SVT > Utrikes

Thursday, 23 May, 03:37

SVT - 16 maj 19 kl. 10:34

Antalet mässlingsfall har ökat med 300 procentAntalet sjukdomsfall i mässling har hittills i år ökat med 300 procent i världen jämfört med 2018. Anledningen är både bristfällig sjukvård i konfliktzoner och ökad skepsis mot vacciner, säger Hélène Englund, epidemiolog vid Folkhälsomyndigheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Hélène Englund, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet mässlingsfallhar , ökatmed , 300procent
Sydsvenskan - 12 mar 17 kl. 19:12

Ännu ett misstänkt mässlingsfall

Ännu ett misstänkt mässlingsfall har upptäckts på Södersjukhuset i Stockholm. Nu utreds alla kontakter, och föräldrar till barn med misstänkt mässling uppmanas att ringa sjukhuset innan de beger sig till vårdinrättningar. Sju mässlingsfall har konstate.

Helsingborgs Dagblad - 12 mar 17 kl. 19:12

Ännu ett misstänkt mässlingsfall

Ännu ett misstänkt mässlingsfall har upptäckts på Södersjukhuset i Stockholm. Nu utreds alla kontakter, och föräldrar till barn med misstänkt mässling uppmanas att ringa sjukhuset innan de beger sig till vårdinrättningar. Sju mässlingsfall har konstate.

UT - 02 dec 14 kl. 07:14

Visst utökat strandskydd bort

Flera sjöar i Ulricehamns kommun har kvar sitt utvidgade strandskydd. Samtidigt tas det bort vad gäller vissa andra. Detta enligt ett nytt beslut från länsstyrelsen igår.

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 08:47

Bedrägerispärrar har ökat kraftigt

De senaste åren har antalet bedrägerispärrar som registrerats hos kreditupplysningsföretaget UC ökat rejält."Vi ser en fortsatt ökning av antalet personer som spärrar sin identitet hos UC till följd av att de har blivit utsatta för identitetsintrång. På bara fem år har siffran ökat med 300 procent hos oss, vilket visar att detta är ett växande samhällsproblem", säger Siri Bengtsson, affärsområdeschef för UC Privattjänster, i ett pressmeddelande.

DN - 30 dec 17 kl. 19:04

Nytt mässlingsfall i Göteborg

Antalet konstaterade fall av mässling i Göteborg har ökat till elva. Det nya fallet kunde bekräftas av Sahlgrenska universitetssjukhuset på lördagen..

YLE - 03 nov 16 kl. 10:06

Exporten till Ryssland har ökat under det senaste halvåret

Finlands export till Ryssland har ökat, visar Finsk-ryska handelskammarens handelsbarometer. En stor del av företagen tror också att den ryska ekonomin växer en aning det kommande året. Barometern visar att exporten till Ryssland ökat en aning sedan i våras, efter att ha minskat under de tre senaste åren.

Helsingborgs Dagblad - 01 sep 13 kl. 07:00

Lastbil stoppades med 300 kilo kat

Sent på lördagskvällen greps en man i 50-årsåldern efter att ha blivit stoppad med 300 kilo kat i Helsingborgstullen..

Skånskan - 28 okt 13 kl. 15:03

Stoppades med närmare 300 kilo kat

Tre män dömdes på måndagen till fängelse efter att ha försökt att smuggla in närmare 300 kilo av växtdrogen kat..

YLE - 30 mar 16 kl. 10:33

Antalet ekonomiska brott har ökat

Antalet ekonomiska brott som myndigheterna fick kännedom om var rekordstort år 2015. Enligt Skatteförvaltningen har antalet skattegranskningar och granskning av grå ekonomi också ökat. År 2015 antecknade polisen 1 842 nya anmälningar om ekonomiska brott.

UNT - 11 mar 13 kl. 19:57

Nytt mässlingsfall i länet

På måndagen bekräftades ännu ett fall av mässling i Uppsala län. Därmed är det totala antalet mässlingsfall i länet sedan utbrottet startade nu uppe i tolv..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Libysk krigsherre säger nej till eldupphör

Nej, det blir inget avtal om eldupphör. Så löd budskapet från den libyske krigsherren Khalifa Haftar när han träffade Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris och avslog dennes begäran om att låta vapnen tystna..

SVT - 2 timmar sedan

Nancy Pelosi anklagar Trump för mörkläggning

Demokraterna i USA:s kongress överväger att kräva ett riksrättsförfarande mot den republikanske presidenten Donald Trump. Nancy Pelosi, representanthusets talman, har sagt att Trump är inblandad i en ”mörkläggning” – vilket fick honom att abrupt förkorta ett möte..

SVT - 2 timmar sedan

Norsk laxdöd efter giftig algeblomning

10 000 ton lax har dött i Norge efter att fiskarna har fått i sig giftiga alger. Och siffran väntas öka..

SVT - 4 timmar sedan

Tungt avhopp efter Theresa Mays nya brexitförslag

Storbritanniens regering planerar att lägga fram ett fjärde reviderat lagförslag som slår fast hur det brittiska EU-utträdet ska fortlöpa. Men stödet för premiärminister Theresa May tycks störtdyka. Bara en dag innan EU-valet lämnade Konservativa partiets majoritetsledare i underhuset in en avskedsansökan..

SVT - 19 timmar sedan

Washington först ut i USA med kompostering av döda

Staten Washington är först ut i USA med att godkänna att människors kroppar komposteras efter döden..

SVT - 21 timmar sedan

Direktiv om lika arbetsvillkor splittrar EU-parlamentet

Antalet EU-medborgare som arbetar tillfälligt i Sverige är större än någonsin. Och den största gruppen utgörs av polacker.  - Lönen här är 70% högre än i Polen, men det är väldigt jobbigt att vara ifrån barnen så länge, säger elektrikern Dawid Dzenisz..

SVT - 22 timmar sedan

Sex döda i Indonesien i protester efter presidentval

Polisen satte in tårgas för att skingra demonstranter som samlats i centrala Jakarta för att protestera mot valresultatet i Indonesien. Sex personer har dött och över 200 har skadats, uppger The Guardian..

SVT - Igår: 03:07

Skojättarnas vädjan till Trump: Avsluta handelskriget mot Kina

Några av världens största företag som gör skor vädjar i ett brev till USA:s president Donald Trump att avsluta handelskriget mot Kina. De säger att handelskriget kan få förödande konsekvenser för konsumenter..

SVT - Igår: 01:54

USA ser tecken på nya kemattacker i Syrien

USA ser nya tecken på att den syriska regeringen använder sig av kemvapen. Det rör sig bland annat om en påstådd klorgasattack i söndags i nordvästra Syrien, enligt USA:s utrikesdepartements talesperson Morgan Ortagus..

SVT - Igår: 22:25

FN varnar USA för de skärpta abortlagarna

Nyligen röstade den amerikanska delstaten Alabama igenom ett omdiskuterat totalförbud mot abort. Nu går FN ut och varnar landet för att frånta kvinnor rätten till säkra aborter kan leda till fler, osäkra och i värsta fall livshotande aborter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.