Skånskan > Nyheter

Friday, 24 May, 11:30

Skånskan - 16 maj 19 kl. 09:52

Ett viktigt valEU-valet står för dörren och redan nu har förtidsröstningen inletts. Ett viktigt val enligt våra EU-politiker där flera varnar för att de högerextrema krafterna mobiliserar inför EU-valet.Den senaste Eurobarometerundersökningen visar ett fortsatt starkt stöd för EU, trots ökad populism och EU-skepticism.
Europaparlamentets Eurobarometer, en opinionsundersökning som visar medborgarnas åsikter om EU inför EU-valet den 26 maj, genomfördes i slutet av februari i år. Undersökningen antyder att medborgarnas syn på gemenskap är fortsatt stark, trots unionens stora inre och yttre utmaningar de senaste åren.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
EU, Eurobarometerundersökningen, Eurobarometer, Europa, Berlinmurens, Skåne, Lund, Sverige, SKL, Europeiska, Bryssel, Jean-Claude Juncker, NSk

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett viktigt, val
Barometern - 10 feb 17 kl. 07:10

Viktigt val för eleverna i årskurs nio

Senast den 15 februari ska ansökningarna till gymnasiet skickas in. För eleverna är det ett viktigt val och de tänker noga igenom vad de ska välja. Både intresse och framtidstankar påverkar deras val..

Blekinge Läns tidning - 09 feb 16 kl. 13:15

Gymnasievalet – ett stort och viktigt val

Det är dags att välja program till gymnasiet, ett stort och viktigt val. Inte bara för dig som elev, utan för hela samhället..

SR - 02 mar 17 kl. 05:30

Viktigt val i Nordirland

Det är parlamentsval i Nordirland i dag, efter att regeringen kollapsade i januari. Ett viktigt val när Storbritannien närmar sig förhandlingar om Brexit, och Nordirland står utan ett ledarskap, samtidigt som det är en av de regioner som kommer påverkas mest av landets utträde ur unionen..

SR - 08 jun 14 kl. 16:51

Viktigt val i Kosovo

I Kosovo på Balkan hålls idag val. I fokus står jobben men valet är också viktigt för ett framtida medlemskap i EU. Valet har stor betydelse, säger Palmecentrets Levend Bicaku på plats i Kosovo..

BT - 07 mar 11 kl. 07:32

Viktigt val för många

Den 15 maj går 1,2 miljoner röstberättigade till omval i Västra Götaland. Med ont om pengar i kassorna och mycket som ska göras har partierna bråda dagar.
Och den stora valfrågan blir inte helt oväntat vården.

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 11 kl. 14:52

Oro inför viktigt val i Nigeria

I Nigeria hölls regionala val på tisdagen ? det sista av tre viktiga val på kort tid. I de flesta av de 36 delstaterna ska den här gången guvernörer och delstatsparlament väljas.

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 17 kl. 00:01

Magnus Ehrenberg: Viktigt val för Skåne väntar i Tyskland

Snart hålls ett tyskt val som berör Öresundsregionen mycket. Magnus Ehrenberg guidar om vad som väntar..

Blekinge Läns tidning - 08 sep 18 kl. 05:00

Det är inte ett viktigt val

De viktiga kommunal- och landstingsvalen kommer lätt i skymundan när riksdagsvalet hamnar i fokus. Men på söndag har vi tre viktiga val, inte ett..

BT - 17 mar 19 kl. 04:00

Viktigt val för Slovakien

I dag stundar val i Slovakien..

Vimmerby Tidning - 30 jan 14 kl. 09:00

Viktigt att ta EU-valet på allvar

Supervalåret har börjat. Under 2014 ska det hållas val till EU, riksdag, landsting och kommunfullmäktige. Ett val har redan genomförts-kyrkovalet i höstas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

60-talshus i Höör har fått nya ägare

Höör Julia Nilsson, 27, och Linus Schill, 30, har tagit över fastigheten på adressen Valhallagatan 2 i Höör från Maj-Britt Olofsson dödsbo. Ägarbytet blev klart i maj 2019 och köpesumman blev 1 330 000 kronor. Huset är byggt 1967 och har en boyta på 126 kvadratmeter.

Skånskan - 15 minuter sedan

Satte eld på affisch i skola

Malmö En pojke i 14-15-årsåldern misstänks för att ha tänt på en affisch i en skola i Malmö. Brandlarmet utlöstes och räddningstjänsten fick rycka ut.
Pojken misstänks nu för falskt larm och försök till mordbrand eftersom elden startades inomhus.

Skånskan - 15 minuter sedan

Misshandlade flera vid skola

Malmö Två pojkar i 18-årsåldern ska under torsdagen ha misshandlat flera personer vid olika tillfällen i anslutning till Stenkulaskolan i Malmö.
Först utdelade de knytnävsslag och sparkar mot den 15-åriga målsägande för att senare ge sig på två andra pojkar. Skadorna består bland annat av sår och svullen överläpp..

Skånskan - 15 minuter sedan

Pågående inbrott i garage

Malmö Under gårdagen blev en polispatrull beordrad att till ett eventuellt pågående inbrott på Kronborgsgatan.
Det var två män i 20-årsåldern som misstänks ha brutit sig in i garaget i ett MKB-hus. Det är okänt vad de kan ha fått med sig.

Skånskan - 15 minuter sedan

Dödshot för postinkastinbrott

Malmö En okänd gärningsman i 25-30-årsåldern misstänks ha dödshotat en 30-årig man som upptäckt att den misstänkte brutit upp ett postfack i ett lägenhetshus.
Mannen misstänks för övergrepp i rättssak då han sagt till målsägande att han skulle döda honom om han ringer till polisen..

Skånskan - 15 minuter sedan

Rånad på mobil och id-kort

Malmö En 15-årig pojke blev vid 14-tiden på torsdagen rånad på Kroksbäcksstigen i höjd med Stadiongatan. Det var två för målsägaren okända män i 18-årsåldern som under hot om våld stal målsägandes mobil, klocka och id-kort. På grund av stölden av id-kortet misstänks gärningsmännen inte bara för personrån utan även för övergrepp i rättssak..

Skånskan - 45 minuter sedan

Anhölls för kvinnomisshandel

LUND En 28-årig man greps på torsdagen och sitter nu anhållen misstänkt för kvinnomisshandel.
Det var vid 16.30-tiden på torsdagen som polisen kallades till en adress i södra Lund där en kvinna misshandlats av sin partner.

Skånskan - 45 minuter sedan

Tjuvar tog guldsmycken

LUND Guldarmband, örhängen och ringar stals vid ett villainbrott i en bostad på Harpasset utanför Lund på torsdagen.
Gärningsmännen krossade en ruta in till sovrummet och tog sig in. Där lade de bland annat beslag på guldsmycken av olika slag.

Skånskan - 1 timme sedan

Skulptur i rostfritt stål ska pryda torget

eslöv Nu är det klart vem som ska skapa det konstverk som ska pryda Stora torg i Eslöv efter ombyggnaden.
Det blir Stockholmsbaserade konstnären Liva Isakson Lundin som får uppdraget.Verket heter ”Omväg” och ska placeras i det sydvästra hörnet av torget.

Skånskan - 1 timme sedan

56-åring ny ägare till 30-talshus i Tjörnarp

Tjörnarp Grzegorz Jerzy Filipowski, 56 år, sedan tidigare boende på just Granliden, är ny ägare till fastigheten på adressen Granliden 18 i Tjörnarp. Huset byggdes 1930 och har en boyta på 80 kvadratmeter. Säljare är Andrzej Kepinskis dödsbo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.