Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 21 May, 21:23

Nyan - 16 maj 19 kl. 09:20

Maxikarkki har stängt sin butik på webbenDen norska e-handelskoncernen Net trading group (NTG), vars godisförsäljning via Åland Post blev en succé efter etableringen 2017, har stängt ner sin hemsida. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Net, NTG, Åland Post

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maxikarkkihar , stängtsin , butik, webben

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Moderat motion om träbyggande

Mariehamnsmoderaterna med Peter Enberg som förste undertecknare motionerar om att ”stadsstyrelsen tar fram en strategi kring offentligt byggande i trä och för att locka med det privata inför olika ”bonusar” i till exempel ökade våningar, e-tal och liknande fördelar om det byggs i trä.” Man framhåller att det med trä går att bygga högt, det klarar alla brandkrav, det är ett hållbart alternativ, och att råvaran finns på Åland. – Det kunde på sikt skapas ett trähuskluster med nya företag och utbildningar på Åland, vi skulle skapa ett nytt ben att stå på.

Nyan - 4 timmar sedan

Ingen ändring om lärarbehörigheten

I april lämnade Harry Jansson (C) in en skriftlig fråga om behörigheten och kompensationskravet för svenskutbildade lärare till lagtinget. Han ville veta vad landskapets beslut att senarelägga tillämpningen av den så kallade ”anpassningsperioden” skulle betyda konkret för lärarna. Utbildningsminister Tony Asumaa (Lib) svarade i lagtinget i går.

Nyan - Igår: 13:21

”Bra om företag ägs av ålänningar”

– Det är en bra situation om åländska företag ägs av ålänningar. .

Nyan - Igår: 15:32

Villkorligt för knarkbrott

Tingsrätten behandlade i fredags tio åtalspunkter fördelade på fem svarande. En kvinna dömdes till ett års villkorligt fängelse. .

Nyan - Igår: 16:23

Stora framgångar för MGF på hemmaplan

GYMNASTIK. För andra året i rad har Mariehamns gymnastikförening (MGF) arrangerat en internationell tävling på klubbnivå – Åland Invitational.
Resultatmässigt blev det stor succé, speciellt i den svåraste klassen där samtliga mångkampsmedaljörer representerade hemmaföreningen.

Nyan - Igår: 16:32

Ekhalie in i startelvan – så startar IFK

FOTBOLL. I kväll spelar IFK Mariehamn borta mot Ilves. I startelvan hittar vi mittfältaren Amos Ekhalie, som därmed står redo att göra sin tredje ligamatch från start den här säsongen.

Nyan - Igår: 17:00

Andersson ny kontraktsprost

Benny Andersson, kyrkoherde i Lemland-Lumparlands församling, är ny kontraktsprost i Ålands prosteri. Det meddelar Domkapitlet i Borgå Stift. Anderssons förordnande gäller för perioden första juli till 30 juni 2023.

Nyan - Igår: 18:00

Vargbeslut förlängt

Landskapsregeringens vice lantråd Camilla Gunell (S) har på enskild föredragning beslutat att förlänga regelverket om att få skydda sig och sin boskap från angrepp av varg. Det betyder att djurägare får skrämma och i sista hand skjuta varg som direkt hotar tamdjur. I och med beslutet gäller reglerna fram till årets slut.

Nyan - Igår: 18:57

Fartfylld sjöräddningsövning

Åland hade i helgen sin största sjöräddningsövning på tio år. .

Nyan - Igår: 19:27

Mållöst i Tammerfors – Hamza skadad

FOTBOLL. Det blev delad pott mellan sommarens cupfinalister Ilves och IFK Mariehamn i måndagens ligamatch på Tammela stadion, Tammerfors. Matchen var synnerligen händelsefattig och slutade – helt rättvist – 0-0.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.