DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 07:14

DI - 16 maj 19 kl. 11:40

Börsen stärker forskningsbolagen - minskar beroendet av riskkapitalAtt gå till börsen har blivit ett attraktivt alternativ till det privata riskkapitalet för de svenska life science-bolagen. Det visar en undersökning om finansieringsaktiviteten i sektorn.  ”Bolagen ser möjligheter att få bättre värderingar”, säger Sten Westerberg, författare till rapporten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sten Westerberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsen, stärker, forskningsbolagen, minskar, beroendetav , riskkapital
Dagens PS - 29 nov 17 kl. 09:23

JUST NU: Muntert på Stockholmsbörsen

Rivstartar med uppgång på 0,4 procent. Även Europabörserna i stort öppnar på plus, utom i London där index enligt Omni Ekonomi startar med att sjunka 0,6 procent. På Stockholmsbörsen utmärker sig bland annat SSAB-aktien, som är upp med 1,7 procent i den inledande handeln.

BT - 29 okt 13 kl. 13:40

Uppåt på börsen

Stockholmsbörsen stiger i linje med ledande Europabörser. Vid 13.30-tiden har OMXS-index gått upp med 0,2 procent till 407,9.

PrivataAffärer - 14 jun 18 kl. 07:14

Skandia: Börsen in i ny fas med ökad osäkerhet

Skandia konstaterar att de börsuppgångar vi sett efter finanskrisen 2008 har två saker gemensamt. De har nämligen drivits på av att penningpolitiken blivit mer expansiv eller att konjunkturen växlar upp. Ibland har båda faktorerna verkat parallellt.

YLE - 18 jun 15 kl. 13:56

NHL-meriterad anfallare förstärker KooKoo

Kanadensaren Matt Watkins förstärker KooKoo:s anfall under nästa säsong när KooKoo gör en comeback till Ligan. Watkins har en hel NHL-match på sin CV. Säsongen 2011-2012 spelade den 28-årige Matt Watkins en match för Arizona Coyotes.

Cornucopia - 30 jun 16 kl. 05:48

Ännu mer misär - brittiska börsen nära årshögsta, pundet har varit betydligt svagare

"Pundet har rasat efter brexit och nu väntar ännu mer misär enligt experterna." - Bonnier/DI.se:s krigsbyline på förstasidanMedan media eldar på Brexithysterin och idiotförklarar sina läsare, så ligger det brittiska börsindexet FTSE-100 nära årshögsta och pundet har varit betydligt svagare de senaste åren.

DI - 05 jun 18 kl. 05:45

Asienbörser: Svagare yen stärker Tokyobörsen

Tokyobörsen stiger efter starka jobbsiffror från USA, och en svagare yen som stärker japansk export..

Cornucopia - 11 jan 19 kl. 13:08

Gammal är äldst - guldet fungerar fortfarande som hedge mot börsen

Under hösten har den gamla sanningen att guldet fungerar som hedge mot börsnedgång återigen bekräftats. Inget nytt under solen, men inför lågkonjunkturen kan detta vara värt att påminna om.Guldpriset i SEK per gram.

YLE - 30 jan 17 kl. 17:06

Experter om Trump-yra på börsen: Den håller inte i sig

Analytiker överraskas av börsutvecklingen efter att Donald Trump tillträtt som president i USA. Börskurserna steg märkbart under de första dagarna. Det viktiga indexet Dow Jones nådde stundvis rekordhöjd över 20 000 poäng.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:09

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

Opinionen.se - 12 jun 13 kl. 13:12

Stockholmsbörsen vände upp

Aktiekurserna på Stockholmsbörsen vände uppåt efter morgonens försiktiga inledning. Strax före klockan 13 hade OMXS-index gått upp med 0,6 procent, lika mycket som Parisbörsen medan övriga ledande Europabörser stiger något mindre. Bland storbolagen stiger Alfa Laval mest, 1,3 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

USA vill kunna rikta tullar mot länder med undervärderad valuta

Trump-administrationen förbereder ett lagförslag om att kunna införa tullar på varor från länder som manipulerar sina valutor. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 15 minuter sedan

Lundin Mining säljer innehav i koboltverksamhet

Lundin Mining har sålt sitt innehav i det finska koboltraffinaderiet i Kokkola. Försäljningen genomförs via det samriskbolag som gruvföretaget har tillsammans med Freeport-McMoRan..

DI - 15 minuter sedan

Succéchefens styckning kastar om spelplanen

De nordiska teleoperatörernas strategiska vägval spretar åt alla håll. Mest omvälvande är kursändringen i danska TDC. Efter det avbrutna förvärvet av MTG:s tv-verksamhet och utköpet från börsen, klyvs nu bolaget under ledning av Tele2:s tidigare succé-vd Allison Kirkby.

DI - 30 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 45 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 2 timmar sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.