Skånskan > Nyheter

Sunday, 26 May, 05:34

Skånskan - 16 maj 19 kl. 10:41

Svenska kaolin överklagar igenbillinge/röstånga Svenska kaolin ger inte upp försöken att få bryta kaolin i Billinge fälad. Efter senaste nederlaget söker företaget prövningstillstånd hos Högsta domstolen.Svenska kaolin förlorade när målet nyligen var uppe i mark- och miljööverdomstolen. Men gör alltså ett nytt försök. Något som beklagas av företrädare för både Eslövs och Svalövs kommuner.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Svenska, Billinge, Högsta, Eslövs, Svalövs, Fredrik Jönsson, Bengt Andersson, Skånskan, Robert Eckersten, Per Robert Eckersten, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska kaolin, överklagar, igen
SmålandsPosten - 28 apr 14 kl. 06:26

Älmby entreprenad överklagar ? igen

Konsortiet Haganäsleden, där Älmby entreprenad ingår, vann inte upphandlingen av Haganäsleden och överklagade. Trafikverket erkände sitt misstag och beslutade att avbryta.
Men också det beslutet motsätter sig entreprenadfirman, som överklagar igen.

NSD - 26 sep 12 kl. 14:55

Abu Hamza överklagar igen

Islamistpredikanten Abu Hamza al-Masri överklagar det brittiska beslutet om att han ska utlämnas till USA. Överklagandet i brittisk domstol blir sannolikt en "skrivbordsprövning", utan ny utfrågning, enligt domstolen..

Dagens Media - 20 sep 13 kl. 14:35

Modebloggare överklagar ? igen

Modebloggaren Christian Remröd som dömts för skattefusk överklagar förvaltningsrättens dom i högre instans..

BT - 14 apr 16 kl. 11:43

Dödsolyckan på riksväg 40: Dömd man överklagar igen

Fällande dom i tingsrätten och skärpt straff i hovrätten för dödsolyckan i Ulricehamn. Nu överklagar den dömde mannen till Högsta domstolen..

YA - 05 jan 19 kl. 00:01

Straffavgift: Bosses bygg fortsätter striden mot kommunen – överklagar igen

Bosses bygg överklagar myndighetsnämndens nya beslut om straffavgift för att företaget startat bygget av 32 lägenheter i Västra sjöstaden utan startbesked, .

DN - 22 mar 19 kl. 00:44

Visselblåsare i Macchiariniaffären nekas prövning – överklagar igen

Tre av de forskare som anmälde Paolo Macchiarini för forskningsfusk blev själva klandrade men förvaltningsrätten och kammarrätten nekade att ta upp deras fall. Nu överklagar visselblåsarna till högsta insats med hjälp av stiftelsen Centrum för rättvisa..

Trelleborgs Allehanda - 30 jul 13 kl. 14:26

Grannar ger sig inte - överklagar igen

Arkivfoto: Claes Nyberg
Mark- och miljödomstolen gick på kommunens linje och gav grönt ljus för fyra höghus på sockerbrukstomten. Nu överklagas beslutet igen.
-Man måste hitta en balans mellan intresset att bygga högt och de boendes intressen, menar Ulf Persson.

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 12:46

Sweden Rock överklagar - igen


Inför förra årets upplaga av Sweden Rock i Sölvesborg beslutade polisen i Blekinge att festivalen skulle bli tvungen att betala för polisbevakningen - en summa på drygt en miljon kronor.Sweden Rock överklagade beslutet till kammarrätten som dock inte meddelade prövningstillstånd. Enligt Kristianstadsbladet har festivalen därför överklagat igen - nu hoppas man att högsta förvaltningsdomstolen ska meddela prövningstillstånd.

Trelleborgs Allehanda - 02 okt 13 kl. 12:46

Sweden Rock överklagar - igen


Inför förra årets upplaga av Sweden Rock i Sölvesborg beslutade polisen i Blekinge att festivalen skulle bli tvungen att betala för polisbevakningen - en summa på drygt en miljon kronor.Sweden Rock överklagade beslutet till kammarrätten som dock inte meddelade prövningstillstånd. Enligt Kristianstadsbladet har festivalen därför överklagat igen - nu hoppas man att högsta förvaltningsdomstolen ska meddela prövningstillstånd.

Barometern - 02 okt 13 kl. 12:48

Sweden Rock överklagar - igen

Inför förra årets upplaga av Sweden Rock i Sölvesborg beslutade polisen i Blekinge att festivalen skulle bli tvungen att betala för polisbevakningen - en summa på drygt en miljon kronor. Sweden Rock överklagade beslutet till kammarrätten som dock inte meddelade prövningstillstånd. Enligt Kristianstadsbladet har festivalen därför överklagat igen - nu hoppas man att högsta förvaltningsdomstolen ska meddela prövningstillstånd.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Storförlust för LBK i bottenstriden

FOTBOLL Lunds BK åkte på en rejäl käftsmäll i lördagens bortadrabbning mot Oskarshamns AIK, 1-5 (1-3).
Nu är laget uppe i sju raka matcher utan seger och ligger trea från slutet i division 1 södra.– Vi måste definitivt börja vinna snart och på torsdag väntar en enormt viktig hemmamatch mot nästjumbon Åtvidaberg, konstaterade tränare Jack Majgaard Jensen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Komfort med raketprestanda

Bentley Continental GT Convertible har fartresurser som ett jetplan, miljöhänsyn som en kryssningsfärja och inredning för ett konstmuseum. Det är brittisk bilbyggarkonst på högsta nivå, även om en hel del av tekniken under skalet är tysk.Kan jag kritisera körkänslan i den här tremiljonersbilen utan att låta fullständigt blasé, dryg och i största allmänhet pösmagad?

Skånskan - 11 timmar sedan

Nya ägare till 60-talshus i Hörby

Hörby Ingrid Ann-Mari och Lars Andersson, 75 och 53 år, är nya ägare till huset på Östraby 9132 i Hörby. Byggår för huset är 1963 och boarean är 82 kvadratmeter. Säljare är Rut Nilsson.

Skånskan - 11 timmar sedan

Olycka med motorcykel och bil

En person har skadats i en trafikolycka utanför Bara.Olyckan har skett vid korsningen mellan Malmövägen och Tjustorpsvägen väster om Bara. Motorcykeln och bilen behöver bärgas, uppger polisen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Ger 23 miljoner för Bil-Månssontomten

HÖRBY Nu klarnar detaljerna kring kommunens köp av Bil-Månssontomten i centrala Hörby.
Det överenskomna priset är 23 miljoner kronor, visar avsiktsförklaringen.När kommunledningen för en månad sedan tillkännagav att man hade kommit överens med Bil-Månsson om att få köpa deras tomt i centrum – med fastighetsbeteckningen Hörby Hovdala 10 – ville man inte avslöja detaljerna i uppgörelsen, till exempel priset för fastigheten.

Skånskan - 14 timmar sedan

60 bostäder planeras i ett första skede

maglehill Det är inte bara förskola, skola och äldreboende som planeras i Maglehills första etapp. Byggrätter för cirka 60 bostäder finns med i detaljplanen som kommunens tjänstemän just nu arbetar med. I tisdags kväll hölls ett samrådsmöte för allmänheten.

Skånskan - 14 timmar sedan

HFAB får jättebeställning

maglehill Äldreboende, förskola med nattisavdelning, storkök och grundskola. Nu har kommunstyrelsen beslutat att kommunens fastighetsbolag Höörs Fastighets AB (HFAB) ska tilldelas jätteuppdraget i Maglehill. Men ett slutligt investeringsbeslut krävs i kommunfullmäktige innan spaden kan sättas i marken.

Skånskan - 14 timmar sedan

Väg 11 avstängd efter olycka

Två personbilar kolliderade under lördagseftermiddagen och väg 11 stängdes av i båda riktningar.En trafikolycka påverkar trafiken på riksväg 11 i Veberöd. Trafikolyckan inträffade vid korsningen länsväg 102 och riksväg 11 vid Veberöd, Lund.

Skånskan - 16 timmar sedan

Systrar skolstrejkade för klimatet

Eslöv Systrarna Alicia och Maja Davis gick i Greta Thunbergs fotspår och skolstrejkade för klimatet utanför stadshuset i Eslöv.Vid halv nio på fredagsmorgonen valde de bort en vanlig skoldag på Källebergsskolan och slog sig i stället ner på gräsmattan utanför stadshusets entré med en akustisk gitarr, en kortlek och ett par plakat.
– Vi vill göra något för klimatfrågan och uppmärksamma den.

Skånskan - 17 timmar sedan

Fler jourhem till unga sökes

Sydost Det behövs fler jourhem för barn och unga i sydöstra Skåne.
Sjöbo, Simrishamn, Skurup, Tomelilla och Ystad har därför beslutat att samarbeta över kommungränserna.Kommunerna har i dagsläget inget avtal med några kontrakterade jourhem som med kort varsel kan ta emot barn eller ungdomar som tillfälligt inte kan bo kvar hemma.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.