Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 24 May, 14:52

Västerbottens Folkblad - 16 maj 19 kl. 10:00

Kommunerna sparar, stänger och lägger nerDen svenska modellen innebär att kommunerna står för välfärdens genomförande. Det är egentligen en bra modell. Men det innebär också att vi måste föra en diskussion om hur våra gemensamma resurser ska användas. Med jobbskatteavdrag, skattesänkningar, privatiseringar och bolagiseringar har nationell politik i allt större omfattning valt att prioritera privat konsumtion före gemensam. Ska vi [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunerna, sparar, stängeroch lägger , ner
YLE - 29 jan 17 kl. 09:25

Kommunerna sparar - Vasa mödrahem läggs ner

Vasa mödrahem, som erbjuder hjälp och stöd i föräldraskap lägger ner sin verksamhet. Skyddshemmet, som verkar i samma lokaler och som drivs av samma förening, påverkas inte. Mödrahemmet i Vasa har fokuserat på att trygga relationen mellan den nyblivna modern och barnet, samt att ge praktisk hjälp i skötseln av barnet.

YLE - 10 nov 14 kl. 05:00

Kommunerna sparar på skolgångsbiträden - kolla läget i din kommun!

Skolgångsbiträden runt om i Svenskfinland hotas av sparåtgärder. Bland de kommuner som svarade på vår enkät har omkring hälften planer på att minska antalet skolgångsbitråden år 2015. Många kommuner i Svenskfinland planerar att spara på skolgångsbiträdena i sina svenskspråkiga skolor under budgetåret 2015.

YLE - 26 nov 13 kl. 11:58

Kommunerna: större skolklasser och mindre teater

Skär ner på adoptionsrådgivningen, de sociala krediterna, museer, teatrar och orkestrar och gör skolklasserna och dagisgrupperna större - det är kommunernas förslag på vilken service man kan minska på för att spara pengar. Listan på nödvändiga kommunala tjänster är betydligt längre. Det finns ingen entydig uppgift som helt kan tas bort från kommunerna, däremot kan man skära ner på uppgifterna, göra vissa tjänster flexiblare och luckra upp olika bestämmelser, visar Kommunförbundets enkät till förtroendevalda och kommunanställda.

YLE - 06 sep 16 kl. 13:37

ÖT: Ätstörningskliniken i Karleby stänger

Ätstörningskliniken i Karleby stänger. Kommunerna skickar allt förre patienter till kliniken. Det skriver Österbottens Tidning.

YLE - 06 sep 16 kl. 13:37

Ätstörningskliniken i Karleby stänger

Ätstörningskliniken i Karleby stänger. Kommunerna skickar allt förre patienter till kliniken. Vd Marjo Vuorinen säger att en stängning är oundviklig.

YLE - 08 aug 13 kl. 11:42

Vanhanen: Kommunerna måste spara mer

Tidigare statsministern Matti Vanhanen (C) tycker att kommunerna ska skära ner sina utgifter betydligt mer än man gör. Vanhanen uttalade sig i onsdagskvällens A-studio i TV1. - Inbesparingar kan göras genom att skapa större grupper i skolor och daghem, minska personalen och privatisera tjänster, sade Vanhanen.

YLE - 04 jun 17 kl. 05:32

Bo fick blöja och vård på finska – åldringar i kläm när kommunerna rekordsparar på vården

Kommunernas vårdkostnader minskar för första gången på 2000-talet. Samtidigt finns det inga system för att höra vad patienterna tycker om sparåtgärderna. Bo Kvarnström från Kyrkslätt är inte nöjd med den vård han fått sedan kommunens bäddavdelning stängde.

YLE - 10 sep 15 kl. 17:55

Kommunerna vinner då regeringen sparar

Regeringens sparpaket är positivt för kommunerna. De kan spara flera miljoner euro, på kort sikt. Hur det går på lång sikt är oklart och från stadsdirektörshåll är man orolig för medaljens baksida.

YLE - 29 sep 16 kl. 04:15

"Kommunerna riskerar våg av unga missbrukare"

I dagsläget satsar de österbottniska kommunerna försvinnande lite på drogförebyggande verksamhet. Samtidigt förändras ungdomarnas attityder gentemot framförallt cannabis och partydroger som ecstasy alltmer mot det positiva. Ungdomsinformatör Liselott Nyström-Forsén, som jobbar med rusmedelsförebyggande verksamhet i Korsholm är rädd att ekvationen blir dyr i slutändan.

HBL - 29 nov 13 kl. 18:12

Kommunerna ska spara via färre skyldigheter

Regeringen avslutade i går på eftermiddagen sina förhandlingar om strukturomvandlingsprogrammet. Beslutet är en trettiosidig lista som bland annat ska hjälpa kommunerna att spara 1,2 miljarder euro före år 2017. Det kommer inte att gå smärtfritt.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 30 minuter sedan

Passagerare fick böter

En person fick böter efter att ha stoppats av polis på E12 vid Brännland på fredagen. Klockan var strax före 13.00 när polisen kontaktades om en personbil som körde vingligt på E12 utanför Umeå.

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

Quiz: Känner du igen EU:s flaggor?

Den brittiska och den franska flaggan har nog de flesta koll på. Men hur är det med de andra EU-ländernas flaggor? Vet du hur Bulgariens, Maltas och Sloveniens flaggor ser ut?

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

Älgkrock på E12

En personbil krockade på fredagseftermiddagen med en älg på E12. Olyckan inträffade söder om Stensele i Storumans kommun strax före klockan 13.30 på fredagen.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Tummen upp för Mötesplats Stöcke

Planerna på en ny idrottshall kombinerad med bland annat butik, kafé, bibliotek och apotek får klartecken av byggnadsnämnden som säger ja till detaljplanen. Detaljplanen går nu vidare till kommunfullmäktige för antagande. Förutom en ny idrottshall ska den nya byggnaden fungera som en mötesplats och erbjuda lokaler för service och andra typer av aktiviteter.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Ja till nya punkthus på Mariehem

Byggnadsnämnden i Umeå säger ja till tre nya punkthus på Mariehem. Totalt kommer 70 lägenheter att byggas på det som tidigare var parkeringsplats. En detaljplan antogs vid veckans sammanträde.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Lyssna på Byggmarks debutlåt

Leva Life med ”Byggis & Mackan” har släppts. Lyssna på låten här. Byggmark konstaterar på sin Instagram att det känns helt overkligt att låten nu har släppts.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Nya besked: Folkhögskolan lämnar Dalkarlså omedelbart

Det har varit många turer kring vad som ska hända med folkhögskolan i Dalkarlså, men nu står det....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Kenttä om ex-lövet: ”Bra erfarenheter med honom”

En poängmaskin med Lövenförflutet är ute på marknaden – vilket sportchef Per Kenttä så klart har koll på. Trots att han gjorde flest poäng av alla spelare i Oskarshamn i hockeyallsvenskan fick Alex Hutchings lämna klubben efter säsongen och fick alltså inte följa med upp i SHL. – Jag blev extremt besviken över att jag aldrig ens var […].

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Soraya Post (FI): ”Befinner oss i en krissituation”

EU:s stats- och regeringschefer har antagit konventionen om mäns våld mot kvinnor. Nu vill....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Ett potpurri av önskemusik

Magnus Carlsson och Jennie Abrahamsson står för det nyskapande spännande när operan arrangerar....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.