PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 26 May, 05:42

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 10:00

Viktiga försäkringen som 400 000 svenskar saknarDet är branschorganisationen Svensk försäkring som i rapporten ”försäkringar/">försäkringar i Sverige 2019” konstaterar att de allra flesta, närmare bestämt 97 procent, omfattas av en hemförsäkring. Men även om det låter högt så innebär det att 400 000 svenskar faktiskt inte har något försäkringsskydd. I denna grupp är män överrepresenterade, liksom utrikesfödda, särskilt de som är födda utanför Norden, visar rapporten. Men på Konsumenternas försäkringsbyrå lyfter man också fram fler grupper. Det handlar till exempel om personer som bor i hyresrätt och inte tycker att de har så mycket saker.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Svensk, Försäkringar, Sverige, Norden, Konsumenternas, Anna-Karin Baltzari Danfors, Hon, Compricers, Christina Söderberg, Gustavsson, Not, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viktiga, försäkringensom , 400, 000, svenskar, saknar
BT - 24 sep 13 kl. 07:56

Elfsborg får 400 000 i stöd av kommunen

IF Elfsborg marknadsför Borås Stad i Europa League. För det får klubben 400 000 kr. Det beslutades på kommunstyrelsens möte i går.

BT - 24 sep 13 kl. 07:56

Elfsborg får 400 000 i stöd av kommunen

IF Elfsborg marknadsför Borås Stad i Europa League. För det får klubben 400 000 kr. Det beslutades på kommunstyrelsens möte i går.

BT - 22 nov 12 kl. 10:42

Syrisk opposition: Minst 40 000 döda

Oppositionella grupper uppger att minst 40 000 människor har dödats i våldsamheter runtom i Syrien sedan upproret utbröt i mars i fjol.
Uppgifterna, som kommer från London-baserade dissidentgruppen Syriska människorättsobservatoriet, kan inte bekräftas oberoende.
FN:s flyktingorgan UNHCR har tidigare hävdat att konflikten drivit över 400 000 människor på flykt.

BT - 22 nov 12 kl. 10:59

Syrisk opposition: 40 000 döda

Oppositionella grupper uppger att minst 40 000 människor har dödats i våldsamheter runtom i Syrien sedan upproret utbröt i mars i fjol. Uppgifterna, som kommer från London-baserade dissidentgruppen Syriska människorättsobservatoriet, kan inte bekräftas oberoende. FN:s flyktingorgan UNHCR har tidigare hävdat att konflikten drivit över 400 000 människor på flykt.

BT - 11 aug 14 kl. 09:47

Viktiga gåvor till organisationer

Avdragsgilla gåvor. Privatpersoner kan göra skatteavdrag för gåvor till organisationer på upp till 6000 kronor. Det har ökat givandet i Västra Götalands län med närmare 55 miljoner kronor på ett år konstaterar skribenterna från Kristdemokraterna.

Aftonbladet - 03 okt 15 kl. 19:06

Viktiga gesten – skänker 50 000

Cornucopia - 07 jan 18 kl. 12:30

Den viktiga skillnaden på median och medel när det gäller förmögenhet

Ekonomen Tino Sanandaji kritiserar "den virala kartan" över svenskarnas låga medianförmögenhet och vill hellre använda medelförmögenhet. Men medelförmögenhet visar inte hur situationen är för vanligt folk, eftersom förmögenheterna är snedfördelade i en sk Paretofördelning där 20% äger 80% av tillgångarna. Anser man att majoritetens frånvaro av rikedom kompenseras av minoritetens rikedom, menar man implicit att denna rikedom ska beslagtas socialistiskt och ges till majoriteten.

Kristianstadsbladet - 22 apr 13 kl. 18:00

De ordnade föreläsning för 400 elever

Foto: Annica Jönsson
De ville göra något för elever på såväl Österäng som Söderport. Så de lockade hit en av Sveriges bäste föreläsare inom kreativitet, och ordnade en föreläsning för 400 elever, samt på kvällen ännu en för företagare.
Jakob Holmgren och Victor Schack läser båda teknikprogrammet på Österäng, men går i varsin klass och har olika inriktningar.

BT - 21 feb 13 kl. 12:51

400 mil i bil på en kossas gödsel

Biogas är en viktig pusselbit för att minska transporternas klimatpåverkan. Ett hållbart transportsystem innebär att fler resor görs med kollektivtrafik och att mer gods transporteras på järnväg, samtidigt som vi utvecklar fler förnybara drivmedel. Biogas är det miljöbästa fordonsbränslet som idag finns att tillgå.

Expressen - 20 jun 14 kl. 06:20

Därför är papporna så viktiga för barnen

I den svenska valrörelsen pågår just nu en intensiv om debatt om föräldraförsäkringen ska vara tredelad mellan mammor och pappor, inte minst sedan finansminister Anders Borg nyligen skrev här i Expressen att föräldraförsäkringen bör "diskuteras på allvar"..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 15:03

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - Igår: 15:01

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - Igår: 13:57

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - Igår: 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - Igår: 11:02

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - Igår: 10:22

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - Igår: 10:07

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - Igår: 10:08

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - Igår: 10:14

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - Igår: 09:02

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.