YLE > Finland

Saturday, 25 May, 01:32

YLE - 16 maj 19 kl. 09:40

Daghemmet Petter och Virkby skola består - förslagen om att lägga ner och flytta ströks från Lojos sparlistaDaghemmet Petter i Virkby får bli kvar. Virkby skola flyttar inte heller in i Källhagens skola. Det beslutade Lojo stadsfullmäktige på onsdagen efter omröstning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Petter, Virkby, Lojos, Källhagens, Lojo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Daghemmet, Petteroch , Virkby, skola, består, förslagenom att , lägga ner och flytta ströks från Lojos sparlista
YLE - 01 mar 19 kl. 14:56

Förslag: Daghemmet Petter i Virkby får två avdelningar - förskolan flyttar in i daghemmet

Den svenska småbarnspedagogiken i Virkby i Lojo står inför förändringar. Gruppfamiljedaghemmet Lilla My föreslås bli en daghemsgrupp på daghemmet Petter..

YLE - 08 maj 19 kl. 19:09

Förälder efter nyhet om att daghemmet Petter i Virkby hotas av stängning: ”Jag är ganska chockad!”

Lojo stad behöver spara pengar och en plan skulle vara att stänga det svenska daghemmet Petter i Virkby och flytta de svenskspråkiga barnen till Lojo centrum. Sparförslaget tas emot med oro och bestörtning hos föräldrar..

YLE - 19 okt 16 kl. 05:17

Oroade föräldrar: Planerna för Virkby skola hotar elevernas hälsa

Föräldrar till Virkby skolas elever är oroade över att barnens hälsa lider när de flyttar till de nya lokalerna i Källhagens skola. Det finns många frågetecken men inga svar menar föräldrarna. Lojo stadsfullmäktige har beslutat att flytta Virkby skolas verksamhet till Källhagens skola hösten 2017.

YLE - 11 feb 14 kl. 19:47

Hela Virkby skola föreslås flytta till Källhagen

Hela Virkby skola i Lojo kan flytta till Källhagens fastighet. Det är bättre än att enbart årskurserna 5 och 6 i både Virkby skola och Solbrinkens skola flyttar på grund av att det är trångt i skolorna. Svenska utbildningssektionen i Lojo var enhällig i sitt nya förslag för att lösa problemet med för litet plats för eleverna.

YLE - 18 maj 17 kl. 11:38

Virkby skola kan pusta ut - skolflytten uppskjuten på obestämd tid

Skolflytten i Virkby skjuts upp på obestämd framtid. Det blev klart efter stadsfullmäktiges möte i går (17.5).

YLE - 13 feb 14 kl. 16:45

Rektor: Orealistiskt att flytta hela Virkby skola

Det är orealistiskt att flytta hela Virkby skola till Källhagens fastighet i Virkby. Det anser Källhagens rektor, sfp-politikern Monica Grönmark, efter den svenska bildningssektionens förslag i Lojo.
Spela upp klipp på Arenan
- Det var en väldigt intressant svängning, konstaterar Grönmark, efter bildningssektionens möte.

YLE - 20 okt 15 kl. 05:53

Virkby skola flyttar till Källhagen

Hela Virkby skola ska flytta till Källhagens skola från och med augusti 2017. Det föreslår Lojo stadsfullmäktige. I Virkby går elever i årskurs 1 till 6 medan Källhagens skola inhyser elever i årskurserna 7 till 9.

YLE - 24 maj 13 kl. 06:47

Virkby skola vill inte bli sista i karnevalen

Den lilla finlandssvenska lågstadieskolan Virkby skola i Lojo deltar i fem olika starter i Stafettkarnevalen. Läraren Annika Madsén och eleverna tror på sina chanser. Virkby skolas stafettlag i de olika klasserna hör kanske inte till storfavoriterna i årets uppsättning av Stafettkarnevalen.

YLE - 24 maj 13 kl. 06:51

Virkby skola vill inte bli sist i karnevalen

Den lilla finlandssvenska lågstadieskolan Virkby skola i Lojo deltar i fem olika starter i Stafettkarnevalen. Läraren Annika Madsén och eleverna tror på sina chanser. Virkby skolas stafettlag i de olika klasserna hör kanske inte till storfavoriterna i årets uppsättning av Stafettkarnevalen.

YLE - 25 maj 15 kl. 17:01

"Virkby gymnasium behöver bredare axlar"

Majoriteten av politikerna i Lojo är beredda att skära i servicenätet och effektivera verksamheten. Virkby gymnasium borde få en regional lösning, anser många. En politisk arbetsgrupp föreslår bland annat att åtta hälsovårdscentraler ska bli tre.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

"Muslim förstör staty i Italien" – så här sprids falska nyheter på Twitter före EU-valet

Tillsammans med experter har Yle granskat 300 000 Twitterinlägg om EU. De populäraste diskussionsämnena splittrar medborgarna..

YLE - 7 timmar sedan

Man häktades i Helsingfors misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Polisen i Helsingfors utreder ett fall där en man misstänks ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn. Tingsrätten häktade mannen i Helsingfors på fredagen..

YLE - 7 timmar sedan

Över 200 personer bygger gasledningen på havsbottnen mellan Ingå och Paldiski

I Ingå pågår jobbet med att lägga ut rören för naturgasledningen Baltic Connector till Paldiski. Arbetena inleddes den 20 maj och varje dag läggs mellan två och tre kilometer rör från Ingå till Estland..

YLE - 8 timmar sedan

Sannfinländare fick plats i Korsholms kommunstyrelse – det fick fullmäktigeordförande Carola Lithén att dra sig ur partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj

I torsdagens kommunstyrelseval i Korsholm fick sannfinländaren Micael Westerholm en styrelseplats. Det är första gången en sannfinländare sitter i kommunens styrelse. Fullmäktigeordförande Carola Lithén (SFP) reagerade genom att skriva på Facebook att hon inte längre kan stöda partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj..

YLE - 8 timmar sedan

Vad händer med finländarna i IS-lägren? En expert svarar på 5 frågor om läget

I går rapporterade Yle att det finns till och med 44 finländare i IS-läger i Syrien. I en video sade några finländska kvinnor att de vill återvända till Finland med sina barn. Men har de rätt att återvända, och hur borde Finland agera juridiskt?

YLE - 9 timmar sedan

Länsi-Uusimaa börjar utkomma på söndagar i stället för måndagar

Från och med den första juli utkommer tidningen Länsi-Uusimaa tisdagar till och med söndagar i stället för måndagar till och med lördagar som nu. Orsaken är önskemål från läsarna..

YLE - 11 timmar sedan

Unga röstade aktivare i riksdagsvalet – statsvetare tror trenden kan hålla också i EU-valet

Valdeltagandet för 18–24-åringar steg från 47 till 55 procent i riksdagsvalet. Nu hoppas statsvetare att trenden fortsätter också i EU-valet där klimatfrågan fått stort utrymme..

YLE - 12 timmar sedan

Yle lyckades nå sin målgrupp inför riksdagsvalet – valinnehållet bar frukt speciellt bland unga

I Yles utredning gjord av Taloustutkimus utreds betydelsen av valinnehållet på Yles kanaler inför och om riksdagsvalet 2019. Särskilt unga har tyckt sig ha nytta av valutbudet..

YLE - 13 timmar sedan

Bangatan i Karis ska bli bättre för fotgängare och cyklister

Bangatan i Karis ska få upphöjningar invid den nya järnvägsbron så att den blir bättre för cyklister och fotgängare. Också dagvattensystemet ska förbättras så gatan inte svämmar över..

YLE - 14 timmar sedan

Diskrimineringsombudsmannen: Införandet av avgift på poste restante-försändelser är diskriminerande

Diskrimineringsombudsmannen sätter nu stopp för en reform som skulle innebära att det införs en avgift på poste restante-försändelser. Reformen anses vara diskriminerande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.