SVT > Kultur

Wednesday, 22 May, 00:40

SVT - 16 maj 19 kl. 08:15

Dagliga protester kantar politiserat EurovisionKulturnyheternas Rebecca Haimi är på plats i Tel Aviv under Eurovision song contest. Dagligen sker det manifestationer och protester, det har även talats om att blockera ingången till arenan inför lördagens final..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Eurovision, Rebecca Haimi, Tel Aviv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagliga, protester, kantar, politiserat, Eurovision
BT - 12 feb 12 kl. 17:54

Protester kantar debatten i Grekland

I eftermiddag inledde det grekiska Parlamentet sin debatt om det nya åtstramningspaketet.
- Om vi inte säger ja till åtstramningarna går Grekland i konkurs sa Evangelos Venizelos, finansministern. Igår kväll varnade premiärminister Lucas Papademos i ett TV-tal att det bli total kollaps om parlamentet säger Nej till sparplanerna.

Nyhetskanalen - 19 jul 12 kl. 21:23

Stora protester på Spaniens gator

Stora skaror demonstranter intog på torsdagskvällen Spaniens gator i protest mot regeringens planer på nedskärningar. Offentliganställda i 80 städer skulle enligt fackförbunden UGT och Comisiones Obreras demonstrera. Sen det senaste svångremspaketet offentliggjordes den 11 juli har dagliga protester förekommit.

GöteborgsPosten - 30 apr 18 kl. 16:14

Stora protester i Bosnien efter ouppklarat dödsfall

Dagliga protester hålls i en stad i Bosnien och Hercegovina efter att 21-årige David hittats död i hemstaden Banja Luka. Över 75 000 personer stödjer hans pappas jakt efter svar samtidigt som protesterna ses som en kritik mot korruptionen och polisens arbete.
– Ni har dödat min son en gång, ni ska inte få döda honom igen, sa Davor Dragicevic, pappa till 21-åringen, enligt lokala medier..

Nyhetskanalen - 15 sep 12 kl. 09:45

Protester kantar möte om Eurokrisen på Cypern

null.

Dagensanalys.se - 20 jan 16 kl. 13:00

Holland först i världen med dagliga tittarsiffror

Stichting KijkOnderzoek (SKO) förser Hollands marknadsförare och TV-kanaler med officiella tittarsiffror. Nu ska de, i samarbete med analysföretaget Kantar Media, bli i först i världen med dagliga tittarsiffror. De första kanalerna att omfattas av de dagliga tittarsiffrorna är NPO, RTL Netherlands och SBS broadcasting.

Dagensanalys.se - 13 okt 17 kl. 10:01

Kantar Sifo avslöjar Facebooks ”riktiga penetrationstal”

Efter flera diskussioner i media och bland digitala marknadsförare har Kantar Sifo tagit fram siffror som ska vara Facebooks ”riktiga penetrationstal” i olika åldersgrupper. Gott folk! Så här ser det ut i Facebook-Sverige: Facebook – med 48,6 % av de vuxna svenskarna som dagliga användare fortsätter att dominera.

Dagensanalys.se - 10 jan 18 kl. 10:01

Kantar slår ihop fyra verksamheter och bildar konsultjätte

Kantar strömlinjeformar sin verksamhet genom att slå ihop fyra till en och samma. Den nya konsultjätten ska konkurrera med bland andra Accenture och Deloitte. Kantar Added Value, Kantar Futures, Kantar Vermeer och Kantar Retail slås samman för att bilda Kantar Consulting.

Dagensanalys.se - 18 mar 19 kl. 14:02

Kantar samlar alla varumärken under samma namn

Som ett steg i försäljningen av Kantar samlar nu WPP alla sina varumärken under samma namn. Det betyder att följande varumärken ska försvinna: Kantar Consulting, Kantar Health, Kantar IMRB, Kantar Media, Kantar Millward Brown, Kantar Public, Kantar TNS, Kantar Worldpanel, Lightspeed och även alla lokala variationer. Det betyder att även svenska Kantar Sifo tvingas ändra sitt namn till att nu bara vara ”Kantar”.

Dagensanalys.se - 29 jan 19 kl. 18:50

Kantar Sifo satsar på Media Audit

Kantar Sifo bygger ut medieerbjudandet med traditionell print och nya digitala tjäsnster till affärsområdet Media Audit. Samtidigt läggs TS Mediefakta i Kantar Sifo. ”Tillväxten inom Media Audit ligger främst inom det digitala området med tjänster inom Influencer Marketing, validering av viewability och brand safety mätverktyg, Digital Ad trust – kampanjvalidering, Traffic audit – webbtrafikrevision.

Dagensanalys.se - 15 jan 18 kl. 13:01

Kantar Consulting köper Mash Strategy

Innan glöden lagt sig efter nybildade Kantar Consulting så går man ut och köper ännu ett företag för att addera till gruppen. Den här gången är det Mash Consulting som slukas upp för en okänd summa pengar. Mash ska tillsammans med de andra Kantar-företagen som ingår i Consulting ta sig an konkurrenterna Deloitte och Accenture.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

EU vill använda kulturpolitik för att skapa gemenskap i unionen

Kultur har för det mesta fört en undanskymd tillvaro inom EU. Men nu tycks parlamentet se ökat behov av kulturpolitik. De föreslår att dubblera anslagen till det program som sköter kulturpolitiken, Kreativa Europa, från dagens budgetram på 1,4 miljarder euro till 2,8 miljarder.

SVT - 5 timmar sedan

Ken Loach är tillbaka i Cannes

Den brittiska socialrealismens anförare Ken Loach är tillbaka i Cannes. Det här är fjortonde gången som han tävlar om en Guldpalm, ett pris som han faktiskt redan har vunnit två gånger tidigare: 2006 för Frihetens pris och 2016 för Jag, Daniel Blake. Nu tävlar han med filmen Sorry we missed you som är ännu ett samarbete med manusförfattaren och parhästen Paul Laverty..

SVT - 6 timmar sedan

Göteborgsoperan hyllar John Williams

Filmmusikmästaren John Williams är med stor sannolikhet en av världens mesta kända, framgångsrika, produktiva och populära nu levande kompositörer. I slutet av maj och i början juni ska Göteborgsoperans orkester hylla mästaren i tre konserter, där samtliga stycken är signerade Williams..

SVT - Igår: 17:26

Alex Schulman: ”Fokus kommer vara på kärlekshistorien”

Den omtalade kärlekshistorien mellan Karin Stolpe och Olof Lagercrantz som skildras i Alex Schulmans bok Bränn alla mina brev ska bli film. – Fokus kommer vara på kärlekshistorien. En kärleksaffär som skapar svallvågor genom historien, säger Alex Schulman till Kulturnyheterna..

SVT - Igår: 17:50

Whitney Houston åker på hologram-turné

Världsstjärnan Whitney Houston blir den senaste i raden av framlidna artister som åker på turné i digital form. Detta sedan förvaltaren av hennes dödsbo, svägerskan Pat Houston, skrivit kontrakt med bolaget Primary Wave, rapporterar The New York Times..

SVT - Igår: 18:58

Här är kulturhusen som ska flyttas i Kiruna

Stadsomvandlingen av Kiruna har kallats världens största flytt. Intensivt arbete pågår inför utvecklingen av en helt ny stadskärna och avvecklingen av den gamla. En stor del av bebyggelsen som påverkas har kulturhistoriska värden och idag presenterades ett förslag på vilka kulturbyggnader som ska ingå i flyttlasset..

SVT - Igår: 20:26

Madonna putsar på Eurovision-ljudet

Madonna har fått kritik för sitt framförande på Eurovision i Tel Aviv. Nu har hon lagt upp ett eget klipp från kvällen där sången låter misstänkt bra..

SVT - Igår: 20:32

SD använde konstverk i sin reklam utan konstnärens tillåtelse

En av Sverigedemokraternas EU-kampanjer i Stockholms tunnelbana baseras på ett känt internetmeme, kallat Epic handshake. Men upphovsmannen Miloslav Randa har inte blivit tillfrågad, och kräver nu ersättning från partiet..

SVT - Igår: 20:37

Hon är kvinnan bakom drakdrottningens kläder

I över sex år har svenska Linea Stenfors gjort kostymer åt skådespelarna i tv-serien Game of thrones. Nu är hennes jobb med Westeros invånare över. Kulturnyheterna har träffat kvinnan bakom drakdrottningens kläder..

SVT - 18 timmar sedan

Kristoffer Appelquist blir ny programledare för Svenska nyheter

Komikern Kristoffer Appelquist blir ny programledare för SVT:s satirprogram Svenska nyheter. Han tar över efter Jesper Rönndahl. – Det är det roligaste jobbet jag kan tänka mig, säger Kristoffer Appelquist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.