DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:52

DI - 16 maj 19 kl. 12:14

Bankföreningen: Underlätta informationsutbyte för att motverka penningtvättBranschorganisationen Bankföreningens vd Hans Lindberg träffade på torsdagen riksdagens finansutskott för att diskutera vad branschen, riksdagen och regeringen kan göra för att förhindra att banker utnyttjas för penningtvätt. Han presenterade vid mötet tre förslag på åtgärder som Bankföreningen anser kan höja effektiviteten i arbetet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bankföreningens, Hans Lindberg, Bankföreningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankföreningen, Underlätta, informationsutbyteför att , motverka, penningtvätt
Cornucopia - 10 jul 18 kl. 11:50

Bankföreningen: Inför totalpris för bostadsrätter

Bankföreningens VD skriver i en debattartikel hos SvD att totalpris borde införas för bostadsrätter, dvs att man likt i Norge ska redovisa både ett pris som utgörs av försäljningspris plus lägenhetens andel i bostadsrättsföreningens skulder.
Storstadens puls på Stockholms centralaste gata Vasagatan. Stockholms Dyraste Lägenhet (tm) finns med på bild.

DN - 08 apr 19 kl. 19:17

Bankföreningen vill att banker ska kunna ta hemliga kreditupplysningar

Banker måste ha större möjlighet att berätta om sina kunder för varandra och för myndigheter. De bör också få ta hemliga kreditupplysningar. Det menar Bankföreningens vd Hans Lindberg, som i fredags framförde kraven till finansmarknadsminister Per Bolund..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankförening dömer ut bankledning

Många av danska Tönder Banks 18 000 kunder känner sig lurade sedan det i fredags framkom att banken stod inför konkurs. Kunder och verksamhet har tagits över av Sydbank, som är landets tredje största, men många som gjort förluster vill driva sina krav på banken via advokat. Ledningen för Tönder Bank fick i helgen skarp kritik av bankföreningen Finansrådet, som bedömer dess ledning som inkompetent.

BT - 04 nov 12 kl. 21:29

Bankförening dömer ut bankledning

Många av danska Tönder Banks 18 000 kunder känner sig lurade sedan det i fredags framkom att banken stod inför konkurs. Kunder och verksamhet har tagits över av Sydbank, som är landets tredje största, men många som gjort förluster vill driva sina krav på banken via advokat.
Ledningen för Tönder Bank fick i helgen skarp kritik av bankföreningen Finansrådet, som bedömer dess ledning som inkompetent.

DI - 22 maj 16 kl. 10:56

Bank & Försäkring i korthet

SBAB blir ny StiborbankAntalet Stiborbanker fortsätter att växa i Sverige. Under året kommer SBAB att ansluta sig till bankerna som medverkar till beräkningen av Stibor genom att rapportera in underlag till beräkningsombudet Nasdaq. Stibor står för Stockholm interbank offered rate och är en referensränta som visar ett genomsnitt på de räntesatser som ett antal banker, så kallade Stiborbanker, verksamma på den svenska penningmarknaden är villiga att låna ut till varandra utan säkerhet under olika löptider.

BT - 07 okt 14 kl. 20:53

Skärpta amorteringskrav på bolån

Nya strängare krav på amorteringar är på väg. Bankföreningen vill nu tvinga fram amorteringar på alla nya lån på över 50 procent av bostadens marknadsvärde. – Vi för just nu dialog med myndigheter om vad de bedömer är en lämplig amorteringstakt, säger Bankföreningens vd Thomas Östros.

Sydsvenskan - 18 okt 15 kl. 08:21

Banker vill slopa ränteavdrag

De svenska bankernas branschorganisation Bankföreningen har ändrat sig och vill nu att ränteavdragen fasas ut under en period på åtta till tolv år, rapporterar SR Ekot. Föreningens vd Hans Lindberg uppger att han har storbankerna och de övriga medlemmarna i ryggen:— Vi har en samsyn om det här, naturligtvis, inom Bankföreningen, säger han.Enligt Lindberg måste dock avtrappningen ackompanjeras av skattesänkningar, för att inte folk ska få svårt att klara av boendekostnaderna.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 08:21

Banker vill slopa ränteavdrag

De svenska bankernas branschorganisation Bankföreningen har ändrat sig och vill nu att ränteavdragen fasas ut under en period på åtta till tolv år, rapporterar SR Ekot. Föreningens vd Hans Lindberg uppger att han har storbankerna och de övriga medlemmarna i ryggen:— Vi har en samsyn om det här, naturligtvis, inom Bankföreningen, säger han.Enligt Lindberg måste dock avtrappningen ackompanjeras av skattesänkningar, för att inte folk ska få svårt att klara av boendekostnaderna.

Cornucopia - 04 maj 15 kl. 18:06

Swedbank inför FI:s amorteringskrav den 1:a augusti

Swedbank inför på egen hand Finansinspektionens skrotade amorteringskrav från den 1:a augusti. Kunder till banken får det beskedet och Swedbanks presstjänst bekräftar.

Claes Warrén på Swedbank bekräftar enligt nedan:"Vi har länge förespråkat att man ska amortera på sina lån och banken var därför positivt inställd till Finansinspektionens (FI) aviserade amorteringskrav.

News55 - 29 feb 16 kl. 15:17

Kontanternas framtid debatteras i riksdagen

Riksdagsledamoten Ulla Andersson (V) frågade ansvarige minister Per Bolund vad han egentligen tänkte göra för att komma tillrätta med den alltmer uteblivna kontanthanteringen under fredagens debatt i riksdagen, skriver Senioren.se.       LÄS MER: Vi kräver att bankerna hanterar kontanter Får köra flera mil för bingokassan Regeringens Betaltjänstutredning anser inte att det finns någon anledning till ytterligare lagstiftning för att säkra kontanternas bevarande som betalningsmedel.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 15 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 1 timme sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..

DI - 1 timme sedan

Svajiga börser i Asien

Tokyobörsen öppnade nedåt efter gårdagens nedgångar i New York, och svajade sedan både upp och ned under förmiddagshandeln. Efter några timmar stod Nikkei-index på minus 0,5 procent..

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredagen 24 maj

RAPPORTER.

DI - 7 timmar sedan

Kontantuttag kan avgiftsbeläggas i framtiden

Bankomat AB som hanterar merparten av Sveriges uttagsautomater varnar för att uttagen kan komma att avgiftsbeläggas om inte staten tar över ansvaret för kontanthanteringen, skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.