PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 20 May, 02:27

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 12:04

Fingerprint: UBS ser flera riskerDet framgår av en analys från UBS, efter att Fingerprint Cards levererat en 5-procentig valutajusterad intäktstillväxt och en kraftig minskning av rörelsekostnaderna under det första kvartalet. ”Samtidigt som man kan tro att detta bådar gott inför den nära framtiden kan vi framhålla dessa risker framöver”, skriver UBS. Fortsatt negativt kassaflöde Investmentbanken tror att första halvåret har påverkats positivt av att Huawei byggt upp lager inför handelskrigsförhandlingar mellan USA och Kina, vilket UBS tror skapar viss risk inför andra halvåret. UBS tror vidare att förbättringen i bruttomarginalen första kvartalet med 300 baspunkter, jämfört med fjärde kvartalet, var en besvikelse givet att mer än 50 procent av produktlanseringarna under det första kvartalet
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
UBS, Fingerprint Cards, Investmentbanken, Huawei, USA, Kina, Nyhetsbyrån Direkt, Fingerprint, Fingerprints

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fingerprint, UBS, serflera , risker
PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 12:10

UBS ser köpläge i Hexpol

Det menar investmentbanken UBS, som återupptar bevakning av polymertillverkaren med en köprekommendation och riktkursen 100 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”Vi tror att fordonsproduktionen kommer att vara fortsatt stabil eller öka något på Hexpols huvudsakliga marknader, medan börsen förefaller att räkna med nedgångar på mellanhöga ensiffriga tal under kommande år”, skriver banken i en färsk analys. Marknaden är alltså överdrivet orolig för Hexpols exponering mot fordonssektorn, enligt UBS.

PrivataAffärer - 15 mar 16 kl. 07:53

Fingerprint: Lantto ser inte något försämrat konkurrensläge

Fingerprint Cards ser mot bakgrund av hittills i år lanserade mobiltelefoner inte att konkurrenssituationen under året kommer att försämras. Det säger vd Jörgen Lantto i en intervju med Göteborgs-Posten på tisdagen....

SVT - 25 sep 16 kl. 12:20

Fridolin ser risker med börsnoterade skolor

Friskolekoncernen Internationella engelska skolan är den andra skolan på några månader att börsnoteras. Medan utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) ser risker med kortsiktiga ägare i skolvärlden ser andra fördelar med kraven som ställs på börsbolag..

Sydöstran - 07 okt 15 kl. 09:32

KI ser risker i lönebildningen

Konjunkturinstitutet (KI) ser risker med både för låga och för höga löneökningar, enligt institutets årliga lönebildningsrapport.(TT).

Kristianstadsbladet - 07 okt 15 kl. 09:32

KI ser risker i lönebildningen

Konjunkturinstitutet (KI) ser risker med både för låga och för höga löneökningar, enligt institutets årliga lönebildningsrapport.(TT).

Corren - 07 okt 15 kl. 09:32

KI ser risker i lönebildningen

Konjunkturinstitutet (KI) ser risker med både för låga och för höga löneökningar, enligt institutets årliga lönebildningsrapport..

SvD - 07 okt 15 kl. 09:33

KI ser risker i lönebildningen

Konjunkturinstitutet (KI) ser risker med både för låga och för höga löneökningar, enligt institutets årliga lönebildningsrapport..

Sydsvenskan - 07 okt 15 kl. 09:33

KI ser risker i lönebildningen

Konjunkturinstitutet (KI) ser risker med både för låga och för höga löneökningar, enligt institutets årliga lönebildningsrapport.I rapporten konstaterar KI att penningpolitiken inte kan göras mycket mer expansiv än vad den är i dag, vilket innebär att det inte blir lägre arbetslöshet även om det blir mycket låga löneökningar."En anpassning av lägstalönerna kan, liksom arbetsmarknadspolitiska åtgärder, minska arbetslösheten varaktigt", skriver KI.

YA - 07 okt 15 kl. 09:32

KI ser risker i lönebildningen

Konjunkturinstitutet (KI) ser risker med både för låga och för höga löneökningar, enligt institutets årliga lönebildningsrapport.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 15 kl. 09:32

KI ser risker i lönebildningen

Konjunkturinstitutet (KI) ser risker med både för låga och för höga löneökningar, enligt institutets årliga lönebildningsrapport.(TT).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 14:48

”Ingen anledning till oro för Vings resenärer”

Under fredagsmorgonen kraschade Thomas Cook-aktien med 30 procent. Vings resenärer i Sverige behöver dock inte oroa sig, enligt Fredrik Henriksson. – Det ser olika ut i olika delar av världen, och vi i Norden har levererat bra de senaste åren.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:54

Trump skjuter på införandet av biltullar

Dröjer minst ett halvår.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:20

Stefan Persson fortsätter tanka H&M-aktier

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 13:45

Thomas Cooks aktie kraschar efter nollad riktkurs

Thomas Cook, som bland annat äger den svenska reseoperatören Ving, har under en längre tid befunnit sig i kris, en kris som fördjupades i och med torsdagens kvartalsrapport. Under fredagsmorgonen, där Citis analytiker sågat en nedskrivning som gjort skuldsättningen lika stor som börsvärdet och Easyjet avfärdat antaganden om ett utköp av Thomas Cooks flygdel med 105 plan, kraschade aktien med 30 procent. En försäljning av flygdelen är avgörande för bolaget, som har en kreditfacilitet om 300 miljoner pund innestående vid ett lyckat genomförande.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:27

Bolagen som Blecher är mest imponerad av

”Mest imponerade är vi av Dometic, Epiroc och Volvo som trots fallande organisk tillväxt respektive svaga order levererar höga marginaler”, skriver han i ett månadsbrev. I ett allmänt börsutvecklingsresonemang betecknar han vinsthemtagningar och inflation som de första hoten mot en god utveckling. ”Flera av våra lågt skuldsatta bolag – Atrium, Holmen och Skanska för att nämna några – har därtill mycket realtillgångar i kombination med låg skuldsättning.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:03

Köptips från Erik Penser

”Den låga värderingen samt exponeringen mot flertalet starka makrotrender gör att vi initierar en köprekommendation”, skriver Erik Penser. Edgeware, som utvecklar lösningar för att göra videostreaming mer bandbreddseffektivt, befinner sig i ett mycket intressant skede både operationellt och finansiellt, enligt banken. ”På rätt väg” ”Operationellt är bolaget på rätt väg då den nya vd:n (Karl Thedéen, reds anm) har lyckats med kostnadsbesparingar vilka leder till ett sjunkande opex”, skriver Erik Penser.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:31

Trading Direkt: Bostadsmarknaden & teknisk analys

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: SSAB, Boliden, Autoliv, Swedbank, Nordea, Engelska skolan, CLX, Fingerprint, Besqab Tobbe Rosén tekniska analyser: Aktier: Swedbank, SCAB, Getinge, Volvo, Sandvik, Index: OMXS30, S&P 500, DAX Valutor: USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK Råvaror: Guld, Brent (råolja), Koppar Tittarönskemål: NEL, Deutsche Bank, Magnolia, LUMI, JLT, CLX, OPUS, Fortnox, Organoclick, Savosolar, Dustin, Eniro, SAAB, Adidas  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:22

Hernhag: Fem småbolag för långsiktiga

Anders: Hej Marcus, kan du nämna några bra aktier på Mid och Small Caps för att behålla minst i fem år?
Marcus: Hej! Beijer Alma när vi ser en botten i den här konjunkturavmattningen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Extrema prisskillnader på MC-försäkringar

Prisexempel på MC-försäkring för 50-årig man i storstad: Honda CB 600 Halvförsäkring: 4 836 - 13 639 kr
Helförsäkring:  9 512 - 27 500 kr Kawasaki Z750 R Halvförsäkring: 4 488 - 13 106 kr
Helförsäkring: 8 268 - 21 250 kr Suzuki GSX 600 Halvförsäkring: 3 180 - 6 100 kr
Helförsäkring: 4 236 - 8 928 kr Jämförelsesajten Compricer har tagit fram siffror på hur mycket det kostar att f

PrivataAffärer - I förrgår: 09:54

Analys: Positiv utdelningsöverraskning att vänta från SEB

Det skriver Deutsche Bank som, vilket Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen, har höjt rekommendationen för aktien till köp (behåll) med ny riktkurs om 106 kr (103). ”Kärnprimärkapitalbufferten om 250 baspunkter torde fortsätta att stödja en hög utdelningsandel. Vi räknar med en utdelning per aktie om 6,75, 6,95 samt 7,35 kr för åren 2019 till 2021, vilket implicerar utdelningsandelar om 75 till 78 procent samt en direktavkastning på 7,5 till 8,2 procent”, skriver Deutsche Bank.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.