Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 19 May, 17:16

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 12:00

Är en förskola utan förskollärare en förskola?Kraven på legitimerad personal riskerar att öka personalrotationen på förskolor och fritids..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är en förskolautan , förskollärareen , förskola
Barometern - 30 sep 13 kl. 08:11

Mindre barnsgrupper kräver fler förskollärare

"För att kunna minska barngrupperna framöver behöver vi fler förskollärare. Vi vill därför utbilda 1000 fler förskollärare årligen. Utbildningsplatserna är fullt finansierade och vi avsätter 110 miljoner kronor i vårt budgetförslag.

SmålandsPosten - 15 mar 18 kl. 15:16

Småland: Körskollärare blåste positivt – under körlektion

En lärare på en körskola i Kalmar län stoppades under en körlektion på onsdagsförmiddagen. Anledningen var att bilen var oskattad men utandningsprovet gjorde att läraren nu misstänks för rattfylla..

Hela Gotland - 06 nov 13 kl. 07:06

Förskollärare stängdes av

Chefen på en förskola i Visby har polisanmält en av de anställda för att hon ska ha kränkt ett mindre barn, skriver GT i dag..

Vimmerby Tidning - 30 jan 18 kl. 09:00

Förskollärare utbildas i HLR

Råsebäcks Förskola i Hultsfred är en av 20 förskolor i landet som valts ut för att vara med i en utbildningssatsning. Hela personalen kommer att få en speciell utbildning i hjärt-lunräddning för barn. Det är försäkringsbolaget Trygg-Hansa tillsammans med vårutbildningsföretaget Life in Mind som tagit initiativet..

BT - 17 sep 13 kl. 14:07

Mindre barngrupper kräver fler förskollärare

Alla barn ska få en bra start i förskolan. En förskola med hög kvalitet där barnen lär sig mycket och känner sig trygga kräver kompetent personal och små barngrupper. Vi är därför mycket oroade över att andelen riktigt stora barngrupper, över 20 barn, ökar och har ökat med 54 procent sedan 2006.

Skånskan - 05 jul 18 kl. 13:52

Förskollärare misstänkt för misshandel

Malmö Förskolläraren är misstänkt för misshandel av ett litet barn, hanterar barnen hårdhänt och bemöter föräldrarna på ett olämpligt sätt. Malmö stad vill att lärarnas ansvarsnämnd ska ompröva legitimationen för förskolläraren.Malmö stad har gjort en anmälan om omprövning av legitimationen till lärarnas ansvarsnämnd.

Kristianstadsbladet - 07 maj 13 kl. 09:00

Sally måste anställa fler förskollärare

Samtalen klargjorde inget. Kristianstads kommun kräver nu att Simförskolan Sally mer än fördubblar antalet förskollärare.
Som Kristianstadsbladet tidigare berättat har kommunen reagerat på den låga lärartätheten på Simförskolan Sally.

Skånskan - 31 okt 18 kl. 15:59

Förskollärare har stängts av

SJÖBO Den förskollärare som förvarat hjärtmedicin på en förskola så att ett annat barn fått i sig den har nu stängts av. Avstängningen gäller i fjorton dagar.
Skånskan berättade om händelsen i tisdags.

SmålandsPosten - 07 feb 14 kl. 06:40

Förskollärare orolig för stor förskola

Växjö kommun stoltserar med att de snart ska ha Sveriges största förskola. Det oroar mig och nog många andra. Socialt samspel och lek är grunden för allt lärande.

Kristianstadsbladet - 15 dec 17 kl. 11:09

En förskollärare på 96 barn

En förskola i Västerås riskerar att bli av med sitt tillstånd att driva förskola. Orsaken är att förskolan endast har en utbildad förskollärare på 96 stycken barn. - De har inte tillräckligt många utbildade pedagoger.

BT - 15 dec 17 kl. 11:09

En förskollärare på 96 barn

En förskola i Västerås riskerar att bli av med sitt tillstånd att driva förskola. Orsaken är att förskolan endast har en utbildad förskollärare på 96 stycken barn. - De har inte tillräckligt många utbildade pedagoger.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Cyklist påkörd av bil utanför Löberöd

På söndagen skedde en trafikolycka på väg 102 söder om Löberöd..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Krüger om SHL-ryktet: Målet vara kvar i NHL

Han leder VM-turneringens bästa boxplay och är defensiv nyckel i Tre Kronor. I sommar går kontraktet ut med Chicago, men Marcus Krüger, 28, blickar inte mot SHL ännu. – Mitt mål är att vara kvar där borta, NHL är världens bästa liga, säger forwarden.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Eriksson på pallen i DTM

Joel Eriksson tog säsongens första pallplats vid helgens DTM-tävlingar i Belgien. Svensken slutade tvåa bakom BMW-stallkamraten Philipp Eng. Eriksson startade från nionde startruta men stod för en stark avslutning där han höll undan för Audi-föraren Nic.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Bieber-effekt stänger isländsk kanjon

Popstjärnan Justin Bieber har haft en oväntad effekt på Islands turistindustri. Efter att kanjonen Fjadrárgljúfur synts i videon till låten "I'll show you" från 2015 har den blivit ett så populärt resmål att isländska miljömyndigheter nu tvingats stänga.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

LB07 chanslöst – Göteborg nya serieledare

Samtliga mål i första halvlek och nu väntar Piteå i uppskjuten match..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så blir ditt kaffe på språng klimatsmart

En kaffe att ta med, tack! Varje år används miljontals engångsmuggar i Sverige som skräpar ner och påverkar miljön negativt. Men du kan själv minska din miljöpåverkan.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Schweiz röstar för tuffare vapenlagar

Ja-sidan vinner med stor marginal i söndagens folkomröstning för strängare vapenlagar i Schweiz – 67 procent mot 33, spår opinionsinstitutet gfs.bern. Resultatet innebär att Schweiz närmar sig EU:s regelverk, som skärptes i kölvattnet av flera terroratt.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Strid om EU:s roll i välfärd och jobb

EU:s sociala pelare med sina 20 mål är svår att greppa – men den delar de svenska partierna i två fållor. Det handlar om vilken roll unionen ska ha, med vilka medel och vilket tryck unionen ska driva på för villkor på jobbet, jämställdhet och socialpoli.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Källor: Explosion vid turistbuss i Egypten

En explosion har inträffat vid en turistbuss i närheten av pyramiderna i Giza i Egypten, uppger två anonyma säkerhetskällor för Reuters. Minst tolv personer ska ha skadats, varav merparten utländska turister. Smällen ska ha skett vid ett nytt museum i d.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Chris Hemsworth i poliskomedi

"Avengers"-stjärnan Chris Hemsworths nästa roll blir i kommande poliskomedin "Down under cover". Han ska spela polisspanare i högbudgetfilmen om två poliser som utreder en serie brott mot casinon. Den andra polisrollen spelas av Tiffany Haddish och insp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.