Skånskan > Nyheter

Friday, 24 May, 11:56

Skånskan - 16 maj 19 kl. 10:07

Levande marsvin dumpad bland soporSVEDALA
Ett levande marsvin hittades på onsdagsmorgonen i en av Svedala församlings containrar på Kapellvägen. Kyrkovaktmästaren som upptäckte djuret uppger för polisen att det är helt omöjligt att marsvinet på egen hand skulle ha lyckats ta sig upp och ner i containrarna. Det skulle innebära en klättring på en och en halvmeter vilket snarare tyder på att någon okänd person helt enkelt dumpat djuret i containern.
Marsvinet var enligt vaktmästaren väldigt medtaget då det hittades men mår nu efter omständigheterna bra.
Polisen rubricerar händelsen som djurplågeri..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Svedalaett, Svedala, Kapellvägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Levande, marsvin, dumpadbland , sopor
Magazin24 - 04 jan 11 kl. 20:50

Levande marsvin dumpade i vinterkylan

Anmälan om djurplågeri upprättad Vid 15.40-tiden hittade en privatperson två marsvin i en kartong vid återvinningsstationen vid Big Inn på Ringvägen i Köping.
Privatpersonen tog djuren till Djurkliniken och kliniken kontaktade Magazin24, eftersom man nu söker nya ägare till djuren.

NT - 03 feb 11 kl. 15:10

Får böta för dumpade marsvin

En kartong med tre levande marsvin hittades i en snödriva i Ulricehamn förra våren. Nu har en ung kvinna fått ett föreläggande på 30 dagsböter för brott mot djurskyddslagen, skriver Borås Tidning på nätet..

UNT - 04 jan 11 kl. 22:55

Levande marsvin slängdes i soporna

En privatperson hittade på tisdagskvällen en bärkasse med oväntat innehåll vid en återvinningsstation i Köping..

BT - 03 feb 11 kl. 13:43

Övergav marsvin i kylan -får böta för djurskyddsbrott

Fallet med de övergivna marsvinen som hamnade i fyllecell hos Ulricehamnspolisen är löst. En kvinna som erkänt att hon dumpade dem har fått böter för brott mot djurskyddslagen.
?

Nyheter 24 - 30 aug 13 kl. 09:37

Femårig flicka dränkte marsvin och ströp katter ? tvångsomhändertas"Har bara blivit värre"

VÄSTRA GÖTALAND. Kammarrätten har beslutat att omhänderta en femårig flicka från sin familj enligt lagen om vård av unga (LVU). Skälet är att barnet varit föremål för flera socialutredningar och att det länge funnits brister i omsorgen.

GT - 05 okt 14 kl. 06:33

Möttes av skräcksyn – tjugotal döda marsvin

Moby, Becky och Theo finns inte längre. De bets ihjäl av ett rovdjur. Tomas Uusitalo, 53, i Dals Långed möttes av en skräcksyn när han gick upp mitt i natten och upptäckte att runt 20 av hans marsvin dödats.

GT - 02 okt 16 kl. 20:54

Fyndet i skogen – 17 övergivna marsvin

I fredags hittades 17 övergivna marsvin i ett skogsparti i Lextorp, Trollhättan. Någon hade dumpat dem där – i kylan och regnet – utelämnade till ett bistert öde. – De hade aldrig överlevt natten om vi inte hade hittat dem.

Västerbottens Folkblad - 28 nov 16 kl. 10:55

Avlivade marsvin med insulin

En Umeåbo avlivade fyra marsvin med insulin. En plågsam död, enligt Länsveterinären. En kvinna i Umeå förbjuds att avliva djur med insulin.

Sydsvenskan - 17 dec 15 kl. 04:00

Levande och döda i familjen

När Katja Petrowskaja vandrar runt minnesplatsen i Mauthausen kommer en man i vit undertröja joggande, han springer uppför dödstrappan, nerför dödstrappan, passerar rutschkanan i sten rest för de döda barnen. Hennes guide säger att mannen joggar där varje dag. Koncentrationslägret har blivit en joggingrunda.

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 15 kl. 04:00

Levande och döda i familjen

När Katja Petrowskaja vandrar runt minnesplatsen i Mauthausen kommer en man i vit undertröja joggande, han springer uppför dödstrappan, nerför dödstrappan, passerar rutschkanan i sten rest för de döda barnen. Hennes guide säger att mannen joggar där varje dag. Koncentrationslägret har blivit en joggingrunda.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

60-talshus i Höör har fått nya ägare

Höör Julia Nilsson, 27, och Linus Schill, 30, har tagit över fastigheten på adressen Valhallagatan 2 i Höör från Maj-Britt Olofsson dödsbo. Ägarbytet blev klart i maj 2019 och köpesumman blev 1 330 000 kronor. Huset är byggt 1967 och har en boyta på 126 kvadratmeter.

Skånskan - 45 minuter sedan

Satte eld på affisch i skola

Malmö En pojke i 14-15-årsåldern misstänks för att ha tänt på en affisch i en skola i Malmö. Brandlarmet utlöstes och räddningstjänsten fick rycka ut.
Pojken misstänks nu för falskt larm och försök till mordbrand eftersom elden startades inomhus.

Skånskan - 45 minuter sedan

Misshandlade flera vid skola

Malmö Två pojkar i 18-årsåldern ska under torsdagen ha misshandlat flera personer vid olika tillfällen i anslutning till Stenkulaskolan i Malmö.
Först utdelade de knytnävsslag och sparkar mot den 15-åriga målsägande för att senare ge sig på två andra pojkar. Skadorna består bland annat av sår och svullen överläpp..

Skånskan - 45 minuter sedan

Pågående inbrott i garage

Malmö Under gårdagen blev en polispatrull beordrad att till ett eventuellt pågående inbrott på Kronborgsgatan.
Det var två män i 20-årsåldern som misstänks ha brutit sig in i garaget i ett MKB-hus. Det är okänt vad de kan ha fått med sig.

Skånskan - 45 minuter sedan

Dödshot för postinkastinbrott

Malmö En okänd gärningsman i 25-30-årsåldern misstänks ha dödshotat en 30-årig man som upptäckt att den misstänkte brutit upp ett postfack i ett lägenhetshus.
Mannen misstänks för övergrepp i rättssak då han sagt till målsägande att han skulle döda honom om han ringer till polisen..

Skånskan - 45 minuter sedan

Rånad på mobil och id-kort

Malmö En 15-årig pojke blev vid 14-tiden på torsdagen rånad på Kroksbäcksstigen i höjd med Stadiongatan. Det var två för målsägaren okända män i 18-årsåldern som under hot om våld stal målsägandes mobil, klocka och id-kort. På grund av stölden av id-kortet misstänks gärningsmännen inte bara för personrån utan även för övergrepp i rättssak..

Skånskan - 1 timme sedan

Anhölls för kvinnomisshandel

LUND En 28-årig man greps på torsdagen och sitter nu anhållen misstänkt för kvinnomisshandel.
Det var vid 16.30-tiden på torsdagen som polisen kallades till en adress i södra Lund där en kvinna misshandlats av sin partner.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar tog guldsmycken

LUND Guldarmband, örhängen och ringar stals vid ett villainbrott i en bostad på Harpasset utanför Lund på torsdagen.
Gärningsmännen krossade en ruta in till sovrummet och tog sig in. Där lade de bland annat beslag på guldsmycken av olika slag.

Skånskan - 1 timme sedan

Skulptur i rostfritt stål ska pryda torget

eslöv Nu är det klart vem som ska skapa det konstverk som ska pryda Stora torg i Eslöv efter ombyggnaden.
Det blir Stockholmsbaserade konstnären Liva Isakson Lundin som får uppdraget.Verket heter ”Omväg” och ska placeras i det sydvästra hörnet av torget.

Skånskan - 1 timme sedan

56-åring ny ägare till 30-talshus i Tjörnarp

Tjörnarp Grzegorz Jerzy Filipowski, 56 år, sedan tidigare boende på just Granliden, är ny ägare till fastigheten på adressen Granliden 18 i Tjörnarp. Huset byggdes 1930 och har en boyta på 80 kvadratmeter. Säljare är Andrzej Kepinskis dödsbo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.