Dagens PS > Ekonomi

Monday, 20 May, 03:01

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 12:05

Allt färre vill anställa i Sverige – hård sågningEn ny undersökning visar på alarmerande siffror – 80 procent av bolagen säger att de höga kostnaderna för personal är en stor nackdel.  Nu varnar Dagens Industri för en ”bolagsflykt”. Även lång handläggningstid och en byråkratisk snårskog nämns som nackdelar med arbetsmarknaden i Sverige, enligt artikeln. Förutom den tröga arbetsmarknaden och regelverket är det även den svaga kronan som bekymrar: ”Vi behöver bli bättre på att anpassa oss efter betalningsförmågan i svenskt näringsliv. Vi har inte rättat mun efter matsäck – det belastar svensk konkurrenskraft”, säger Carl Eckerdal, chefsekonom vid Innovations- och kemiindustrierna, till Dagens Industri.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Dagens Industri,  Carl Eckerdal, Innovations, Europa, Allt, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt färrevill , anställai , Sverige, hård, sågning
Alliansfritt Sverige - 14 aug 13 kl. 14:00

Lööf påstår igen att fördubblad arbetsgivaravgift gör det dubbelt så dyrt att anställa unga

Annie Lööf hade sitt första sommartal i år och det var ju nytt. Vad som inte var nytt var att Lööf inte kan hålla koll på fakta. Sin vana trogen så hävdade Lööf att det med en socialdemokratisk regering blir dubbelt så dyrt att anställa unga.

SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

SVT Debatt - 26 mar 14 kl. 13:01

Inte diskriminering att bara vilja anställa svenskar

ARBETE Precis som att kinarestauranger anställer kineser, måste svenska företag få anställa svenska. Att vilja vara med den man trivs bäst med behöver ju inte alls bottna i några diskriminerande baktankar.  Dag ut och dag in får vi läsa att svenska arbetsgivare marginaliserar eller ”rasifierar” arbetssökanden med utländska efternamn.

HBL - 18 mar 14 kl. 09:37

Stenberg redo anställa kvinnliga präster

Per Stenberg blir Karlebys förste kyrkoherde som accepterar kvinnliga präster. Den nya kyrkoherden Per Stenberg säger att det blir en utmaning att balansera de liberala och konservativa krafterna inom kyrkan, men tror sig ha nytta av sin diplomatiska läggning.

Vi träffas vid Karleby medeltida sockenkyrka som moderniserats och är i fullt bruk.

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 15 kl. 04:00

Ge alla nyanlända en jobbcheck som gör det lättare att anställa dem

Varje dag cyklar jag förbi Malmö Centralstation där det ständigt står människor som nyss klivit av tåget och sätter sin fot i Sverige för första gången. De allra flesta har lämnat hela sina liv bakom sig och bär allt de äger i händerna. Deras nya liv i Sverige börjar nu.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 04:00

Ge alla nyanlända en jobbcheck som gör det lättare att anställa dem

Varje dag cyklar jag förbi Malmö Centralstation där det ständigt står människor som nyss klivit av tåget och sätter sin fot i Sverige för första gången. De allra flesta har lämnat hela sina liv bakom sig och bär allt de äger i händerna. Deras nya liv i Sverige börjar nu.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:09

Också enmansföretag hyr arbetskraft istället för att själva anställa

Nu har också enmansföretag börjat använda sig av inhyrd arbetskraft, bland annat för att det är enklare än att anställa personal tillsvidare. Samtidigt har det också blivit mera accepterat att jobba som inhyrd arbetskraft i bemanningsföretag. Ari Syväsalmi har jobbat som inhyrd arbetskraft i olika byggföretag de senaste två åren.

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 08:13

AstraZeneca: Vi ska anställa i Sverige

Brittisk-svenska AstraZeneca kommer att behöva anställa fler i Sverige på grund av brexit, enligt produktionschefen Pam Cheng. I en intervju med Dagens Nyheter uppgav hon att brexit innebär ytterligare kostnader och att det kräver anställningar i Sverige. ”Vi har beslutat att duplicera vårt kvalitetstestande av läkemedel i Sverige”, sade Pam Cheng.

Kristianstadsbladet - 06 feb 14 kl. 10:00

Skånska företag ska anställa färre

Foto: Sara Johari
2013 hade skånska företagare lägst framtidstro i hela landet. Nu verkar vinden ha vänt, åtminstone om man ska tro Svenskt Näringslivs företagarpanel.
Panelen, bestående av omkring 500 skånska företagare, svarade i december på en enkät om sin syn på investeringar, försäljning/tillverkning och antalet anställda de kommande sex månaderna.

YLE - 14 sep 17 kl. 19:25

Korsholm vill anställa tre skolpsykologer

Korsholm behöver fler skolpsykologer. För att möta de 2700 elevernas behov vill bildningsnämnden att kommunen ska anställa tre skolpsykologer. Behovet i kommunen har ökat och resurserna räcker inte för att ge alla elever den vård de behöver.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 14:31

Dagens PS läsare rasar mot Björks traktamente

VECKANS SVAR – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Nyhetsveckan som gått har berört flera intressanta ämnen.

Dagens PS - I förrgår: 14:43

Svajig bostadsmarknad och Brexit-kollaps

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Analytiker varnar för tickande bomb i Stockholm
Slår larm om en bostadsmarknad i ”stor obalans” och att insikten om det ännu inte ”slagit ner” i Stockholm. Bopriserna går upp och affärerna ökar
Allt fler signaler kommer nu om att den svenska bostadsmarknaden sakta men säkert börjar återhämta sig.

Dagens PS - I förrgår: 15:01

EU går bananas efter massiv valutakartell

I chattrum med namn som ”Three Way Banana Split” och ”Semi Grumpy Old Men” har traders från sex bankjättar manipulerat kronan och tio andra valutor genom att utbyta känslig information. Nu serverar EU mångmiljardefterrätten för deras arbetsgivare. Historien om den femåriga riggningen på världens valutamarknader har många spektakulära aspekter, framgår i ett pressmeddelande.

Dagens PS - I förrgår: 12:21

JUST NU: Nära kollaps för Brexit-förhandlingarna

Tidigare i år fick Storbritannien mer tid på sig av EU att hitta en lösning på Brexit. Enligt nya uppgifter håller att arbetet håller på att bryta samman. Det är Labourpartiets ledare Jeremy Corbyn som säger att samtalen inte kommer att leda någonstans, rapporterar TV4-Nyheterna.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Biltest: Mercedes CLA – snyggare och smartare

Bayern, Tyskland. Ett år efter att den senaste generationen A-Klass presenterats är det dags för andra generationen av sedan-modellen, eller coupé som Mercedes vill kalla den, att förgylla våra vägar. Ja, jag menar verkligen förgylla, för CLA är en riktigt lyckad kombination av teknik och design.

Dagens PS - I förrgår: 11:08

Hållbarhet i fokus: Giganterna investerar

Årets supertalang i svenskt näringsliv har några tunga namn i ryggen när hans bolag försöker förändra världen. I Veckans affärer får entreprenören Anders Jacobson pris som ”Årets supertalang” i svenskt näringsliv. Hans investmentbolag Blue tänker på miljö och hållbarhet i första hand när de gör affärer – och hans affärsidé har imponerat på många.

Dagens PS - I förrgår: 08:00

Världens äldsta Porsche kan gå för rekordpris

Så mycket kräver ägaren för sin exceptionella klenod – den första i sitt slag. Det är världens äldsta Porsche, Porsche Typ 64, som utvecklades av Ferdinand Porsche och sonen Ferry Porsche, som ska gå under klubban i augusti på auktionshuset RM Sotheby’s i Kalifornien. Priset, om ägaren får som han vill, blir nytt rekord för en Porsche: över 20 miljoner dollar, drygt 190 miljoner kronor.

Dagens PS - I förrgår: 10:07

Boeings olycksplan redo att flyga igen

I dagens techbrief kan du läsa om Walmarts oväntade kvartalsrapport, Sonys nya samarbete med Microsoft och Boeing 737-MAX som återigen är redo att tas i trafik. TECHBRIEF – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Walmart rapporterar strålande siffror för Q1 Något oväntat så Retailjättens e-handel växte med 37%.

Dagens PS - I förrgår: 08:45

Stödjer du Greta Thunberg?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. TIME Magazine har svenska miljöaktivisten på omslaget till sitt nya nummer med temat ”Next generation leaders”.

Dagens PS - I förrgår: 08:24

Strandhäll misstroende-förklarad – M får stöd av L

Liberalernas partiledare stödjer Moderaternas misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll (S). Det rapporterar Svenska Dagbladet. I går gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och officiellt misstroendeförklarade Annika Strandhäll (S).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.