Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 24 May, 09:59

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 11:00

Kongens have – ett andningshål mitt i stanSlott, lekplats, planteringar och massor av utrymme för picknick mitt i stan..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kongens, haveett , andningshålmitt i , stan
Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 11:00

Kongens have – ett andningshål mitt i stan

Slott, lekplats, planteringar och massor av utrymme för picknick mitt i stan..

DalaDemokraten - 27 okt 14 kl. 10:52

Insändare: Säterdalen är andningshålet

Jag går med min hund nästan varje dag i Säterdalen, jag möter människor som njuter av lugnet och den oerhört unika vackra miljön..

Nyheter 24 - 16 sep 13 kl. 11:28

Tittut! ? Här är clownen som skrämmer hela stan

NORTHAMPTON. Är det kul eller bara läskigt? Den frågan ställer sig många Northamptonbor efter att en mystisk clown beväpnad med ett gäng ballonger setts på flera håll i staden.

Kristianstadsbladet - 01 feb 11 kl. 09:20

Bluesscenen tillbaka i stan

Bluesjammen på Kippers i Kristianstad gick i graven hösten 2009. Bara för att nu återuppstå som ett blueskalas på Teaterbaren. På lördag är det premiär.

Cornucopia - 04 apr 18 kl. 12:09

Tesla rekylerade upp på positiva nyheter - nådde nästan produktionsmålen, inget kapitalbehov

Tesla (NASDAQ:TSLA) rekylerade upp igår efter att raset i aktien tagit några dagars relativ paus. Man nådde nästan uppsatta produktionsmål för massmarknadsbilen Tesla Model 3 och VD:n Elon Musk sade att man därmed inte behöver någon ytterligare finansiering under året annat än sedvanliga transaktionskrediter.
Dagschart Tesla-aktien.

The Local - 10 sep 11 kl. 10:17

Young man murdered in Gamla Stan stabbing

A man in his mid-twenties died after being stabbed in the stomach in Gamla Stan, in central Stockholm. As of Saturday morning, the police have no suspect for the crime, and the man is as of yet unidentified..

Supermiljöbloggen - 03 sep 15 kl. 10:24

Nästan alla havsfåglar har plast i magen

I en ny studie uppskattas att uppåt 90 procent av alla havsfåglar i världen har plast i sig. Forskare från Australien slår nu larm om hur människans nedskräpning av haven påverkar djurlivet. Chansen är i dag stor, menar forskarna, att omkring 90 procent av havsfåglarna i världen har plast i sina magar, en siffra som väntas öka till 99 procent år 2050.

Supermiljöbloggen - 03 sep 15 kl. 10:24

Nästan alla havsfågelarter har plast i magen

I en ny studie uppskattas att uppåt 90 procent av alla arter av havsfåglar i världen äter plast. Forskare från Australien slår nu larm om hur människans nedskräpning av haven påverkar djurlivet. Chansen är i dag stor, menar forskarna, att omkring 90 procent av havsfågelarterna i världen har plast i sina magar, en siffra som väntas öka till 99 procent år 2050.

DN - 17 jun 16 kl. 09:49

Lovisa Sirén. ”Jag ville göra stan både ful och romantisk”


Efter hyllade kortfilmer som ”Pussy have the power” och ”Audition” kommer regilöftet Lovisa Sirén med ”Baby” – ett oväntat vänskapsdrama med Bahar Pars..

Sydsvenskan - 30 nov 13 kl. 06:30

Nationalrätten är tillbaka på tallrikenDanskt krogliv i siffror

Han har precis kommit ut med ”Smørrebrødsguiden 2014”, en nyutgåva av boken från 2012, men med fler restauranger och nu även på engelska.Samtidigt som danskarna gör av med mer pengar på krogen har den danska nationalrätten, smørrebrød, upplevt en renässans. Intresset för det nya nordiska köket och gastronomi har färgat av sig på smörgåsen som har plats för både tradition och nytänkande.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

City Gross satsar på mindre butiker i stadskärnor

”Flera orter i Skåne är högintressanta”..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Landeskog: ”Blir som en chock”

Gabriel Landeskog hade föreställt sig ett svenskt guldfirande i Stockholm. I stället slutade VM i Slovakien med en tung besvikelse. – Det kommer att ta en stund att smälta det här, säger han.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

MP vill öka jämställdheten i EU

Miljöpartiets toppkandidater Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren presenterar tre punkter för att göra EU mer jämställt. Det görs vid en presskonferens på fredagsmorgonen, exakt 100 år sedan beslutet om den kvinnliga rösträtten i Sverige togs. – Vi vill jä.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dödsstraff för Japans ”Svarta änka”

Hon träffade äldre, sjuka män på dejtingsidor, lurade dem att dricka cyanid och stal till sedan deras pengar. För det skulle 72-åriga Chisako Kakehi, i Japan kallad "Svarta änkan", dömas till döden, enligt en dom i Osaka från 2017 – en dom som nu har fa.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010. Av dessa står telekombolaget Ericsson för hela 83 procent.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Lippi tillbaka i Kina

Han valde att inte förlänga sitt kontrakt som förbundskapten i Kina. Men fyra månader senare är Marcello Lippi tillbaka. 71-åringen ska försöka ta Kina till sitt andra VM-slutspel i fotboll, 2022 i Qatar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Splittringen kan spräcka Storbritannien

Brexit eller remain? Den eviga frågan om EU fortsätter att splittra Storbritannien och skapar nu allt större spänningar bland invånarna. I Skottland ger nationalisterna inte upp – varken om EU eller självständighet.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Morgontidningar surfar på digital våg

Det har sett dystert ut för morgontidningarna. Men nu tycks den nedåtgående trenden ha stannat av och de digitala utgåvorna blir allt populärare. – Medieanvändarna har börjat anpassa sig till situationen, säger medieanalytikern Ulrika Facht.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

USA siktar mot månen – men chefen hoppar av

Den ansvarige för USA:s nysatsning på månfärder har avgått efter bara sex veckor på posten..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Experten: Cyberattack kommer drabba Sverige

Med en omfattande cyberattack försöker hackare pressa den amerikanska storstaden Baltimore på pengar. Vitala datorsystem har stängts ner och varken löner eller räkningar kan betalas. Enligt cyberexperten Fredrik Blix är frågan inte om, utan när, en sven.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.