DN > Utrikes

Thursday, 23 May, 01:26

DN - 16 maj 19 kl. 09:13

Fler ska cykla mer i Stockholm – utom funktionshindradeBjörn Billung elarmcyklar varje dag med sin rullstol – ändå klassas inte hans cykel som transporthjälpmedel. Region Stockholm vill få fler att cykla men för funktionshindrade ses cykling som en fritidssyssla. – Vi vill precis som alla andra kunna välja transportmedel, säger Björn Billung..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Billung, Björn Billung

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flerska , cykla, meri , Stockholm, utom, funktionshindrade
Blekinge Läns tidning - 11 okt 18 kl. 12:05

Politiker ska ut och cykla mer

Tjänstemän och politiker ska gå eller cykla mer. Det är möjligt på kortare avstånd än fem kilometer. Flygresor till Stockholm stoppas.

Skånskan - 12 jul 16 kl. 06:51

Vill se fler badplatser i Stockholm

Liberalerna vill se fler badplatser i Stockholm och bättre tillgänglighet. I dag finns det 30 officiella badplatser att välja på i Stockholm men enligt Liberalerna så är inte detta nog och Miljöpartiet håller med.– Stockholm växer och det är många som är hemma på somrarna, speciellt barn och unga.

Nyhetskanalen - 20 nov 12 kl. 10:36

Fler familjer I Stockholm ber om mathjälp

Allt fler barnfamiljer i Stockholm vänder sig till Stadsmissionens ungdomsverksamhet för att få hjälp med att köpa mat. Förra året behövde 64 familjer akuta matpengar men i år blir de runt 100, skriver Stadsmissionen i ett pressmeddelande. "Många familjer väntar in i det sista.

Sydsvenskan - 21 nov 13 kl. 09:28

Fler ska cykla mer

Med ny cykelstrategi ska cyklandet i Lund öka hoppas kommunen. Allt från appar till bättre cykelvägar ska locka fler att sätta sig på sadeln..

SmålandsPosten - 21 okt 14 kl. 06:15

Hemtjänsten föreslås cykla mer

Socialnämnden vill att fler arbetsresor inom hemtjänsten i Älmhult ska göras med cykel.
Syftet är att spara på miljön. Älmhults kommun har som ambition att minska miljöbelastningen till följd av transporter, uppvärmning och energiproduktion.

UNT - 09 okt 13 kl. 12:05

Uppsalaborna ska cykla mer

Alliansen i Uppsala är beredd att begränsa biltrafiken för att fler ska välja cykeln. Men hur mycket pengar det kommer att finns till nya och bättre cykelvägar är oklart..

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 15 kl. 07:34

Fler sysselsatta i Stockholm

Arbetsmarknaden i Stockholm förbättras, enligt länsstyrelsens senaste rapport. Under första kvartalet ökade antalet sysselsatta i länet med 27 700 personer. Den allra största delen av ökningen står utrikes födda för.

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 07:34

Fler sysselsatta i Stockholm

Arbetsmarknaden i Stockholm förbättras, enligt länsstyrelsens senaste rapport. Under första kvartalet ökade antalet sysselsatta i länet med 27 700 personer. Den allra största delen av ökningen står utrikes födda för.

Sydsvenskan - 15 nov 17 kl. 03:34

Allt fler vapen i Stockholm

Det är fler vapen i omlopp i Stockholm än tidigare. Detta är en av förklaringarna till att Stockholm under 2017 har gått om Göteborg när det kommer till antalet dödsskjutningar per invånare. Ökningen av vapen beror på att nya vapen tillkommer och gaml.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 17 kl. 03:34

Allt fler vapen i Stockholm

Det är fler vapen i omlopp i Stockholm än tidigare. Detta är en av förklaringarna till att Stockholm under 2017 har gått om Göteborg när det kommer till antalet dödsskjutningar per invånare. Ökningen av vapen beror på att nya vapen tillkommer och gaml.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Tog sonens mobiltelefon – då ströp han sin mamma

För snart två veckor sedan hittades en 55-årig kvinna död i ett garage i Palma, Mallorca. I går greps hennes 16-årige son och hans flickvän på ett hotellrum i Schaerbeck, Belgien. Sonen är nu misstänkt för mordet på sin mor..

DN - 2 timmar sedan

Krigsherren Haftar utesluter vapenvila i Libyen

Krigsherren Khalifa Haftar dömer ut möjligheterna till vapenvila i det krigshärjade Libyen. Det framkom vid ett möte mellan Haftar och Frankrikes president Emmanuel Macron, rapporterar Reuters..

DN - 2 timmar sedan

Löfven hoppas på medvind i slutspurten

Norrköping-Eskilstuna. Med bara dagar kvar av valrörelsen vädrar Socialdemokraterna morgonluft inför söndagens val till EU-parlamentet. Statsminister Stefan Löfven (S) anser att de politiska motståndarna vacklar om aborträtten, övergrepp mot kvinnor och stödet för public service.

DN - 2 timmar sedan

I Málaga stacks allt som var ”borgerligt” i brand

Från och med i dag till 26 maj går ett polariserat, konfliktfyllt och politiskt sargat Europa till parlamentsval. Finns det fortfarande hopp om EU-projektet? DN Kultur har bett tre skribenter att välja ut och skriva om var sin symbolmättad plats i Europa.

DN - 4 timmar sedan

Wallenbergssfärens riskkapitalbolag vill bygga ny it-jätte

Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT har i det tysta köpt en rad it-bolag och samlar dem nu i ett nytt miljardföretag, Iver. Genom ”aggressiv tillväxt” vill man fördubbla omsättningen på några år med särskilt fokus på kunder med höga säkerhetskrav..

DN - 5 timmar sedan

”Bordtennisförbundet är tydligen inte redo att gå ut med hela sanningen”

Utredningen när det gäller sexuella trakasserier inom Bordtennisförbundet blev klar den 18 april. Men spelarna har ännu inte fått reda på resultatet. – Förbundet är tydligen inte redo att gå ut med hela sanningen.

DN - 6 timmar sedan

Person hittades död i lägenhet

Polisen har gripit en person i Solna som befann sig i samma bostad där en död människa hittats. Det är oklart hur personen har avlidit, men brott kan inte uteslutas enligt polisen..

DN - 9 timmar sedan

Fler vilda tigrar i sydvästra Bangladesh

Antalet vilda tigrar i floddeltaområdet Sundarbans i sydvästra Bangladesh har stigit för första gången på 15 år. Orsaken är bland annat mer intensiva insatser mot tjuvskyttar..

DN - 9 timmar sedan

Guide om EU-valet: Så vill partierna bekämpa brott i EU

Brottsbekämpning är en av svenskarnas viktigaste frågor i EU-valet 26 maj. Men vad betyder egentligen en röst på de olika partierna? Samtliga partier vill utöka EU-samarbetet när det kommer till att bekämpa brott men hur mycket varierar.

DN - 10 timmar sedan

Buss brinner i Jakobsberg

Ett fordon brinner vid Jakobsbergs pendeltågsstation. Ett vittne uppger för Expressen att det är en SL-buss som står i full brand. – Det är rök från den, men om det brinner där eller är rökutveckling, det vet vi inte än, säger Peter Lindgren, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storstockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.