DI > Ekonomi

Friday, 24 May, 06:50

DI - 16 maj 19 kl. 08:40

Pressade resejätten larmar om svag bokning för sommarenThomas Cook har noterat en svag bokningsvolym för sommaren, något som kommer att påverka bolagets rörelseresultat negativt för helåret. Bolaget har fått in flera bud på flygverksamheten, där en avyttring ansetts vara en möjlig väg att dra reseoperatören ur krisen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Cook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pressade, resejätten, larmarom , svag, bokningför , sommaren
NSD - 13 sep 17 kl. 09:09

Resejätten ökar sina Thailandsresor från länet

Nu ökar resejätten Tui, där Fritidsresor ingår, sina avgångar till Thailand i vinter..

DI - 28 sep 17 kl. 08:28

Norden ökar för resejätten TUI

Tyska resejätten TUI, som även är stora i Sverige, upprepar sin prognos för helåret och uppger att sommarförsäljningen i år gick som planerat.  .

DI - 27 sep 18 kl. 10:08

Efter rivalens vinstvarning – Resejätten upprepar prognos

Resejätten TUI Group upprepar sin prognos om en underliggande ebita-tillväxt på minst tio procent under räkenskapsåret 2018, som avslutas den 30 september..

DI - 15 maj 18 kl. 13:57

Pressade flygjätten får ny tillförordnad vd

Fransk-nederländska flygjätten Air France-KLM har utsett finanschefen Frederic Gagey till tillförordnad vd efter att det nyligen stod klart att Jean-Marc Janaillac lämnar efter att personalen röstat nej till det senaste förslaget om löneökningar..

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 11:14

Tufft för resejättarna

Reseoperatören Tui rapporterade på onsdagen en förlust på 301 miljoner euro för det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, jämfört med 170 miljoner euro i förlust samma period föregående år på onsdagen. Förlusten ska också ställas i relation till en ökning i de totala intäkterna, som steg 1,7 procent till 6,7 miljarder euro. Bolaget har vinstvarnat två gånger under året.

Affärsvärlden - 12 maj 15 kl. 15:41

Resejättens svenske vd lämnar

Svensken Johan Lundgren har beslutat sig för att lämna jobbet som ställföreträdande vd för den tyska resejätten TUI, som bland annat äger Fritidsresor..

Dagens PS - 09 aug 18 kl. 09:13

Tysk resejätte: Det är resfeber i Norden

Tyska resejätten TUI fortsätter att uppleva en god efterfrågan i Norden. Bokningarna i region nord, som inkluderar Norden, är upp med 3 procent mätt som intäkter och 2 procent i antalet kunder. De genomsnittliga priserna har stigit med 2 procent och totalt har 86 procent av beläggningen sålts ut.

Expressen - 01 okt 15 kl. 20:53

Resejätten förklarar hyllade sexreklamen

Resebolaget Spies sexfilm som ska få danskar att ligga mer (i solen) hyllas nu över hela världen. I Danmark är den möjlig. I Sverige helt omöjlig.

Affärsvärlden - 24 nov 16 kl. 13:30

Resejätten Ctrip köper Skyscanner

Kinas största resesajt, Ctrip köper brittiska Skyscanner för 1,7 miljarder dollar och expanderar således sin verksamhet kring internetbokningar av flyg, hotell och hyrbilar. Det skriver Financial Times på onsdagen..

DI - 30 dec 16 kl. 15:48

Högtryck råder hos resejätten

Resebolaget TUI rapporterar att det råder högtryck i bokningsläget inför sommaren. Bokningsnivån befinner sig på högsta nivå på sex år och under de senaste fyra veckorna har 30 procent fler resor bokats jämfört med samma period förra året..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Dollarn tappar efter svag data

New Yorkbörserna sjönk på torsdagen och Asienbörserna är överlag svagt ned på fredagen, även om det skett en viss stabilisering efter en vecka av nedgångar. .

DI - 15 minuter sedan

Investmentbolaget återköper egna aktier

Investmentbolaget Naxs återköpte ett stort block av egna aktier på Stockholmsbörsen i går..

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna utvecklas blandat i fredagshandeln efter gårdagens breda nedgångar. Rädsla för en utdragen handelskonflikt fortsätter tynga humöret..

DI - 1 timme sedan

Kärn-KPI stiger i Japan

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,9 procent i april jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Trump: Huawei-lösning ryms inom ramen för handelsavtal

USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

DI - 1 timme sedan

Bytte H&M mot eget märke – deras barnkläder ger eko i världen

GÖTEBORG H&M:s tidigare designchef Margareta van den Bosch var den som först stakade ut Christin Kers karriär som barnklädesdesigner. Tillsammans med maken Andreas Claeson driver hon i dag det egna barnklädesmärket Duns Sweden med fokus på ekologiskt och färgstarka mönster..

DI - 1 timme sedan

Svajiga börser i Asien

Tokyobörsen öppnade nedåt efter gårdagens nedgångar i New York, och svajade sedan både upp och ned under förmiddagshandeln. Efter några timmar stod Nikkei-index på minus 0,5 procent..

DI - 1 timme sedan

Detta händer fredagen 24 maj

RAPPORTER.

DI - 7 timmar sedan

Kontantuttag kan avgiftsbeläggas i framtiden

Bankomat AB som hanterar merparten av Sveriges uttagsautomater varnar för att uttagen kan komma att avgiftsbeläggas om inte staten tar över ansvaret för kontanthanteringen, skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.