DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 07:59

DI - 16 maj 19 kl. 11:00

Analytiker: Kulmen i handelsbråk mellan USA och EU inte nådd änEuropas fordonstillverkare faller på torsdagen trots uppgifter om att USA:s president Donald Trump kommer att skjuta upp eventuella biltullar. I en analys varnar storbanken Citi för att spänningarna mellan USA och EU kommer att forsätta stiga..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, EU, Donald Trump, Citi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Kulmeni , handelsbråkmellan , USAoch EU inte , nådd än
PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 12:13

Analytiker: Missförstått USA-besked om gamblingbolag

Det amerikanska justitiedepartementets (DOJ) utlåtande, som återgavs i amerikansk media på måndagskvällen, om att alla former av onlinespel skulle vara olagligt på federal nivå har överdrivits och delvis blivit missförstått. Men trots allt är förslaget svårtolkat och klargörande information inväntas. Det framgår av kommentarer från gamblinganalytiker Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 07:55

Nej, inget konstigt om USA går in i recession inom några år

DI.se översätter Business Insider som citerar investmentbanken JP Morgans analytiker. Beskedet är att USA:s ekonomi inom tre år återigen är i recession och att slutet på återhämtningen närmar sig.

DN - 02 sep 11 kl. 15:49

USA-börserna backar rejält

Börserna i USA inledde fredagen nedåt sedan jobbstatistik visat att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn var oförändrat i augusti, medan ekonomer en Reuters-enkät i snitt hade räknat med 75 000 fler sysselsatta. Det ökar enligt analytiker risken för att USA kan vara på väg in i en ny recession..

DI - 07 jan 11 kl. 14:59

Analytiker om jobbsiffran från USA: "En kalldusch"

"Det var en kalldusch i förhållande till de förväntningar som har byggts upp av bra veckoarbetslöshetssiffror under månaden", säger Johan Javéus, chefsstrateg på SEB..

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 18 kl. 10:34

ECB: Handelsbråken ett växande hot

Hoten mot den globala tillväxten växer på grund av handelsbråken mellan USA och bland annat Kina och EU. Det skriver Europeiska centralbanken (ECB) i en ekonomisk bulletin. "Nedåtriskerna för den globala ekonomin har intensifierats på grund av USA:s åtg.

Sydsvenskan - 09 aug 18 kl. 10:34

ECB: Handelsbråken ett växande hot

Hoten mot den globala tillväxten växer på grund av handelsbråken mellan USA och bland annat Kina och EU. Det skriver Europeiska centralbanken (ECB) i en ekonomisk bulletin. "Nedåtriskerna för den globala ekonomin har intensifierats på grund av USA:s åtg.

VA - 02 jan 19 kl. 11:57

Bill Gates kärnkraftsbolag i kläm när USA och Kina handelsbråkar

Handelsbråket mellan USA och Kina har nu även drabbat Bill Gates kärnkraftbolag som har drivit projekt i Kina i tre år, rapporterar Wall Street Journal.  .

Dagens PS - 02 jan 19 kl. 11:26

Handelsbråket drabbar Bill Gates

Handelsbråket mellan USA och Kina har nu även drabbat Bill Gates kärnkraftbolag, rapporterar Wall Street Journal. Microsoft-miljardären har själv meddelat att ett kärnkraftprojekt i Kina som drivs av hans delfinansierade bolag Terrapower nu sannolikt inte kommer att kunna fortskrida på grund av handelskonflikten. Terrapower hade planer på att i projektet testa en kärnkraftsreaktor som bolaget har tagit fram och som ska vara mindre, säkrare och billigare än existerande alternativ.

Blekinge Läns tidning - 09 aug 18 kl. 10:34

ECB: Handelsbråken ett växande hot

Hoten mot den globala tillväxten växer på grund av handelsbråken mellan USA och bland annat Kina och EU. Det skriver Europeiska centralbanken (ECB) i en ekonomisk bulletin.(TT).

Kristianstadsbladet - 09 aug 18 kl. 10:34

ECB: Handelsbråken ett växande hot

Hoten mot den globala tillväxten växer på grund av handelsbråken mellan USA och bland annat Kina och EU. Det skriver Europeiska centralbanken (ECB) i en ekonomisk bulletin.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Näringsminister Ibrahim Baylan: ”Viktigt att staten äger och brukar skog”

”Skogen skapar jobb och är en del av lösningen mot fossilfrihet. Ett hållbart och aktivt skogsbruk ger oss unika förutsättningar att klara omställningen till ett fossilfritt samhälle med mer biobaserade drivmedel och produkter.” Det säger näringsminister Ibrahim Baylan inför sitt besök hos Sveaskog i Umeå på fredagen..

DI - 4 minuter sedan

Fondförvaltarna: Här är glödheta sektorns nästa raketer

Investeringar inom hälsa, medicinteknik och läkemedel är receptet för bra placeringar. Och efter budet på Nuevolution finns det flera kandidater i sektorn som kan bli utköpta från börsen. Det menar fondförvaltarna Ellinor Hult och Pär Löfving..

DI - 4 minuter sedan

Utdelningståget har gått – aktierna som ska falla i dag

På fredagen handlas en handfull aktier exklusive rätt till utdelning. Enligt skolboken bör aktierna därmed, allt annat lika, falla lika mycket som bolagen delar ut. .

DI - 15 minuter sedan

Amazon slutar sälja Huaweis produkter i sin japanska e-handel

Nätkonglomeratet Amazon slutar sälja Huaweis produkter i bolagets japanska e-handel, enligt japanska medieuppgifter..

DI - 15 minuter sedan

Svenska fastigheter heta för utlänningar

Svensk fastighetsmarknad är het för utländska investerare. Intresset märktes på konferensen Business Arena i London där bolag som Kungsleden, Wihlborgs och Fabege fanns på plats för att locka till sig kapital..

DI - 15 minuter sedan

Morgan Stanley ser guldkantade utdelningar i flera nordiska banker

De nordiska storbankerna DNB, SEB och SHB erbjuder samtliga guldkantade utdelningar, liksom Lloyds, HSBC, KBC och Julius Bär..

DI - 30 minuter sedan

Grönt ljust för Elektas Unity i Japan

Strålterapibolaget Elektas Unity-maskin har godkänts för klinisk behandling i Japan. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

USA vill kunna rikta tullar mot länder med undervärderad valuta

Trump-administrationen förbereder ett lagförslag om att kunna införa tullar på varor från länder som manipulerar sina valutor. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Lundin Mining säljer innehav i koboltverksamhet

Lundin Mining har sålt sitt innehav i det finska koboltraffinaderiet i Kokkola. Försäljningen genomförs via det samriskbolag som gruvföretaget har tillsammans med Freeport-McMoRan..

DI - 1 timme sedan

Succéchefens styckning kastar om spelplanen

De nordiska teleoperatörernas strategiska vägval spretar åt alla håll. Mest omvälvande är kursändringen i danska TDC. Efter det avbrutna förvärvet av MTG:s tv-verksamhet och utköpet från börsen, klyvs nu bolaget under ledning av Tele2:s tidigare succé-vd Allison Kirkby.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.