Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 23 May, 19:31

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 19 kl. 10:00

Jubilar: Jans liv har tagit en ny vändningStruphuvudscancern har gjort att Jan Lundgren förlorat både sitt tal och förmågan att svälja mat och dryck. – Nu får jag ta snapsen i sonden, skojar han och visar att glimten i ögat finns kvar..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Jan Lundgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jubilar, Jans, livhar tagit en ny , vändning
Kristianstadsbladet - 16 maj 19 kl. 05:00

Jans liv har tagit en ny vändning

Struphuvudscancern har gjort att Jan Lundgren förlorat både sitt tal och förmågan att svälja mat och dryck. – Nu får jag ta snapsen i sonden, skojar han och visar att glimten i ögat finns kvar..

YLE - 02 apr 15 kl. 16:40

PÅSKSÅNGER: Från död till liv!

Basbarytonen Kristoffer Streng kantor i Vörå församling, framför sånger kring det centrala i påskens händelser. Från kampen i Getsemane örtagård via den tunga vandringen till Golgata till påskmorgonens seger över döden. DIREKT sändning från inspelningen på Yle Arenan, påsklördagen den 4.

Nerikes Allehanda - 12 dec 15 kl. 05:15

Obehaget söker en förevändning ...

Hjälper många till med pengar, gåvor och arbete kan Örebros allra mest utsatta invånare få ett bättre liv. Det behövs omedelbar hjälp, mat för dagen och tak över huvudet, men också hjälp som bidrar till att ge utslagna en omstart i livet.Det är advent och köpfest.

YLE - 03 apr 16 kl. 17:00

En teaterkostym har nio liv i Wasa Teaters garderob

Klänningen i Svinalängorna Historiska dräkter, vintageklänningar från 1940-talet, gula trikåklänningar från 1970-talet, uniformer och fyrtio vita herrskjortor i varierande storlek och med olika modell på kragarna… Ja, garderoberna på Wasa Teater är fulla med kläder - och ibland kan det gå att återanvända dräkter ur teaterns egna gömmor, när en pjäs ska kostymsättas. Det gjorde designern Tyra Therman när hon i det här spelårets ”Tre systrar och en berättelse” återanvände klänningar från Tjechovs ”Tre systar”, som sattes upp på Wasa Teater i början av 2000-talet. Men det här hör nog ändå till undantagen, det finns många moment som ska stämma, inte bara tidstypiskhet, när dräkterna till en föreställning tas fram.

Uppsalanyheter.se - 29 aug 14 kl. 18:32

Anja Kontor: "Mitt liv har vänt många, många gånger..."

Ett intervjuande inlägg, en dröm som blev verklighet. Med Uppsaladottern Anja Kontor, högaktuell med inspelning av åtta nya avsnitt "När livet vänder".Ett intervjuande inlägg, en dröm som blev verklighet.

Barometern - 18 okt 13 kl. 15:57

Klassisk överraskningsteknik till fulländning

Om du gör 2011 års mest lönsamma film i USA så är det väl inte konstigt att du (och filmbolaget bakom) vill göra en uppföljare. Om den första dessutom "bara" kostade 1,5 miljoner dollar att göra så borde det dessutom vara lätt att ro i hamn projektet.
När "Saw"-teamet, regissören James Wan och manusförfattaren Leigh Whannell, återigen ska sätta skräck i oss med uppföljaren till "Insidious" tar man dock inte i från tårna utan håller hårt i pengarna även denna gång.

Supermiljöbloggen - 20 dec 18 kl. 19:20

Parisavtalet kan rädda en miljon liv per år – genom minskade luftföroreningar

Fossila bränslen orsakar inte bara klimatförändringar, de är även en stor källa till luftföroreningar. Genom att minska utsläppen av fossila bränslen kan både klimatförändringarna bromsas och luftföroreningar minska. Om vi når Parisavtalets mål om att hejda klimatförändringarna kan en miljon liv räddas årligen runt år 2050 enbart på grund av minskade luftföroreningar, enligt en rapport som Världshälsoorganisationen (WHO) släppte i början av december.

YLE - 09 sep 17 kl. 11:14

Ger färre saker ett lyckligare liv?

Lösa pennor, en gammal mobiltelefon, ett tygmärke från studentoverallen, en linjal från högstadiet med texten "våga säga nej till droger och våld", en tamagotchi(!) - Åbobon Ida Haapamäki tömmer ut påsens innehåll på bordet. I påsen finns prylar som hon ska göra sig av med, skänka bort eller föra till återvinning.

SVT Debatt - 08 okt 13 kl. 16:12

Läkemedelsrelaterade problem skördar 3000 liv varje år

FELMEDICINERING När det gäller att förbättra användningen av läkemedel är det viktigt att förbättra samarbetet mellan förskrivare och farmaceuter. Apotekare har en djup kunskap om bland annat egenskaper hos och användning av läkemedel, en resurs som inte utnyttjas fullt ut. På apotek och äldreboenden kan farmaceuterna upptäcka, dokumentera och, tillsammans med ansvarig förskrivare, i många fall lösa läkemedelsrelaterade problem och därigenom undvika akutbesök och dödsfall, skriver Thony Björk.

Barometern - 21 okt 13 kl. 07:23

Mobilanvändning när du kör kan ge böter

Från och med den 1 december kan du få betala böter om du pratar eller sms:ar i mobiltelefon samtidigt som du kör bil. På polisens trafikenhet välkomnas lagändringen. ?

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Stöld: Delar av värmepump värda över 100 000 stulen

En man som håller på att renovera sin nya bostad i Höllviken fick under onsdagen ett tråkigt samtal från hantverkarna. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Bil kört av vägen – polis letar efter smitare

En personbil körde av vägen och hamnade i en kohage vid en rondell på väg 100. Räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen men ingen fanns kvar i bilen då de kom fram..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Trelleborgare döms för lång rad narkotikarelaterade brott

Tre trelleborgare döms för en lång rad av främst narkotikarelaterade brott, bland annat narkotikainnehav med överlåtelsesyfte..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Förväxla inte demokrati med tacksamhet

Demokrati är obehaglig på det viset att den avslöjar makthavarnas brister..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Larm om bilbrand i centrala Trelleborg

Räddningstjänsten har larmats till Klostergränden där en bil uppges ha börjat brinna. Larmet kom vid 16.15..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Supergruppen Rivery gör debut

Nu gör indie-supergruppen Rivery debut. Fyra producenter som funnit varann i ödslig romantisk americana. Sin viktiga bas har bandet i studion hos Marcus Alm Ekblad på Gislövs strandmark.

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Thulin tipsar: Bilmusik och Stadsparkspremiär

I helgen inleds officiellt säsongen för utomhuskonserter, i och med lördagens viskonsert i Stadsparken. .

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Trelleborg med omnejd. .

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Fotboll: Klagstorp får poängavdrag för domarknuff

Klagstorps IF blir av med tre poäng. Det har Skånes Fotbollförbund beslutat. Anledningen är att en spelare i Klagstorp knuffade domaren i matchen mot Skabersjö.

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Fotboll: Så ser veckans lag ut

Varje vecka tar TA-sporten ut veckans lag bland fotbollsklubbarna i kommunen. Alla spelare, från superettan till division sju, samt såväl dam-som herrspelare, kan bli uttagna. De här utmärkte sig lite extra senaste veckan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.