i EU

Regeringen beslutade på torsdagen att ge samtliga 21 länsstyrelser och 34 myndigheter i uppdrag att aktivt arbeta med Östersjöfrågorna. Regeringen inrättar även ett myndighetsnätverk för genomförande av EU:s Östersjöstrategi som ska ledas av Tillväxtverket.- Beslutet idag är en ambitionshöjning från regeringen sida när det gäller förbättrad havsmiljö, stark och hållbar tillväxt, minskade ekonomiska klyftor och en minskad gränsöverskridande brottslighet i hela Östersjöregionen.

Regeringen - 22 dec 11 kl. 13:24

Regeringen inför supermiljöbilspremien

Regeringen inför en supermiljöbilspremie från och med 1 januari 2012 till och med 31 december 2014. Regeringen satsar 200 miljoner kronor för att uppmuntra bilköpare att välja de bästa miljöalternativen. Syftet med premien är att teknikneutralt stimulera marknadsintroduktionen av de mest miljövänliga bilarna och därmed närma sig målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 14:31

Dagens PS läsare rasar mot Björks traktamente

VECKANS SVAR – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Nyhetsveckan som gått har berört flera intressanta ämnen.

Dagens PS - I förrgår: 14:43

Svajig bostadsmarknad och Brexit-kollaps

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Analytiker varnar för tickande bomb i Stockholm
Slår larm om en bostadsmarknad i ”stor obalans” och att insikten om det ännu inte ”slagit ner” i Stockholm. Bopriserna går upp och affärerna ökar
Allt fler signaler kommer nu om att den svenska bostadsmarknaden sakta men säkert börjar återhämta sig.

Dagens PS - I förrgår: 15:01

EU går bananas efter massiv valutakartell

I chattrum med namn som ”Three Way Banana Split” och ”Semi Grumpy Old Men” har traders från sex bankjättar manipulerat kronan och tio andra valutor genom att utbyta känslig information. Nu serverar EU mångmiljardefterrätten för deras arbetsgivare. Historien om den femåriga riggningen på världens valutamarknader har många spektakulära aspekter, framgår i ett pressmeddelande.

Dagens PS - I förrgår: 12:21

JUST NU: Nära kollaps för Brexit-förhandlingarna

Tidigare i år fick Storbritannien mer tid på sig av EU att hitta en lösning på Brexit. Enligt nya uppgifter håller att arbetet håller på att bryta samman. Det är Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn som säger att samtalen inte kommer att leda någonstans, rapporterar TV4-Nyheterna.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Biltest: Mercedes CLA – snyggare och smartare

Bayern, Tyskland. Ett år efter att den senaste generationen A-Klass presenterats är det dags för andra generationen av sedan-modellen, eller coupé som Mercedes vill kalla den, att förgylla våra vägar. Ja, jag menar verkligen förgylla, för CLA är en riktigt lyckad kombination av teknik och design.

Dagens PS - I förrgår: 11:08

Hållbarhet i fokus: Giganterna investerar

Årets supertalang i svenskt näringsliv har några tunga namn i ryggen när hans bolag försöker förändra världen. I Veckans affärer får entreprenören Anders Jacobson pris som ”Årets supertalang” i svenskt näringsliv. Hans investmentbolag Blue tänker på miljö och hållbarhet i första hand när de gör affärer – och hans affärsidé har imponerat på många.

Dagens PS - I förrgår: 08:00

Världens äldsta Porsche kan gå för rekordpris

Så mycket kräver ägaren för sin exceptionella klenod – den första i sitt slag. Det är världens äldsta Porsche, Porsche Typ 64, som utvecklades av Ferdinand Porsche och sonen Ferry Porsche, som ska gå under klubban i augusti på auktionshuset RM Sotheby’s i Kalifornien. Priset, om ägaren får som han vill, blir nytt rekord för en Porsche: över 20 miljoner dollar, drygt 190 miljoner kronor.

Dagens PS - I förrgår: 10:07

Boeings olycksplan redo att flyga igen

I dagens techbrief kan du läsa om Walmarts oväntade kvartalsrapport, Sonys nya samarbete med Microsoft och Boeing 737-MAX som återigen är redo att tas i trafik. TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Walmart rapporterar strålande siffror för Q1 Något oväntat så Retailjättens e-handel växte med 37%.

Dagens PS - I förrgår: 08:45

Stödjer du Greta Thunberg?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. TIME Magazine har svenska miljöaktivisten på omslaget till sitt nya nummer med temat ”Next generation leaders”.

Dagens PS - I förrgår: 08:24

Strandhäll misstroende-förklarad – M får stöd av L

Liberalernas partiledare stödjer Moderaternas misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll (S). Det rapporterar Svenska Dagbladet. I går gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och officiellt misstroendeförklarade Annika Strandhäll (S).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.