Cornucopia > Ekonomi

Friday, 24 May, 14:52

Cornucopia - 16 maj 19 kl. 10:11

Försvarsberedning: Artilleriet fyrfaldigas - Kristinehamn och Karlskoga får artilleriutbildningFörsvarsberedningen föreslår att dagens två artilleribataljoner ska utökas till hela sex bataljoner, plus två fristående kompanier eller nästan fyra gånger dagens förmåga. Nytt brigadartilleri ska anskaffas och Archer-pjäserna ska vara grunden för tre divisionsartilleribataljoner.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Karlskoga, Archer, Villingsberg, Artilleriregementet, Boden, Aurora, Malmsten, Archerpjäser, Norges, Gotland, Archersystemet, Archerpjäserna, Gotlandsgruppen, Stockholmsregionen, A9, Kristinehamn, Oslo-Stockholm, Örebro, Försvarsmaktens, Molkom, Älvdalens, Sverige, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsberedning, Artilleriet, fyrfaldigas, Kristinehamnoch , Karlskogafår , artilleriutbildning
Cornucopia - 08 jan 17 kl. 15:40

Stefan Löfven: Ny försvarsberedning #fofrk

Som förutspått lanserar statsminister Stefan Löfven (s) en ny försvarsberedning. Detta betyder i praktiken att svensk försvarspolitik fryses och att de nödvändiga ökade anslagen skjuts på framtiden.
Stefan Löfvens färdigskrivna tal är mycket bra och Löfven är tydlig, men det väsentliga är inte vad som sägs om en ny svensk säkerhetsstrategi eller tydlighet kring de hot som Sverige utsätts för, inklusive från Ryssland.

Cornucopia - 30 aug 16 kl. 12:56

Möjlighet för Sverige att dubbla artilleriet (på pappret)

Det svenska försvaret har en möjlighet att dubbla slagfältets kung, artilleriet, från planerade 24 eldrör efter år 2020, till 48, då de tilltänkta norska Archerpjäserna verkar sakna andra intressenter. Samtidigt är inte eldrör allt här i världen och utan t ex ammunitionslogistik fyller de bara en funktion som målmättnadsuppfyllnad för en motståndare.
Det svenska motköpet Vapenstation 01 (Kongsberg Protector).

YLE - 11 dec 13 kl. 11:20

"Antalet permitteringar fyrfaldigas nästa år"

Kommunerna uppskattar att antalet permitteringar fyrfaldigas nästa år. Det här sker trots att många kommuner höjer skatterna. Permitteringarna nästa år kan beröra varannan kommunanställd, och 41 kommuner bedömer att de måste permittera sammanlagt 31 400 personer för i medeltal elva dagar.

Expressen - 07 jan 17 kl. 15:57

Peter Hultqvist vill ha ny försvarsberedning

Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna har nyligen krävt mer pengar till försvaret. Nu vill försvarsminister Peter Hultqvist (S) tillsätta en ny försvarsberedning. – Jag hoppas att det kan komma i gång så fort som möjligt, säger han i Ekots lördagsintervju..

Cornucopia - 09 jan 17 kl. 10:29

Uppgifter: Flera års försvarsberedning - avser förmågor 2021 och framåt #fofrk

Uppgifter till bloggen på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen gör gällande att Hultqvists försvarsberedning kommer hålla på i flera år och avser förmågor efter år 2021. Det blir alltså ingen upprustning i närtid och inte heller några nya anslag förrän tidigast efter valet 2018, vilket bekräftar tidigare analyser på bloggen.
Genom lanseringen av försvarsberedningen, som enligt SvD ska ledas av Björn von Sydow, så fryses i praktiken både försvarsanslag och försvarsförmågor med försvarsbeslutet 2015.

Hela Gotland - 10 jan 17 kl. 05:15

Gotland i fokus för ny försvarsberedning

Försvarsminister Peter Hultqvist har direktiven klara för nästa försvarsberedning..

BT - 22 aug 14 kl. 12:43

Pumpar flyttas till Kristinehamn

Vattnet i Kristinehamn har sjunkit undan något, men kampen mot de höga flödena pågår fortfarande. Nu har två pumpar flyttats från det översvämmade Getinge till Kristinehamn. Två pumpar med kapacitet att pumpa bort 20 kubikmeter vatten i minuten har i dag flyttats från det översvämningsdrabbade Getinge till Kristinehamn.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 08:31

Översvämningar i Kristinehamn


I värmländska Kristinehamn föll ett kraftigt regn under natten, och det har lett till en hel del översvämningar av framför allt vägar. Det gäller bland annat den stora trafikådern E18 mellan Örebro och Karlstad.Än har inte räddningstjänst och polis behövt stoppa någon biltrafik.

BT - 21 aug 14 kl. 08:31

Översvämningar i Kristinehamn

I värmländska Kristinehamn föll ett kraftigt regn under natten, och det har lett till en hel del översvämningar av framför allt vägar. Det gäller bland annat den stora trafikådern E18 mellan Örebro och Karlstad. Än har inte räddningstjänst och polis behövt stoppa någon biltrafik.

Nya Wermlands Tidningen - 08 feb 11 kl. 08:30

LFIBK föll mot starkt Kristinehamn

Serieledaren Kristinehamn blev en för tuff uppgift för Lesjöfors/Filipstad på bortaplan. ? Kristinehamn var bättre som lag den här gången.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

EU-valet: M, SD stora vinnarna i opinionen - SD, KD, C och V vinnare i mandat

På söndag är det tydligen val till EU-parlamentet och efter veckans partidebatt framstår M, SD och V som de stora vinnarna enligt SVT/SR/Novus opinionsundersökning. Sett till mandat är vinnaren främst SD och småpartierna KD, C, och V. Stora förlorarna är MP, L och FI.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Första elbilen för runt 200 000:-

Den första elbilen för runt 200 000:- SEK från Volkswagen-gruppen har nu presenterats. Handlade det om en V70-stor kombi, med dragkrok och 100 mils räckvidd?
Bil.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Årets sämsta börsdag

Tydligen var torsdagen årets sämsta börsdag, åtminstone för storbolagsindexet OMSX30. Börsen stängde på -2.16%.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Oscar Properties betalning för Gasklockan skjuts fram till sista oktober

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties har fått skjutit fram betalningen för marken till projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. 591 MSEK ska nu betalas till Stockholms stad först 31:a oktober istället för som tidigare 3:e juni.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Ja, tack, hellre nya fängelset här än i Svedala

I Svedala har en folkkär kändis och SD gjort gemensam sak av att protestera mot uppförandet av ett av de nödvändiga nya fängelserna i Sverige. Jag tycker vi låter Svedalaborna slippa en trygg och säker stor statlig arbetsgivare, som höjer säkerheten på orten, och istället förlägger fängelset till min egen hemby.
Smälterydanstalten.

Cornucopia - Igår: 14:49

Rättelse: BTH Bygg AB har beviljats företagsrekonstruktion

I gårdagens inlägg stod det felaktiga uppgifter om BTH Bygg AB. Korrigering infördes redan igår, men på begäran av bolagets jurist införs här en rättelse.

BTH Bygg AB har ansökt och beviljats företagsrekonstruktion under ledning av Ackordcentralens VD och inget annat..

Cornucopia - Igår: 11:06

Bankomatuttag kan komma avgiftsbeläggas

Bankernas kamp mot kontanterna fortsätter. Bankomats VD säger nu till SvD att om inte staten tar över kommer det införas avgifter på kontantuttag i bankomaterna. Och som bekant har bankerna allt mer slutat erbjuda kontantuttag över disk.

Cornucopia - Igår: 10:01

Horaceindex - hur mycket imponerar du på andra män?

TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor, Gyldene Freden eller enkäter på Internet, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.
En ledamot i det finaste som finns i Sverige, Svenska Akademien, har i dagarna släppt en bok, som fått medial uppmärksamhet och inte helt insmickrande recensioner.

Cornucopia - Igår: 08:12

Busslinjer i Kalmar län dras in - bränslet för dyrt

Länstrafiken i Kalmar län drar in ett stort antal busslinjer på grund av de för höga bränslepriserna. Regeringens tanke att man ska åka kollektivt genom att inte längre ha råd att köra bil, verkar alltså slå rätt hårt mot just kollektivtrafiken. Men man kan väl ta tunnelbanan i Kalmar, det fungerar ju på Södermalm?

Cornucopia - Igår: 21:23

Sommarvatten till växthuset och odlingarna

Har fått sommarvatten inkopplat till växthuset och mitt i odlingarna. Bevattning av grödorna kommer nu bli rejält mycket enklare och effektivare, och tidsvinsten kommer vara avsevärd.Kran för sommarvattnet på växthusets norrgavel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.