Skånskan > Opinion

Wednesday, 22 May, 00:44

Skånskan - 16 maj 19 kl. 09:43

Påverka framtidenEU-valet står för dörren och redan nu har förtidsröstningen inletts. Ett viktigt val enligt våra EU-politiker där flera varnar för att de högerextrema krafterna mobiliserar inför EU-valet.Den senaste Eurobarometerundersökningen visar ett fortsatt starkt stöd för EU, trots ökad populism och EU-skepticism.
Europaparlamentets Eurobarometer, en opinionsundersökning som visar medborgarnas åsikter om EU inför EU-valet den 26 maj, genomfördes i slutet av februari i år. Undersökningen antyder att medborgarnas syn på gemenskap är fortsatt stark, trots unionens stora inre och yttre utmaningar de senaste åren.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
EU, Eurobarometerundersökningen, Eurobarometer, Europa, Berlinmurens, Skåne, Lund, Sverige, SKL, Europeiska, Bryssel, Jean-Claude Juncker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Påverka, framtiden
Sydöstran - 03 apr 18 kl. 16:49

Vill du vara med och påverka framtiden för kultur och bibliotek i Sölvesborg?

Nu har du möjlighet att påverka framtiden för biblioteket och kulturen i Sölvesborg. Kommunen bjuder in till en workshop för att utforma de nya kultur- och biblioteksplanerna. .

LV - 29 sep 16 kl. 17:00

"Var med och påverka framtiden"

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny vision för Västerviks kommun, som sträcker sig fram till år 2030. Nu har medborgarna chansen att vara med och påverka vilka satsningar som ska prioriteras..

Dagensanalys.se - 10 sep 18 kl. 11:31

Hur fungerar AI och hur kommer den att påverka framtiden?

Under Stockholm Tech Fest äntrade Google Clouds Chief Decision Scientist Cassie Kozyrkov scenen och berättade hur hon och Google ser på artificiell intelligens och maskininlärning. Det var ett spännande och lite annorlunda perspektiv som sedan utvecklades vidare i en paneldebatt där bland annat Salesforces Nordenchef Baman Motivala uttalade sig om framtiden för AI. Kozyrkov är vad man kan kalla för en äkta data scientist, med kunskap om såväl statistik, analys, programmering och utveckling av Artificiell Intelligens samt självlärande system.

BT - 02 sep 14 kl. 15:10

Jag tror på framtiden, men?

Domedagen är inte här än, men man kan skymta den vid horisonten. Vi kan fortfarande undvika att en total miljökatastrof (orsakad av människan) inträffar. Men tiden är knapp.

YLE - 09 feb 17 kl. 10:25

"Framtiden avgörs av Kronobyborna själva"

De stora utmaningarna för det kommunfullmäktige som väljs i Kronoby april blir landskapsfrågan och ekonomin, det tror tf kommundirektör Malin Brännkärr. Hur Kronobys framtid ser ut beror på invånarna själva, säger 17-årige Isak Byskata. En jätteaktiv landsbygdskommun, med en god infrastruktur och fina bostadsområden och ett rikt idrotts- och kulturliv, så beskriver kommundirektör Malin Brännkärr Kronoby.

Västerbottens Folkblad - 01 dec 15 kl. 19:34

[PLUS] Barnen ska påverka framtiden

Barn och unga får inte alltid det stöd och den hjälp de behöver. – Tanken är att vi ska lyfta de....

SmålandsPosten - 09 dec 15 kl. 08:18

Tillsammans kan vi påverka framtiden

Vad utrotar människan? Oss själva! Genom att till exempel hugga ner träd, törsta efter makt, att transportera onödigt mycket varor, släppa ut för mycket avgaser som jorden inte kan ta hand om, förstör vi vår planet..

NT - 30 dec 15 kl. 12:20

Går det att påverka framtiden?

Naomi Kleins bok om klimatet sänder kalla kårar längs ryggraden, men innehåller också några ljusglimtar..

DN - 19 aug 17 kl. 08:00

Björn Wiman: Per Anders Fogelström visade att det aldrig är för sent att påverka framtiden

Expressens krönikör och tidigare ”världsreporter” Ulf Nilson gjorde häromåret något som både han och alla andra gör alldeles för sällan. Han erkände att han hade haft fel. I en krönika berättade Nilson om hur han under 1950-talet varit en del av den kraftfulla opinion som förespråkade att Sverige skulle skaffa en egen atombomb..

UNT - 02 apr 19 kl. 08:00

Så kan vi påverka framtiden

Samtal om entreprenörskap blir det med författaren och professorn Stefan Einhorn på Håbo bibliotek nästa onsdag..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Mopedåkare skänker pengar

Sjöbo 6 524 kronor. Så mycket fick den nya mopedföreningen Sjöbo moppars in när de ordnade sitt första rally i lördags. Pengarna skänker de nu till Barncancerfonden.

Skånskan - 8 timmar sedan

Pine vågar ta plats

Litteratur/recension BOK
Allt jag inte kan säga
Författare: Emilie Pine
Översättning: Matilda Södergran
Förlag: Wahlström & WidstrandJag har en känsla av att det pågår en revolution inom litteraturen. Eller snarare är det en naturlig följd av den tystnad som bryts över världen kring allehanda upplevelser med patriarkala förtecken. Något som feministiska teoretiker ropat om i åratal, men som inte riktigt nått den breda massan förrän nu.

Skånskan - 8 timmar sedan

Åkesson besökte Höör

höör Det var inte bara Hörby som fick besök av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under måndagen. Åkesson passade också på att besöka Höör. Det var besöket i Hörby som fick de stora rubrikerna på grund av den turbulens som just nu finns inom partiet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Klippte sönder staket

Tjörnarp Trafikverket har lämnat in en polisanmälan till Höörpolisen. Detta sedan okänd person klippt sönder ett staket vid tågstationen i byn. Det beräknas kosta 5 000 kronor att laga staketet..

Skånskan - 8 timmar sedan

Stal nycklar i bil

höör En bilägare som haft sin bil parkerad på pendlarparkeringen på Bangårdsgatan har haft inbrott i sin bil någon gång mellan den 12 och 20 maj. Tjuven har krossat rutan i förardörren och stulit ett par nycklar..

Skånskan - 8 timmar sedan

Källartjuv skänkte verktyg

höör En ägare till ett källarförråd på Bredgatan har haft påhälsning av okänt antal tjuvar. Brottstiden är osäker eftersom den boende inte varit i sitt källarförråd sedan december förra året. I dagarna upptäckte hon att okänd person brutit upp dörren till förrådet och gått igenom flera plastpåsar med innehåll.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sagostund i Videdalsparken

Malmö Kan man vara tre och leka tillsammans? Får alla vara med? Det var några av frågorna som karaktärerna Drutten och Plutten brottades med när Husiebiblioteket bjöd in till en dramatiserad sagostund i Videdalsparken.

Skånskan - 8 timmar sedan

Västra hamnen kan få nytt padelcenter

Malmö Ett nytt padelcenter kan etableras i World Trade Center på Skeppsgatan i Västra hamnen. PDL Group och Midroc som förvaltar fastigheten har tillsammans ansökt om bygglov för ett inomhuscenter för padel hos byggnadsnämnden i Malmö.Padel, eller padeltennis är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash.

Skånskan - 8 timmar sedan

Svanen stänger – en fyra seklers epok slut

lund Den 29 maj stänger apoteket Svanen på Kyrkogatan, som har legat på samma plats sedan 1600-talet, i fyrahundra år.
Apoteket, som äger verksamheten, anser att en ombyggnad skulle bli för kostsam.
Problemet är att lokalerna är för små och opraktiska för dagens krav.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ny ägare till tomt i Sjöbo

Sjöbo Peter Bengt Håkan Bengtsson, 61, från Ystad, har tagit över fastigheten på adressen Måsgången 15 i Sjöbo från Ulla Barbro Jeppsson, Nils Thorsten Nilsson och Inga Maj-Britt Johansson. Ägarskiftet blev klart i maj 2019 och köpesumman blev 295 000 kronor. Tomten är 1 343 kvadratmeter stor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.