Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 26 May, 05:11

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 08:00

The National-karaktären sätts ifråga, och är just därför intaktStråkar och kvinnliga gästsolister tar fokus på mästerliga nya albumet, skriver Håkan Engström..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
National, Håkan Engström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: The, National-karaktären, sätts, ifrågaoch är , justdärför , intakt
Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 08:00

The National-karaktären sätts ifråga, och är just därför intakt

Stråkar och kvinnliga gästsolister tar fokus på mästerliga nya albumet, skriver Håkan Engström..

Cornucopia - 05 okt 17 kl. 17:56

Gästinlägg: Spelrecension The Journey Down kapitel 1 - 3

Nedanstående är ett gästinlägg av bloggens spelresencent med en recension av Göteborgsbaserade SkyGoblins spel The Journey Down kapitel 1-3.

Se till att ni är moraliskt redo för mindre brott och matförgiftning.

Gör er redo för läskiga höjder, kaktusar, och karibiska masker.

Ekonomistas - 23 aug 17 kl. 07:51

Karolina Ekholm recenserar ”Adults in the room”

I detta gästinlägg recenserar Karolina Ekholm, statssekreterare till finansminister Magdalena Andersson och professor i nationalekonomi, Adults in the Room av Yanis Varoufakis, Greklands före detta finansminister och tillika professor i nationalekonomi. 
Sommarens mest spännande läsning har utan tvekan varit Yanis Varoufakis bok om sin korta tid som grekisk finansminister i den Syrizaledda regering som tillträdde i januari 2015 (Adults in the Room. My Battle with Europe’s Deep Establishment, Bodley Head, 2017).

Dagens PS - 10 apr 17 kl. 14:19

Hon är hjärnan bakom succébilen

Agneta Dahlgren har arbetat på Renault sedan tidigt nittiotal. I början var hennes arbete att utveckla framtidens bilars design, både transport- och personbilar. 2009 blev hon utsedd till bilmärkets designchef för det viktiga, och otroligt tuffa, C-segmentet.

Skånskan - 26 jan 17 kl. 08:13

Hoppas Blanka ger en skjuts i karriären

Närmare 1,5 miljoner tittare ser Sandra Redlaff, skådespelerskan som växte upp i Kristianstad, i rollen som Blanka i nya SVT-serien Innan vi dör varje söndagskväll.
– Jag vill inte spekulera, men så klart hoppas jag få en skjuts i karriären, säger hon om sin insats.Fakta: Sandra Redlaff
Född: 27 maj 1987.

Skånskan - 07 feb 17 kl. 07:00

Hon gräver på djupet i dubbel musikalkaraktär

Vad händer om man inte svarar på det där telefonsamtalet? Och vad händer om man gör det? Malmö Operas nya musikal Tänk om öppnar upp frågeställningar kring slump, öde och aktiva val menar huvudrollsinnehavaren Linda Olsson.

Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 09:47

Göran Greider sökande efter en skugga

Göran Greiders bok om Joe Hill är bäst när Greider inte skriver om Joe Hill. "Städerna som minns Joe Hill", kallar han den. Det är Gävle som Joel Emanuel Hägglund kom ifrån, Chicago som han förmodligen aldrig ens besökte, San Pedro där Joel Hägglund blev Joe Hill och så Salt Lake City där han fängslades, dömdes till döden och avrättades 1915.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 09:47

Göran Greider sökande efter en skugga

Göran Greiders bok om Joe Hill är bäst när Greider inte skriver om Joe Hill. "Städerna som minns Joe Hill", kallar han den. Det är Gävle som Joel Emanuel Hägglund kom ifrån, Chicago som han förmodligen aldrig ens besökte, San Pedro där Joel Hägglund blev Joe Hill och så Salt Lake City där han fängslades, dömdes till döden och avrättades 1915.

Helsingborgs Dagblad - 23 dec 15 kl. 05:00

Smått vinner över stort

2015 har varit ett år av chefsrockader på flera stora institutionsteatrar. Från Göteborg till Stockholm flyttade Anna Takanen, från Stockholms frigruppsscener kom inte bara en utan två teaterledare till Göteborg: Frida Röhl till Folkteatern och Pontus Stenshäll till Göteborgs Stadsteater. Förutom att det måste vara rätt unikt i svensk teaterhistoria är det kanske också signifikativt för en ny situation.

Skånskan - 13 apr 19 kl. 08:00

Så tycker fantasynördarna om GoT

ENKÄT Givetvis undrade vi vad några av Sveriges fantasynördar tycker om Game of Thrones. Varför fastande de? Vilken är favoritkaraktären och hur slutar allt?

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Försvunnen yogainstruktör hittad i djungeln

En 35-årig yogainstruktör har hittats vid liv i djungeln, efter att ha varit försvunnen i över två veckor. En gräsrotsfinansierad kampanj ledde till att hon kunde räddas. Amanda Eller var ute på vandring i regnskogen i Hawaii när hon försvann för drygt.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Om barn- och ungdomspsykiatrin får färre patienter går det att ge dem vård av god kvalitet.”

Peik Gustafsson, överläkare vid BUP i Malmö samt verksam på Lunds universitet..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Maktspel väntar i EU-parlamentet

När valresultatet är klart börjar maktspelet kring partigrupperna i EU-parlamentet. Här får du koll på vilka bland annat EPP, ECR och Alde är. Det är genom att ansluta sig till en av partigrupperna som de svenska partierna och EU-parlamentarikerna får s.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Singelolycka på E4

En bil gick in i räcket på motorvägen, men ingen personskada rapporterades..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Danmark samarbetar med junta om flyktingar

Danmark försöker att tvångsutvisa asylsökande till Sudan, genom att samarbeta med landets militärjunta, rapporterar Politiken. Till veckan kommer en säkerhetsrådgivare från danska utrikesdepartementet att resa till Sudans huvudstad Khartum för att träff.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Moby och Portman i bråk om dejtande

Den amerikanske artisten och producenten Moby har hamnat i blåsväder efter påståenden om att han på 1990-talet hade en relation med skådespelaren Natalie Portman. I den självbiografiska boken "Then it fell apart" skriver Moby att han dejtade Portman en.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Man anhölls för relationsmisshandel

Enligt polisen har kvinnan, född 1988, fått motta ett flertal slag. "Fördes till sjukhus"..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Polisen utreder misstänkt mord

En svårt skadad man hittades under natten mot söndagen på Västra Fridhemsgatan på Planteringen i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jonas Blixt tappar i Texas

Jonas Blixt tappade placeringar under tredje rundan i PGA-tourtävlingen i golf i Fort Worth i Texas. Svensken ligger nu på en delad niondeplats, totalt fyra slag efter amerikanen Kevin Na i ledningen. Blixt, som ledde tävlingen efter två dagar, gjorde f.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Styr det kommunala. Inte invånarna.

Rökrutor tillhör knappast kärnverksamheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.