Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 24 May, 09:08

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 11:00

Vakuum och vattenbad – än är vi inte klara med sparrisen!Sous vide-tillagade primörer möter en chardonnay eller riesling..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vakuumoch , vattenbad, änär vi inte , klaramed , sparrisen
YLE - 20 okt 16 kl. 04:00

Professor: Föråldrat att tala om militärt vakuum på Åland

Den pågående diskussionen om Ålands demilitarisering riskerar att öka på spänningarna kring Östersjön, anser professorn i internationell rätt Martin Scheinin. Enligt Scheinin är Ålands demilitarisering en viktig fråga - både symbolisktoch strategiskt. - Ålands ställning i sig är ju en viktig fråga av historisk betydelse, av allmän politisk betydelse för Norden och till och med allmänt för internationell säkerhet är det ganska viktigt att det finns sådana arrangemang som Ålands demilitarisering.

SvD - 26 jan 11 kl. 11:08

Vattenbad är besvärligt

Måste man använda vattenbad? Är det verkligen nödvändigt ? Ingrid svarar..

Skånskan - 20 feb 16 kl. 12:00

”Näringslivsutvecklingen i Eslöv är som i ett vakuum”

Eslöv ”Kommunen ska bidra genom att skapa Skånes mest professionella Plan- och näringslivsavdelning ...” står det i en vision antagen av Eslövs näringslivsutskott 2011.
– Det var på gång ett tag – men nu är det mest ett vakuum, säger Michael Wetterberg, både handlare och del av Eslövs Advisory Board.

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Movits och Klara & jag till Styrsöfestivalen

De första artisterna är klara till Styrsöfestivalen, som äger rum på ön Styrsö i Göteborgs skärgård för andra året i rad..

Kristianstadsbladet - 20 nov 11 kl. 20:15

"Varde ljus" ur vakuum

Forskare vid Chalmers är först med att skapa ljus ur vakuum, som inte är så tomt som man tror. Där finns partiklar som bara existerar i ett ögonblick. Forskarna har fått vissa av dem att stabiliseras och avge ljus.

Sydsvenskan - 20 nov 11 kl. 19:39

Svenskar skapade ljus i vakuum

Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
Forskare vid Chalmers i Göteborg har blivit först med att skapa ljus ur vakuum. Att det borde gå förutsågs av en fysiker redan 1970, men först nu har praktiken hunnit ikapp teorin.
Vakuum är inte helt tomt, som man kanske tror.

Nyteknik - 04 sep 13 kl. 16:39

Vakuum i kylen håller maten fräsch

Vid temperaturer strax över nollsträcket och vakuummiljö ska matvaror klara sig fem gånger längre i kylskåpet..

Expressen - 21 jan 11 kl. 07:39

"Han har hamnat i något slags vakuum"

TIMRÅ. Han har en offensiv roll och förväntas producera. Magnus Kahnberg har dock åter igen hamnat i en svacka - och i går valde Niklas Czarnecki att bänka honom helt för andra matchen i rad.

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 11 kl. 15:12

Gotland "ett militärt vakuum"

Gotland är ett militärt vakuum. Så kan det inte få fortsätta, anser Kristdemokraternas försvarsexpert Mikael Oscarsson, som på onsdagen anordnade ett seminarium om framtida hot i Östersjön. Oscarsson vill att utrikesminister Carl Bildt tar initiativ till ett stärkt säkerhetspolitiskt samarbete kring Östersjön och att kvalificerade markstridsförband placeras på Gotland..

NSD - 20 nov 11 kl. 19:25

"Varde ljus" ur vakuum på Chalmers

Forskare vid Chalmers har blivit först med att skapa ljus ur vakuum. Att det borde gå förutsågs av en fysiker redan 1970, men först nu har praktiken hunnit ikapp teorin..

SvD - 20 nov 11 kl. 19:25

?Varde ljus? ur vakuum på Chalmers

Forskare vid Chalmers är först med att skapa ljus ur vakuum, som inte är så tomt som man tror..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

MP vill öka jämställdheten i EU

Miljöpartiets toppkandidater Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren presenterar tre punkter för att göra EU mer jämställt. Det görs vid en presskonferens på fredagsmorgonen, exakt 100 år sedan beslutet om den kvinnliga rösträtten i Sverige togs. – Vi vill jä.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Dödsstraff för Japans ”Svarta änka”

Hon träffade äldre, sjuka män på dejtingsidor, lurade dem att dricka cyanid och stal till sedan deras pengar. För det skulle 72-åriga Chisako Kakehi, i Japan kallad "Svarta änkan", dömas till döden, enligt en dom i Osaka från 2017 – en dom som nu har fa.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010. Av dessa står telekombolaget Ericsson för hela 83 procent.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lippi tillbaka i Kina

Han valde att inte förlänga sitt kontrakt som förbundskapten i Kina. Men fyra månader senare är Marcello Lippi tillbaka. 71-åringen ska försöka ta Kina till sitt andra VM-slutspel i fotboll, 2022 i Qatar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Splittringen kan spräcka Storbritannien

Brexit eller remain? Den eviga frågan om EU fortsätter att splittra Storbritannien och skapar nu allt större spänningar bland invånarna. I Skottland ger nationalisterna inte upp – varken om EU eller självständighet.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Morgontidningar surfar på digital våg

Det har sett dystert ut för morgontidningarna. Men nu tycks den nedåtgående trenden ha stannat av och de digitala utgåvorna blir allt populärare. – Medieanvändarna har börjat anpassa sig till situationen, säger medieanalytikern Ulrika Facht.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

USA siktar mot månen – men chefen hoppar av

Den ansvarige för USA:s nysatsning på månfärder har avgått efter bara sex veckor på posten..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Experten: Cyberattack kommer drabba Sverige

Med en omfattande cyberattack försöker hackare pressa den amerikanska storstaden Baltimore på pengar. Vitala datorsystem har stängts ner och varken löner eller räkningar kan betalas. Enligt cyberexperten Fredrik Blix är frågan inte om, utan när, en sven.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Trump-order om Barrs utredning av utredning

President Donald Trump har utfärdat en speciell order till myndigheter i USA att samarbeta med justitieministern William Barrs översyn av omständigheterna kring den så kallade Rysslandsutredningen. Ordern ses med misstänksamhet bland Trumps politiska mo.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Blandade börser i Asien

Tokyobörsen öppnade nedåt efter gårdagens nedgångar i New York, och svajade sedan både upp och ned under förmiddagshandeln. Efter några timmar stod Nikkei-index på minus 0,5 procent. Även i Hongkong präglas stämningen av handelskriget mellan Kina och US.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.