Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 04:49

Affärsvärlden - 16 maj 19 kl. 08:11

Näringslivsföreträdare: Svenska löner har ökat för snabbtTrots de senaste årens svaga krona har svensk export vuxit mindre än exportmarknaderna och Sverige har tappat marknadsandelar jämfört med de flesta konkurrentländer. Det är inte hållbart på sikt att lönekostnaderna ökar snabbare än produktivitetstillväxten. Det skriver sex näringslivsföreträdare på DN Debatt på torsdagen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sverige, DN Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NäringslivsföreträdareSvenska , lönerhar , ökatför , snabbt
DI - 16 maj 19 kl. 05:41

Näringslivstoppar: Svenska löner ökar för snabbt

Trots de senaste årens svaga krona har svensk export vuxit mindre än exportmarknaderna och Sverige har tappat marknadsandelar jämfört med de flesta konkurrentländer. Det är inte hållbart på sikt att lönekostnaderna ökar snabbare än produktivitetstillväxten. Det skriver sex näringslivsföreträdare på DN Debatt på torsdagen..

YA - 14 sep 13 kl. 04:00

Låt inte Skåne tappa färg

Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
En grå stad. I Japan är en del mindre städer på väg att avfolkas på yngre människor. Invånarna som finns kvar är de äldre och de som jobbar i äldreomsorgen ?

Sydsvenskan - 03 jul 14 kl. 00:30

Kastrup satsar på växande frakt

Godsmängden på Kastrups flygplats har ökat stadigt de senaste åren. Sedan i tisdags landar flygbolaget Emirates skandinaviska fraktflyg vid Öresund i stället för i Göteborg. Näringslivsföreträdare menar att utvecklingen stärker de skånska företagens konkurrenskraft..

Kristianstadsbladet - 08 nov 12 kl. 16:43

Reinfeldt främjar svenskt i Asien


Statsminister Fredrik Reinfeldt lyfter i helgen för ett snabbt nedslag i Burma och Indonesien där han tillsammans med svenska näringslivsföreträdare ska främja svensk export och för egen del tala politisk utveckling med ländernas ledare.Besöket inleds 12 november i Burma, där statsministern träffar både oppositionsledaren Aung San Suu Kyi och presidenten Thein Sein, och fortsätter dagen efter i Indonesien, världens folkrikaste muslimska land..

YA - 26 mar 14 kl. 12:47

Framtidens entreprenörer

Entreprenörsutbildningen vid Nils Holgersongymnasiet bygger självförtroende och skapar nyttiga kontakter för arbetslivet. Ungefär så kan man sammanfatta utbildningens första termin i Skurup. Simon Persson på transportprogrammet har numera ett eget företag.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Återhämtning på börsen - här är aktierna som drar iväg

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en återhämtning från måndagens kursfall som kom efter USA:s beslut att svartlista export till kinesiska Huawei. Stöd kom från att Vita huset har meddelat en handfull tillfälliga undantag från svartlistningen. Tendensen är likartad på omvärldsbörserna..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Kempen: Köpläge i bioteknikbolaget

Den nederländska banken Kempen tar upp bevakning av Oncopeptides genom att sätta rekommendationen till köp..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Slack vill ta in upp till 1,9 miljarder i direktlistningsförfarande

Meddelandetjänsten Slack har offentliggjort sitt prospekt för en börsnotering på New York Stock Exchange, där det framgår att bolaget avser ta in upp till 197 miljoner dollar i ett direktlistningsförfarande senare i vår..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Telia drar ner med 240 anställda i Norge

Telia Norge har beslutat att dra ned sin norska personalstyrka med 240 årsanställningar, motsvarande omkring 10 procent av årsanställningarna i Norge..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

OECD: Kan få allvarliga konsekvenser för den globala tillväxten

Riskerna mot de globala tillväxtprognoserna ligger tydligt på nedsidan. Oron för förverkligandet av riskerna kan tynga förtroendet vilket i sig dämpar investeringar och handel. Riskerna kommer från ytterligare handelshinder, policyosäkerhet och fortsatt dämpad tillväxt i Europa, en hård brexit, kraftigare inbromsning i Kina och förnyad omprissättning på de finansiella marknaderna.

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

OECD: Detta drar ner den svenska tillväxten

Den svenska ekonomin är robust men BNP-tillväxten väntas bromsa in till +1,6 procent i år och nästa år när bostadsbyggarboomen är över. Det skriver OECD, industriländernas ekonomiska samarbetsorganisation, i vårprognosen, Economic Outlook, som presenterades på tisdagen..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Nyemissionen i Vertiseit övertecknades

Nyemissionen i det Varbergbaserade företaget Vertiseit, som säljer digitala lösningar för att stärka kundupplevelsen i butiker, övertecknades inför listningen av bolagets aktier på Nasdaq First North som väntas ske den 28 maj..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

SAS nobbas strejkersättning

SAS blir snuvat på hundratals miljoner kronor i konfliktersättning. Orsaken är att flygbolaget i uppgörelsen med de strejkande piloterna överskred det så kallade lönemärket..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Verkstad i topp på börsen

Den verkstadstunga Stockholmsbörsen steg på fredagsförmiddagen och gick något bättre än flertalet övriga europeiska börser..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Börsen har nått taket

”Öresund missade racet på börsen och i cykliska aktier under början av 2019. Nu har börsen peakat och konjunkturkänsliga bolag kommer få mest stryk under resten av året”, säger vd Nicklas Paulson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.