Expressen > Nyheter

Friday, 24 May, 07:50

Expressen - 16 maj 19 kl. 09:28

Skolor i var femte kommun kameraövervakar sina eleverI var femte kommun finns skolor som kameraövervakar eleverna i skolan. Det framgår av en enkät från Lilla Aktuellt som 168 kommuner har svarat på. – Det oroar oss en del, säger Moa Nordqvist, jurist på Datainspektionen till SVT.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lilla Aktuellt, Moa Nordqvist, Datainspektionen, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolori var , femte, kommun, kameraövervakarsina , elever
SVT - 16 maj 19 kl. 06:02

SVT-enkät: Skolor i var femte kommun övervakar eleverna

Var femte kommun har skolor som kameraövervakar eleverna, enligt en enkät som Lilla Aktuellt har gjort med 168 svarande kommuner. Men Datainspektionen som är tillsynsmyndighet ser en problematik..

SR - 01 okt 15 kl. 03:20

Fler länsstyrelser kameraövervakar i skogen

Allt fler länsstyrelser kameraövervakar rovdjur i skogarna dels för att inventera bland annat lodjur och järv, men även för att hindra angrepp på tamdjur. Länsstyrelsen i Dalarna vill sätta upp 75 kameror i skogen..

Sydsvenskan - 18 apr 14 kl. 01:52

Langarna på Sevedsplan kameraövervakar polisen

Langarna på Sevedsplan har börjat kameraövervaka polisen för att kunna sälja knark ostört.
Men polisen har ändå ökat sina insatser i området, främst för att få slut på skjutningar och bombningar likt de på Thomsons väg och Adelgatan..

SmålandsPosten - 13 jun 16 kl. 16:14

Polisen kameraövervakar festival

Polisen i Stockholm kommer aktivt att kameraövervaka kulturfestivalen We are Stockholm i Kungsträdgården i augusti, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. Många unga tjejer blev utsatta för övergrepp och sexuella trakasserier under förra årets festival.(TT).

UNT - 13 jun 16 kl. 16:14

Polisen kameraövervakar festival

Polisen i Stockholm kommer aktivt att kameraövervaka kulturfestivalen We are Stockholm i Kungsträdgården i augusti, rapporterar SVT Nyheter Stockholm..

Trelleborgs Allehanda - 25 apr 18 kl. 21:00

Erosion: Länsstyrelsen kameraövervakar skånska stränder

Om du hör ett surrande ljud och ser något som susar runt i luften när du är på stranden i sommar ska du inte vara orolig. Det är Länsstyrelsen Skåne som utför kameraövervakning av erosionsdrabbade stränder..

Sydöstran - 25 jul 18 kl. 15:14

Tullverket kameraövervakar mer

Nu utökas kameraövervakningen vid Stillerydshamnen från en avgränsad plats till hela det inhägnade området. Detta för att Tullverket ska fortsätta sitt brottsbekämpande arbete på bästa sätt..

Kristianstadsbladet - 10 okt 18 kl. 14:29

Polisen kameraövervakar nu stökigt bostadsområde

På onsdagen började polisen kameraövervaka bostadsområdet Charlottesborg. Två kameror har satts upp vid Jakobs väg. .

Sydsvenskan - 01 okt 15 kl. 06:57

Fler vill kameraövervaka rovdjur

Allt fler länsstyrelser kameraövervakar rovdjur i skogarna. Syftet är dels att inventera bland annat lodjur och järv, dels att hindra angrepp på tamdjur. Länsstyrelsen i Dalarna vill till exempel sätta upp 75 kameror i skogen, rapporterar SR Ekot.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 15 kl. 06:57

Fler vill kameraövervaka rovdjur

Allt fler länsstyrelser kameraövervakar rovdjur i skogarna. Syftet är dels att inventera bland annat lodjur och järv, dels att hindra angrepp på tamdjur. Länsstyrelsen i Dalarna vill till exempel sätta upp 75 kameror i skogen, rapporterar SR Ekot.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

S skräll i Nederländerna – högerpopulister backar

Nederländernas socialdemokratiska parti Arbetarpartiet (PVDA) går starkt framåt enligt vallokalsundersökningar och med 18,4 procent blir de största partiet.Samtidigt backar landets högerpopulistiska partier, skriver Reuters.– En bisarr comeback, säger Arbetarpartiets partiledare Lodewijk Asscher till ANP..

Expressen - 15 minuter sedan

JUST NU: Brand rasar – boende evakueras

En brand rasar i ett flerfamiljshus i Borlänge.De boende i huset evakueras, skriver SVT Nyheter Borlänge. .

Expressen - 30 minuter sedan

Kates fina hyllning till prinsessan Diana

Drottning Elizabeth slog i veckan till med en trädgårdsfest.Då valde Kate Middleton att bära ett par örhängen som tillhört prinsessan Diana – som en hyllning till sin mans mamma..

Expressen - 1 timme sedan

M går framåt – V rasar i slutspurten

Med två dagar kvar till EU-valet klättrar Moderaterna, enligt en ny Novus-mätning.– Moderaterna har lyckats mobilisera väljare från Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus till Sveriges Radio. Samtidigt backar Vänsterpartiet – rejält..

Expressen - 30 minuter sedan

JUST NU: Man död efter krock med älg

En man har omkommit i en olycka med en älg på en riksväg i de södra delarna av Kronobergs län.Olyckan inträffade vid 01.30-tiden.

Expressen - 45 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: Två knivskurna på fest • M klättrar i ny mätning • Då väntas May avgå

Två personer har knivskurits på en lägenhetsfest i centrala Stockholm. En person har gripits i närområdet.■■■Moderaterna klättrar inför EU-valet i ny Novus-mätning, från Sveriges radio.

Expressen - 45 minuter sedan

Mors dag 2019: presenterna som mammor helst vill ha

Den sista söndagen i maj firar vi mors dag i Sverige, alltså söndagen den 26 maj 2019.Här är de vanligaste presenterna – och de som mammor helst vill ha. .

Expressen - 1 timme sedan

Kristerssons valspurt – M tar tillbaka röster från KD

Med två dagar kvar till EU-valet klättrar Moderaterna, enligt en ny Novus-mätning.– Moderaterna har lyckats mobilisera väljare från Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus till Sveriges Radio. Samtidigt har både KD och SD medvind..

Expressen - 1 timme sedan

”Rolexrånet” var nära att kosta 42-åring livet

”Rolexrånet” som höll på att kosta en man i Åhus livet hade arrangerats av en av hans egna vänner.Vännen skrev till och med en hälsning och ett beklagande på sms efteråt.Han har nu dömts till två års fängelse.

Expressen - 1 timme sedan

Larm om koldioxidrekord i atmosfären: ”Leker med eld”

WASHINGTON DC. Koldioxidhalten i atmosfären är på de högsta nivåerna på flera miljoner år.På observatoriet Mauna Loa på Hawaii uppdateras siffrorna dagligen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.