DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:58

DI - 16 maj 19 kl. 11:37

Sänkt skatt på 3,5:or ska debatteras på EU-toppmöteEU:s finansministrar ska på fredagen tvista om beskattning av digitala företag och alkoholskatt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, skatt, 3,5:orska , debatteras, EU-toppmöte
BT - 06 sep 11 kl. 06:11

Italiens sparpaket debatteras

På tisdagen inleder det italienska parlamentet debatten om det hårt kritiserade sparpaketet som regeringen tvingats lägga fram. Paketet innebär stora besparingar och en ny skatt för höginkomsttagare.
Italiens största fackförbund, CGIL, har utlyst generalstrejk i protest mot åtgärderna och planerar demonstrationer runt om i landet.

DalaDemokraten - 07 nov 14 kl. 13:49

Förslag om skatt på dubbdäck i vår

Nyttan och skadan med dubbdäck, alltså trafiksäkerhet kontra hälsofaror, debatteras flitigt. Det är väl känt att dubbdäcken river upp hälsofarliga partiklar, och för att förbättra luftkvaliteten utreds en dubbdäcksskatt. Det är främst Stockholm som berörs men i utredningens direktiv konstateras att gränsvärdena för stora partiklar även överskrids i Norrköping, Södertälje och Uppsala..

UNT - 07 nov 14 kl. 14:40

Förslag om skatt på dubbdäck i vår

Nyttan och skadan med dubbdäck, alltså trafiksäkerhet kontra hälsofaror, debatteras flitigt..

Kristianstadsbladet - 28 maj 12 kl. 08:58

Kvalitet är välfärdens mål

Vinster i välfärden vållar huvudbry för partierna inom den rödgröna oppositionen ? Vänsterpartiet undantaget förstås.
Partiet har löst frågan på enkelt sätt och vill helt förbjuda vinstuttag i välfärdsföretag.

YLE - 04 jun 15 kl. 11:02

Protest på Facebook mot nedskärningar

Jag vill betala mera skatt. Så lyder universitetslektor Birgit Schaffars upprop på Facebook. Det som fick Schaffar att göra postningen var en uppgivenhet och frustration över regeringsprogrammet och med de värderingar som enligt henne lyser igenom i den nya politiska riktningen.

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 16 kl. 10:21

Flyktingar och miljö i fokus, men vart har alla andra frågor tagit vägen?

Medierna, speciellt public service som lever på licenspengar, måste bättre hjälpa allmänheten att väga betydelsen av olika samhällsfrågor. Det är för mycket av "en fråga i taget" och många frågor försvinner helt ur fokus under långa perioder.Vi förväntas förhålla oss till frågor som krigsflyktingar från Mellanöstern, fattiga och utsatta unga människor i Afrika som söker sig ett bättre liv i Europa, tillgängligheten och kvaliteten i sjukvården, ensamma åldringar som, förutom sjukdomar och krämpor, lider av plågsam ensamhet, makthungriga politiker och oligarker som inte skyr att utsätta oskyldig befolkning för krig och umbäranden, fördelningen av jordens resurser där den rikaste procenten äger hälften av rikedomarna, orken att betala hög skatt, miljöfr

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

Ekonomistas - 17 maj 18 kl. 08:30

Gästinlägg: Höga kostnader men osäkra vinster av sänkta ingångslöner

I detta gästinlägg diskuterar Niklas Blomqvist, doktorand vid Nationalekonomiska institutionen vid Stockholms universitet den forskningen kring sysselsättningseffekterna av sänkta löner. Bland annat så ifrågasätts Arbetsmarknadspolitiska rådets (AER) slutsats att sänkta ingångslöner skulle ha betydande sysselsättningseffekter. Sänkta ingångslöner som medel för att öka sysselsättningen för lågutbildade och nyanlända har åter börjat debatteras efter en rapport av AER och ett förslag om inträdesjobb från Alliansen.

BT - 19 jan 11 kl. 17:05

En lektion i politisk etikett

Ibland sägs att tonen i politiken blivit råare, att allt färre förmår skilja sak och person. I den meningen var partiledardebatten en strålande lektion i politisk etikett. Där fanns de sedvanliga, tidvis rätt tuffa replikskiftena om välfärd, skatt och jobb.

DN - 01 mar 11 kl. 00:50

?Förnya public service eller låt andra aktörer ta över?

Ursula Berge och Cecilia Stegö Chilò: Mediepolitikerna måste skaffa sig en idé om vad de vill med publik service och våga ifrågasätta dagens licenssystem. De senaste årens teknikutveckling och förändringar i medielandskapet kräver att ­public serviceidén utvärderas, debatteras och förnyas. Det är inte rimligt att ett ­centralt samhälleligt uppdrag inte betalas av skattebetalarna utan endast av den del av befolkningen som av Radiotjänst utmålas som ?

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Succéchefens styckning kastar om spelplanen

De nordiska teleoperatörernas strategiska vägval spretar åt alla håll. Mest omvälvande är kursändringen i danska TDC. Efter det avbrutna förvärvet av MTG:s tv-verksamhet och utköpet från börsen, klyvs nu bolaget under ledning av Tele2:s tidigare succé-vd Allison Kirkby.

DI - 15 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 30 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 1 timme sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..

DI - 1 timme sedan

Svajiga börser i Asien

Tokyobörsen öppnade nedåt efter gårdagens nedgångar i New York, och svajade sedan både upp och ned under förmiddagshandeln. Efter några timmar stod Nikkei-index på minus 0,5 procent..

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredagen 24 maj

RAPPORTER.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.