YLE > Finland

Saturday, 25 May, 01:34

YLE - 16 maj 19 kl. 09:17

En av fyra européer röstar populistiskt - den politiska kartan har ritats om under de senaste 20 årenDet är dags att välja nya EU-parlamentariker. Under de senaste tjugo åren har stora förändringar skett på den europeiska kontinenten. Vi har tagit en titt på vad de nationalistiska krafterna står för i de olika länderna i Europa..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av fyra, européer, röstar, populistisktden , politiska, kartan, har ritats om under de senaste 20 åren
DI - 18 feb 19 kl. 21:58

Mer än var fjärde europé röstar populistiskt

Mer än var fjärde väljare i Europa, 26,8 procent, valde ett populistiskt parti senast de röstade i ett nationellt val. Effekterna kan bli stora efter EU-valet i frågor som handel, migration - och följsamheten gentemot Vladimir Putin..

YLE - 30 mar 13 kl. 15:43

Fyra polispatruller med skyddsvästar i Jeppo

Fyra polispatruller slog till mot en gård i Jeppo, Nykarleby på långfredag eftermiddag, skriver Österbottens tidning och hänvisar till flera anonyma källor. En Jeppobo som vill vara anonym berättar att fyra polispatruller med hundar och vapen kom till centrum av Jeppo vid 14-tiden på fredag. Vid den före detta affären klädde de på sig skyddsvästar.

Sydsvenskan - 31 jul 13 kl. 10:31

Fyra svenskar i all star-trupp

Tysklands målvakt Nadine Angerer har utsetts till fotbolls-EM bästa spelare. Hon är en av sex tyskor i Uefas all star-trupp. Fyra svenskar är med: Nilla Fischer, Caroline Seger, Josefine Öqvist och Lotta Schelin..

Sydsvenskan - 31 jul 13 kl. 10:31

Fyra svenskar i all star-trupp

Tysklands målvakt Nadine Angerer har utsetts till fotbolls-EM bästa spelare. Hon är en av sex tyskor i Uefas all star-trupp. Fyra svenskar är med: Nilla Fischer, Caroline Seger, Josefine Öqvist och Lotta Schelin..

Expressen - 16 dec 15 kl. 08:07

Fyra guider till galaxen Star wars

I dag har den nya Star wars-filmen "The force awakens" premiär. Fyra stjärnögda skribenter skriver om sina favorithörn av filmerna..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Fyra konstnärer gästar Konsthallen

I dag inleds Höstutställningen i Konsthallen med vernissage. Karlskoga Konstförening har bjudit in fyra konstnärer som alla varit i juryn vid Vårsalongen.– Det brukar vara enstaka konstnärer på Höstutställning, men i år har vi bjudit in fyra, säger Karlskoga Konstförenings Siv Andersson..

Expressen - 22 sep 15 kl. 17:33

Fyra länder röstar nej till flyktingmottagande

EU-ländernas migrationsministrar har nu haft en omröstning om flyktingmottagande. Fyra länder har röstat nej till flyktingmottagande – och Finland ska ha avstått, rapporterar Expressens Niklas Svensson från Bryssel..

Sydöstran - 02 feb 18 kl. 13:47

Fyra författare gästar biblioteket

I morgon eftermiddag är det författarlördag i stadsbibliotekets hörsal. Medverkar gör fyra författare med anknytning till Karlskrona. .

FriaTider - 20 nov 18 kl. 17:19

Var fjärde europé röstar "populistiskt"

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 11:52

Kina-premiär för "Star wars"

Det tog nästan fyra decennier för "Star wars"-trilogin att nå bioduken i Kina. Samtliga filmer i originaltrilogin, "Stjärnornas krig" från 1977, "Rymdimperiet slår tillbaka" från 1980 och "Jedins återkomst" från 1983 visades på Shanghais internationella filmfestival i tisdags, skriver The Guardian.Anledningen till att det dröjt beror på att visning av utländsk film varit begränsad i Kina, liksom antalet biografer i landet som först under de senaste tio åren ökat kraftigt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

"Muslim förstör staty i Italien" – så här sprids falska nyheter på Twitter före EU-valet

Tillsammans med experter har Yle granskat 300 000 Twitterinlägg om EU. De populäraste diskussionsämnena splittrar medborgarna..

YLE - 7 timmar sedan

Man häktades i Helsingfors misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Polisen i Helsingfors utreder ett fall där en man misstänks ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn. Tingsrätten häktade mannen i Helsingfors på fredagen..

YLE - 8 timmar sedan

Över 200 personer bygger gasledningen på havsbottnen mellan Ingå och Paldiski

I Ingå pågår jobbet med att lägga ut rören för naturgasledningen Baltic Connector till Paldiski. Arbetena inleddes den 20 maj och varje dag läggs mellan två och tre kilometer rör från Ingå till Estland..

YLE - 8 timmar sedan

Sannfinländare fick plats i Korsholms kommunstyrelse – det fick fullmäktigeordförande Carola Lithén att dra sig ur partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj

I torsdagens kommunstyrelseval i Korsholm fick sannfinländaren Micael Westerholm en styrelseplats. Det är första gången en sannfinländare sitter i kommunens styrelse. Fullmäktigeordförande Carola Lithén (SFP) reagerade genom att skriva på Facebook att hon inte längre kan stöda partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj..

YLE - 8 timmar sedan

Vad händer med finländarna i IS-lägren? En expert svarar på 5 frågor om läget

I går rapporterade Yle att det finns till och med 44 finländare i IS-läger i Syrien. I en video sade några finländska kvinnor att de vill återvända till Finland med sina barn. Men har de rätt att återvända, och hur borde Finland agera juridiskt?

YLE - 9 timmar sedan

Länsi-Uusimaa börjar utkomma på söndagar i stället för måndagar

Från och med den första juli utkommer tidningen Länsi-Uusimaa tisdagar till och med söndagar i stället för måndagar till och med lördagar som nu. Orsaken är önskemål från läsarna..

YLE - 11 timmar sedan

Unga röstade aktivare i riksdagsvalet – statsvetare tror trenden kan hålla också i EU-valet

Valdeltagandet för 18–24-åringar steg från 47 till 55 procent i riksdagsvalet. Nu hoppas statsvetare att trenden fortsätter också i EU-valet där klimatfrågan fått stort utrymme..

YLE - 12 timmar sedan

Yle lyckades nå sin målgrupp inför riksdagsvalet – valinnehållet bar frukt speciellt bland unga

I Yles utredning gjord av Taloustutkimus utreds betydelsen av valinnehållet på Yles kanaler inför och om riksdagsvalet 2019. Särskilt unga har tyckt sig ha nytta av valutbudet..

YLE - 13 timmar sedan

Bangatan i Karis ska bli bättre för fotgängare och cyklister

Bangatan i Karis ska få upphöjningar invid den nya järnvägsbron så att den blir bättre för cyklister och fotgängare. Också dagvattensystemet ska förbättras så gatan inte svämmar över..

YLE - 14 timmar sedan

Diskrimineringsombudsmannen: Införandet av avgift på poste restante-försändelser är diskriminerande

Diskrimineringsombudsmannen sätter nu stopp för en reform som skulle innebära att det införs en avgift på poste restante-försändelser. Reformen anses vara diskriminerande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.