PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 26 May, 08:58

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 10:41

Analytiker: Bokunder borde oroa sig för bolag som Oscar Properties”Oron för det finansiella läget som märks på börsen riskerar att sprida sig till kunder och försämra försäljningen ytterligare. Det är något som nästan borde ske eftersom det är riskabelt att köpa en bostad av en aktör med en så pass dålig finansiell ställning som Oscar Properties”, säger denne. Oscar Properties redovisade att det sålt 20 bostäder under det första kvartalet. I själva verket var nettoförändringen i antalet sålda bostäder en enhet färre, jämfört med vid årsskiftet. Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold sade till SvD att detta gav en uppenbar känsla av ett försök att ”skönmåla försäljningen”.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Oscar Properties, Properties, Joakim Bornold, SvD, Unité, Oscar Engelbert, Nyhetsbyrån Direkt, Engelbert, Gasklockan, SVT, Stockholms, Norra Djurgårdsstaden, JM, Skanska, SSM, Mattias Roos, Besqab, Anette Frumerie

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Bokunder, borde, oroasig för , bolagsom , Oscar, Properties
DI - 16 maj 19 kl. 10:58

Analytiker: ”Bokunder borde oroas av bolag som Oscar Properties”

Potentiella bostadsköpare borde oroa sig för att ingå köpeavtal med bostadsutvecklare som har sämre finansiell ställning, exempelvis Oscar Properties..

Sydsvenskan - 29 nov 12 kl. 06:30

Blad som faller borde oroa långt fler

Alla var där.Den ryska Putinkritikern Masha Gessen. ?

GöteborgsPosten - 03 maj 14 kl. 07:00

"Händelserna på Norra Skåne borde oroa"

Händelserna på tidningen Norra Skåne borde oroa fler än invånarna i Hässleholm, skriver Gabriel Byström..

Expressen - 08 nov 15 kl. 20:15

Börjesson: Vi borde oroa oss för Eriksen

Glöm lord Bendtner. Det är Christian Eriksen vi borde oroa oss över. Dansken var livsfarlig i Londonderbyt mot Arsenal..

GT - 21 mar 17 kl. 07:52

Bachner: Det här borde oroa Blåvitt

UPPSALA. Formsvackor, skador, utgående kontrakt, dålig bortaform och slapphänt defensiv. Jörgen Lennartsson var inte nöjd med frågorna på den allsvenska upptaktsträffen i Uppsala.

Kristianstadsbladet - 21 jan 19 kl. 05:00

Patric Nilsson: ”Skulder som borde oroa våra politiker”

IFK Kristianstad har aldrig varit starkare. Varken sportsligt eller ekonomiskt. IFK omsatte säsongen som gick 34 miljoner kronor och har i dag ett eget kapital på 7,5 miljon kronor.

UNT - 15 maj 15 kl. 22:03

Kunders missnöje borde oroa banker

Svenska bankkunder är missnöjda, och det borde bankerna oroa sig för, skriver Svenska Dagbladet..

Sydsvenskan - 15 maj 15 kl. 22:04

Kunders missnöje borde oroa banker

Svenska bankkunder är missnöjda, och det borde bankerna oroa sig för, skriver Svenska Dagbladet.Konsultföretaget Capgemini gör varje år en internationell jämförande studie över kunders åsikter om bankerna.Sverige hamnar på plats 26 av 32, och missnöjet är störst bland personer mellan 15 och 35 år som vuxit upp med digital teknik.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 15 kl. 22:04

Kunders missnöje borde oroa banker

Svenska bankkunder är missnöjda, och det borde bankerna oroa sig för, skriver Svenska Dagbladet.Konsultföretaget Capgemini gör varje år en internationell jämförande studie över kunders åsikter om bankerna.Sverige hamnar på plats 26 av 32, och missnöjet är störst bland personer mellan 15 och 35 år som vuxit upp med digital teknik.

SvD - 15 maj 15 kl. 22:03

Kunders missnöje borde oroa banker

Svenska bankkunder är missnöjda, och det borde bankerna oroa sig för, skriver Svenska Dagbladet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 15:03

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - Igår: 15:01

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - Igår: 13:57

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - Igår: 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - Igår: 11:02

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - Igår: 10:22

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - Igår: 10:07

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - Igår: 10:08

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - Igår: 10:14

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - Igår: 09:02

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.