Nyan > Svenskfinland

Thursday, 23 May, 18:47

Nyan - 16 maj 19 kl. 08:00

Paf-pengar till AlbanusrenoveringSkeppsföreningen Albanus beviljas Paf-medel för att renovera galeasen Albanus inför Tall Ships Race 2021. Det beslöt landskapsregeringen på tisdagen. Investeringsstödet uppgår till 25 procent av kostnaderna, dock maximalt 8 407 euro. (fb)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Albanusrenovering, Albanus, Paf, Tall Ships Race, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Paf-pengartill , Albanusrenovering
Nyan - 22 maj 15 kl. 10:00

Inget plus utan Paf-pengar

Utan Paf-pengar hade landskapsregeringens bokslut inte haft ett överskott. Några större överraskningar finns det inte i bokslutet..Kostnaderna har gått ner men inte exceptionellt mycket på någon post.

Nyan - 12 feb 18 kl. 15:47

Paf-pengar till miljöverksamhet

Landskapsregeringen har fördelat Paf-pengar som understöd för miljöverksamhet.
De här får bidrag (gäller ordinarie verksamhet om inget annat anges). Ålands djurskyddsförening, 9 500 euro.

Nyan - 04 okt 13 kl. 14:00

Landskapet får mer Paf-pengar

70 procent till landskapet, 30 procent kvar i Paf.
Den fördelningsgrunden för landskapsägda spelbolaget Pafs vinst gäller från och med nästa år. För landskapsregeringen innebär det att man får 35 Paf-miljoner att använda i nästa års budget jämfört med 20 miljoner i år.

Nyan - 13 apr 17 kl. 08:00

Paf-pengar för integration

Emmaus får 22 000 euro av Paf-medel för ett integrationsprojekt som har som syfte att nå målgrupper utanför det sociala skyddssystemet enligt en modell som togs i bruk 2016.

Arbetarnas Bildningsförbund ABF får 11 000 euro av Paf-medel för att testa den nya verksamhetsmodellen skärgårdskultur för inflyttade. Landskapsregeringen uppmanar både Emmaus och ABF att dokumentera och utvärdera projekten så att erfarenheten kan användas också av andra.

Nyan - 01 nov 13 kl. 07:58

Paf-pengar finansierar Ålands framtidsbudget

Paf:s avkastning ger landskapsregeringen möjligheten att skapa nya grunder för tillväxt på Åland.
I förslaget till landskapsbudget som presenterades i går räknar man med 36 miljoner euro som kommer från Paf..

Nyan - 19 aug 14 kl. 12:00

WWF får Paf-pengar för inventering av örnar

Landskapsregeringen har beviljat 2 000 euro i Paf-medel till en arbetsgrupp inom Världsnaturfonden, WWF Finland. Gruppen arbetar med att inventera havsörnar och hade anhållit till landskapet om pengar för att täcka bränslekostnaderna för inventeringarna som genomförs här under året.
– Det är mycket viktigt att fortsätta följa upp havsörnsstammen bland annat eftersom havsörnen är en viktig indikator för miljöns tillstånd.

Nyan - 10 feb 16 kl. 10:00

Paf-pengar till miljön

Landskapsregeringen har fördelat Paf-medel till miljöverksamhet. De här fick pengar, om inget annat sägs gäller bidraget ordinarie verksamhet: Ålands fågelskyddsförening 22 000 Samt 17 000 för andra etappen av renoveringen av fyrvaktarhuset på Lågskär. Ålands djurskyddsförening 8 500 Ålands Natur & Miljö 130 000 Samt 47 000 för projekten Giftfritt dagis och Green Key.

Nyan - 16 nov 18 kl. 13:38

Paf-pengar för biogas-projektering

Bara några dagar efter att Svinryggens Deponi ab lämnade in ansökan beviljade finansminister Mats Perämaa begärda 48 000 euro av Paf-medel för projektering av den biogasanläggning som bolaget planerar.
Också Svinryggens Deponis vd Jesper Svanfelt är förvånad över den snabba beslutsgången. – Jag hörde om det först på torsdagen, berättar han.

Nyan - 18 jun 15 kl. 12:00

21 miljoner Paf-pengar

Ålands penningautomatförening Paf kan i år dela ut 21 243 727,77 euro. I budgeten för i år hade man räknat med 20,7 miljoner euro. I summan har man räknat in ofördelade medel från tidigare år, amorteringar på utgivna lån samt återförda utgiftsrester och reservationsanslag.

Nyan - 07 feb 18 kl. 18:00

Paf-pengar till motorklubb

Landskapet betalar hälften av kostnaderna när Ålands motorklubb utreder förutsättningarna för ett trafiksäkerhetscentrum med halkbana på föreningens mark i Lemland Vessingsboda. Paf-stödet för utredningen blir hälften av kostnaderna men högst 12 500 euro. Pengarna går till projektering och en projektanställning på deltid.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Glassbar öppnar i Maxinge

På fredag öppnar en glassbar i köpcentret Maxinge. Företagarna bakom glassbaren är Jan-Erik Karlsson och Mattias Hendersson som driver Lekia. ”Det behövs en servering där och vi tänker bli bäst på glass och samtidigt vara ett litet café där i synnerhet barnfamiljer kommer att trivas”, skriver de i ett pressmeddelande.

Nyan - 1 timme sedan

Lions donerar 50 000 euro

Lionsklubbarna på Åland och i Egentliga Finland donerar 50 000 euro till Åbo universitetssjukhus. Det skriver man i ett pressmeddelande. Pengarna ska gå till möbler och utrustning till föräldrarummen i barn- och ungdomskliniken i det nya T3-sjukhuset som är under uppbyggnad.

Nyan - 3 timmar sedan

Snart grönskar Åland

Inkommande helg maj ordnas Åland Grönskar för tredje året i rad. .

Nyan - 5 timmar sedan

Sparisgubbens nya liv

Först fälldes han i stormen Alfrida, sedan körde en plogbil på honom medan han fortfarande låg ned. .

Nyan - 5 timmar sedan

Här växer Ålands första padelbana fram

PADEL. På fredag börjar man asfaltera och sedan återstår bara väggar, matta och nät innan Ålands första padelbana står färdig. .

Nyan - 7 timmar sedan

Skog och mossa i effektfullt samspel

Kontrasten är stor då man från Mariehamns solgassande och försommarvarma gator stiger in i konstfotografen Santeri Tuoris dovt gråa skogslandskap. .

Nyan - 8 timmar sedan

Tre fall av olaga hot

En kvinna åtalas för att ha hotat en annan kvinna under en tillställning i Eckerö under hösten 2018. .

Nyan - 9 timmar sedan

Bet ifrån om tandvårdsbil

Den omdebatterade tandvårdsbilen fortsatte att uppröra i lagtinget när tilläggsbudgeten togs upp efter sin vända i finansutskottet. .

Nyan - 10 timmar sedan

Killmiddag för ungdomsarbetare

Sju killar och män deltog i en killmiddag som landskapsregeringen bjöd in till. Killmiddag är ett svenskt koncept med ambition att ge killar och män en chans att börja med sig själva i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle. Könsnormer, sexualiserat våld, jämställdhet och relationer diskuteras under middagen under ledning av samtalsledarna Christofer Sjödin, Peter Söderström och Ingvar Rönnbäck.

Nyan - 12 timmar sedan

Tre unga personer misstänks för 25 brott

De tre unga personer som i förra veckan greps av polis misstänks för cirka 25 olika brott. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.