Expressen > Nyheter

Friday, 24 May, 10:55

Expressen - 16 maj 19 kl. 09:11

Läkarstudent kontaktade unga patienter: ”Fruktansvärt söt”En läkarstudent gjorde sin praktik – då tog han kontakt med minderåriga patienter på sociala medier, skriver Läkartidningen.”Gillar du äldre killar?”, skrev studenten till en 14-årig patient.Örebro universitet stänger nu av studenten i en termin..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Läkartidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarstudent, kontaktade, unga, patienter, Fruktansvärt, söt
BT - 04 feb 19 kl. 06:33

900 unga patienter har behandlats – så gör du för att få hjälp

900 barn och unga, samt deras föräldrar, har fått hjälp av Södra torgets specialteam mot psykisk ohälsa bland minderåriga. – Vi är förvånade över att man kan få så goda resultat efter ett fåtal besök, säger enhetschefen Maria Sjöblom Hyllstam..

YLE - 10 maj 17 kl. 05:47

Unga cancerpatienter hotar att glömmas i den stora vårdreformen

Unga cancerpatienter är en bortglömd grupp som desperat försöker få sin röst hörd mitt i den stora vårdreformen. Men vem lyssnar på knappt 6000 unga som lever med cancer, när det enorma politiska och byråkratiska maskineriet mal på för full maskin? Både cancerexperter och patienter befarar att cancervården hotar att bli ojämlikare och sämre.

YLE - 23 sep 15 kl. 03:54

Antidepressivt läkemedel ineffektivt och farligt för unga

Unga personer som använder det vanliga antidepressiva läkemedlet Seroxat utsätter sig för en klart ökad självmordsrisk. Det visar en ny vetenskaplig analys av tidigare hemlighållna data. Forskare efterlyser nu större öppenhet från läkemedelsbolagens sida.

Corren - 09 dec 13 kl. 08:28

Piska och morot gör att fler patienter passar tiden

Kombinationen sms-påminnelse och straffavgift för föräldrarna har lett till att färre unga patienter uteblir från sina besökstider utan att höra av sig i förväg..

UNT - 27 jun 12 kl. 11:06

Unga lär sig leva med sin smärta

På tio år har antalet unga patienter med envis värk som söker till smärtcentrum vid Karolinska universitetssjukhuset blivit tio gånger fler, skriver Dagens Medicin. Där får de hjälp att leva med smärtan. (TT).

SvD - 27 jun 12 kl. 11:06

Fler unga söker för smärta

På tio år har antalet unga patienter med envis värk som söker till smärtcentrum vid Karolinska universitetssjukhuset blivit tio gånger fler, skriver Dagens Medicin..

SR - 19 aug 15 kl. 04:40

Unga cancerpatienter får oftare intensiv behandling vid livets slut

Unga patienter får oftare än andra intensiv behandling som strålning och cellgifter i livets slutskede - även när det inte är medicinskt motiverat. I en pågående studie undersöker nu forskare vid Karolinska institutet varför det ser ut så här. En orsak kan vara att det väcker så svåra känslor hos läkare att avbryta behandlingen av en ung patient.

BT - 07 feb 17 kl. 17:37

Flera unga invalidiserade av operationer

Flera unga patienter tros har invalidiserats efter att opererats av en läkare på ett sjukhus i Uppsala län, rapporterar SVT Nyheter. Sjukhusledningen upptäckte hösten 2015 ett ökat antal komplikationer efter höftoperationer som kirurgen genomfört.(TT).

SvD - 07 feb 17 kl. 17:39

Flera unga invalidiserade av operationer

Flera unga patienter tros har invalidiserats efter att opererats av en läkare på ett sjukhus i Uppsala län, rapporterar SVT Nyheter..

Sydöstran - 07 feb 17 kl. 17:37

Flera unga invalidiserade av operationer

Flera unga patienter tros har invalidiserats efter att opererats av en läkare på ett sjukhus i Uppsala län, rapporterar SVT Nyheter. Sjukhusledningen upptäckte hösten 2015 ett ökat antal komplikationer efter höftoperationer som kirurgen genomfört.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Man misstänks ha dödat elva män runtom i landet

En 24-årig man misstänks ha dödat elva andra män.Mannen anklagas för att ha sålt fentanyl via internet – elva män från olika delar av landet ska ha dött av drogen.– Den misstänkte mannen har varit likgiltig inför att fentanylanaloger kan döda och att det är lätt att ta en överdos, säger Britt-Louise Viklund, åklagare, i ett pressmeddelande..

Expressen - 45 minuter sedan

Kristersson till Löfven: Gör upp med antisemitismen

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att Socialdemokraterna agerar mot antisemitismen inom partiet.– Vi kräver att Socialdemokraterna upprättar en vitbok över extremismen i sitt eget parti, säger Kristersson..

Expressen - 45 minuter sedan

Bröllopshysteri i Taiwan – nu tillåts samkönade äktenskap

Från och med i dag, fredag, är det lagligt med samkönade äktenskap i Taiwan.Hundratals par har nu gift sig.– I dag har min önskan äntligen gått i uppfyllelse, säger Xue Chen – som efter ett decennium har fått sin Antonia Chen till The Guardian..

Expressen - 45 minuter sedan

Sofia Wistam: ”Det är otroligt smärtsamt”

I Rumäniens huvudstad Bukarest lever många familjer i fattigdom. I förfallna betonghus, utan el och vatten växer barn upp.Programledaren Sofia Wistam har tillsammans med Läkarmissionen besökt staden.

Expressen - 1 timme sedan

Sira startade gruppen ”Världens mammor”

För tre år sedan slog Barnavårdscentralen i Motala larm om att många mammor satt isolerade i sina hem. Då kände Sira Jokinen Lisse, 50, att någonting behövde göras. Hon startade då ”Världens mammor” för att hjälpa mammorna att komma ut mer i samhället.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Kvinna till sjukhus efter polisjakt

En kvinna fördes till sjukhus efter en polisjakt i Kil i Värmland natten till fredag.Föraren till bilen, en man i 50-årsåldern, greps av polis och är nu misstänkt för en rad olika brott. – Kvinnan fördes till sjukhus, mannen togs med till stationen och bilen beslagtogs och genomsöktes, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Värmland.

Expressen - 1 timme sedan

Inbrott på Coops huvudkontor i Solna

Coops huvudkontor i Solna har drabbats av inbrott under natten.Flera datorer har stulits.– Det är klart att det är väldigt allvarligt, säger presschefen Tobias Rydergren – men försäkrar samtidigt att inga kunder drabbas av inbrottet..

Expressen - 1 timme sedan

Global skolstrejk för klimatet – tusentals väntas delta

På fredagen anordnas en global skolstrejk för klimatet som förväntas hållas på över tusen platser runtom i världen.I Stockholm väntas omkring 10 000 personer delta på demonstrationen i Kungsträdgården.– Vi står inför en existentiell kris, säger Greta Thunberg i ett pressmeddelande..

Expressen - 2 timmar sedan

Stopp på Tvärbanan – mitt i morgonrusningen

Tvärbanan i Stockholm står just nu stilla i båda riktningar, på grund av ett trafikhinder.En bil ska stå på spåret.SL hänvisar till alternativa färdmedel..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna anmäler våldtäkt

En kvinna har polisanmält en våldtäkt på Djurgården i Stockholm.Den ska ha inträffat på torsdagskvällen – och nu söker polisen en man i 20-25-årsåldern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.