GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 24 May, 19:25

GöteborgsPosten - 16 maj 19 kl. 05:00

Så skapar vi ett grönt och liberalt EuropaDen 26 maj är det val till Europaparlamentet. Jag och Centerpartiet går till val på ett Europa som är grönt och demokratiskt, där öppenhet och frihet leder utvecklingen i stället för isolering och splittring. Där vi säger nej till miljarder i stöd till fossila bränslen och ja till innovationer som minskar våra utsläpp, skriver Fredrick Federley (C)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Europa, Europaparlamentet, Centerpartiet, Fredrick Federley

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , skaparvi ett , gröntoch , liberalt, Europa
Expressen - 02 apr 16 kl. 20:19

Låt gå-samhället skapar inte tolerans

Utan lag och ordning hotas grundläggande värden som jämställdhet och tolerans. Därför är det inte auktoritärt, utan liberalt, att kräva en starkare stat..

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

GAL-TAN-skalan löser problem och skapar nya

Opinion Det har blivit allt vanligare att förutom den traditionella höger-vänsterskalan tala om var partierna ligger på GAL-TAN. Modellen använder fyra axlar istället för en rak linje. GAL står för Grön-Alternativ-Liberal, medan TAN betecknar Traditionell – Auktoritär – Nationalistisk.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 14:00

Liberalt förslag ger 54 lärarassistenter

ystad Liberalerna vill satsa sex miljarder kronor i en nationell reform på lärarassistenter. Det skulle ge Ystads skolor 54 sådana tjänster.
– Vår röda tråd i detta är att låta proffsen vara proffs, säger Mats Persson (L), riksdagsledamot från Lund.

Dagen - 29 feb 12 kl. 03:00

KD väljer vilken bild man vill ge

LedarkrönikaDagens ledare "KD har valt den liberala vägen" (22 februari) har mötts av både bifall och protester. KD-ledarna Göran Hägglund och Maria Larsson svarar: "Nej, Kristdemokraterna har inte blivit ett liberalt parti" (24 februari). Jag har anklagats för okunnighet om KD:s ideologi.

YLE - 23 apr 16 kl. 10:03

Ville Niinistö till Svenska Yle: Calles SFP är ett klart högerparti

Regeringen Sipilä skär i allt som De gröna håller för heligt. De gröna siktar nu på att leda nästa regering, säger partiets ordförande Ville Niinistö som betecknar partiet som liberalt- men inte gammaldags borgerligt. Till skillnad från SFP:s Carl Haglund och Vänsterförbundets Paavo Arhinmäki är Ville Niinistö inte på väg bort.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är 4 andra liberala förslag Björklund kan driva politisktOm skribenten

I går kväll var Folkpartiets partiledare Jan Björklund med i Agenda på SVT. Utfrågningen gällde partiets nylanserade förslag om språktest för asylsökande. Jag hade lite svårt att se det liberala i förslaget, så mVänlig som hon är förklarade hon för mig att incitament för att snabbare få jobb innebär mer frihet för individen, och därmed också är liberal politik (se hela tweetet i bildspelet ovan).

Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 06:30

Traditionens täckmantel Attentaten i Norge. Massakern aktualiserar debatten om dödsstraff.

Handbok i konservatism. Atlantis. Kollektivism, konvention, kunskap.

YA - 24 sep 11 kl. 06:30

Prövningens tid väntar Lööf

Det finns en kraft hos Centerns nya partiledare Annie Lööf som är svår att motstå. I sitt hemlän Jön?
I sitt hemlän Jönköping har hon visat en förmåga att få väljare att sätta kryss för just henne.

Kristianstadsbladet - 16 jul 14 kl. 07:49

Symbolfrågor hjälper inte jämställdheten

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
En av de återkommande frågorna när det handlar om feminism och jämställdhet är den manliga dominansen i börsbolagens ledningar. Centerpartiet välkomnar att vi äntligen diskuterar jämställdhet i svensk politik och delar samma frustration som FI, skriver debattskribenterna.
Centerpartiet är ett liberalt feministiskt parti.

BT - 12 sep 14 kl. 17:28

Feminism utan socialism

Ett av de mest grundläggande värdena i ett liberalt samhälle är för individen att betraktas och bemötas som just en individ, en egen, unik person. Med det som grund har Folkpartiet under en mycket lång tid haft ett stort engagemang för jämställdheten mellan kvinnor och män. Det började redan med den allmänna och lika rösträtten även för kvinnor som genomdrevs av den liberale statsministern Nils Edén tillsammans med socialdemokratin.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Se när falluckan öppnas i Vattenkanonen

Här färdas du i en rasande fart i ett rör genom två loopar innan du kommer ut ur en av norra Europas läskigaste vattenrutschbanor..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Misstänkt förhörd om smällarattack

En person har blivit förhörd efter att en smällare kastats mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons bil i Mariestad..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Formsvaga IK Virgo på segerjakt mot Dalen/Krokslätt hemma

IK Virgo jagar en seger när laget möter niondeplacerade Dalen/Krokslätt hemma på Mossens IP. Inför kvällens match har hemmalaget fyra matcher i rad utan seger i division 3 nordvästra Götaland i fotboll. Dalen/Krokslätt förlorade sin senaste match med 1–2 mot Hestrafors..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Formsvaga Halmstad på segerjakt mot Elfsborg hemma

Halmstad jagar en seger när laget möter andraplacerade Elfsborg hemma på Halmstad Arena. Inför kvällens match har hemmalaget åtta matcher i rad utan seger i U 19 Allsvenskan södra i fotboll. Elfsborg har sex matcher i rad utan förlust inför mötet med trettondeplacerade Halmstad..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Efter trendbrottet senast - Degerfors jagar nya poäng mot Örebro

I kväll möter Degerfors Örebro på bortaplan på Behrn Arena i U 17 Allsvenskan södra i fotboll. Degerfors som spelar på bortaplan hade en tung svit på tre förluster i rad, men senast blev det 3–2 mot Norrköping. Hemmalaget har sju raka förluster, senaste mot Helsingborg med 1–2..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Sandarna vill bryta tunga trenden hemma mot Mölnlycke IF

Sandarna har tre matcher i rad utan seger i division 4 Göteborg B inför kvällens match på hemmaplan mot åttondeplacerade Mölnlycke IF i fotboll. Mölnlycke IF förlorade sin senaste match med 1–2 mot Mölnlycke-Sjövalla..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

I kväll spelar Högaborg på hemmaplan mot Råå

Högaborg spelar hemma mot Råå i kväll i division 3 sydvästra Götaland i fotboll. Råå vann sin senaste match med 4–0 mot Anderstorp, medan Högaborg spelade lika, 0–0, mot Markaryd senast..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Stora skillnader i kvinnors och mäns röstbeteende

Statsvetarprofessorn: Fungerar inte den typen av politik så försvårar det för kvinnor i deras vardag..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Progressiv morfar tog striden för kvinnlig rösträtt

Oro fanns att kvinnorna skulle förlora "sitt kvinnliga väsen". Helena Gellermans morfar såg annorlunda på saken..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Här är det dyrast att bo i Sverige

Den som vill flytta till Ulrikagatan på Östermalm i Stockholm eller Brötvägen i Bromma i västra Stockholm får vara beredd på att ta farväl av väldigt mycket pengar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.