SVT > Utrikes

Thursday, 23 May, 19:32

SVT - 16 maj 19 kl. 07:57

SVT:s USA-korrespondent: ”De som är emot abort känner att de har vind i seglen”I Alabama i USA har man nu skrivit under landets hårdaste abortlag som förbjuder ingreppet under nästan alla omständigheter. Men även i flera andra delstater har man skärpt lagen. – De som är emot abort känner att de har vind i seglen nu, säger SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, USA, Alabama, Carina Bergfeldt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT:s, USA-korrespondentDe som är , emot, abort, känneratt , de har vind i seglen
SVT - 25 jan 19 kl. 20:57

SVT:s USA-korrespondent: ”En gigantisk prestigeförlust för Trump”

USA:s president Donald Trump har tvingats gå med på ett erbjudande som han avvisade för 35 dagar sedan inför nedstängningen av USA:s statsapparat. – Så sent som i går twittrade han ”vi ger oss inte”, och i dag gjorde han just det. Han gav med sig, säger SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt..

SVT - 03 sep 17 kl. 10:43

SVT:s USA-korrespondent: Trump är oförutsägbar

Omvärlden fördömer Nordkoreas kärnvapensprängning i skarpa ordalag. Världen väntar nu på hur USA och Donald Trump ska reagera. SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt i Washington tror att Trump kommer att kalla in sitt militära säkerhetsråd..

SVT - 11 sep 11 kl. 13:41

SVT:s USA-korrespondent: Järnring runt Ground Zero

SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg om säkerhetsarrangemangen kring Ground Zero i New York..

SVT - 03 maj 18 kl. 12:31

SVT:s USA-korrespondent: Skandalen kring Stephanie Clifford kan vara allvarlig för Trump

Donald Trumps advokat hävdar att presidenten känt till Michael Cohens utbetalning på 130 000 dollar till Stephanie Clifford. Trump ska även ha ersatt Cohen för kostnaden. SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt guidar oss kring de senaste turerna..

SVT - 16 feb 18 kl. 19:41

USA-korrespondent Carina Bergfeldt: ”Det här slår ner som en bomb”

13 ryska medborgare åtalas för inblandning i amerikanska presidentvalet, meddelade den särskilde åklagaren Robert Mueller under fredagen. Beskedet väcker enorm uppmärksamhet i USA, säger SVT:s USA-korrespondent..

SVT - 02 maj 11 kl. 06:50

SVT:s USA-korrespondent: Väldigt starka reaktioner

SVT:s korrespondent i Washington Stefan Åsberg om reaktionerna på att al-Qaida-ledaren Usama bin Ladin har dödats..

SVT - 06 mar 18 kl. 23:53

Stefan Löfven i intervju med SVT:s USA-korrespondent – efter mötet med Trump

På tisdagskvällen träffade statsminister Stefan Löfven (S) USA:s president Donald Trump. Och en sak blev tydlig – Löfven och Trump är djupt oeniga när det gäller de nya högre tullavgifterna på stål..

SVT - 14 mar 16 kl. 09:13

Carina Bergfeldt SVT:s nya USA-korrespondent

Carina Bergfeldt från Aftonbladet blir SVT:s nya USA-korrespondent..

Dagens Media - 20 okt 16 kl. 10:25

SVT:s USA-korre drabbad av kolera

Mitt under valspurten drabbas SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt av kolera: "Jag har aldrig varit med om något liknande"..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Dubbla EU-medborgare kan rösta flera gånger i valet

En väljare – en röst är en av de demokratiska valens huvudprinciper, men den som har dubbla EU-medborgarskap kan rösta flera gånger i EU-valet, trots att det är förbjudet. Unionsländerna har nämligen inget informationsutbyte om vem som redan har röstat i ett annat land..

SVT - 3 timmar sedan

Ilska när elefantjakt tillåts igen i Botswana

Beskedet om att Botswana ska tillåta jakt på elefanter och andra vilda djur väcker ilska bland många naturvårdare. Men beslutet får också stöd..

SVT - 7 timmar sedan

Modi utropar storseger i Indiens val

Indiens premiärminister Narendra Modi är på väg mot en förkrossande seger i det indiska, tillika världens största, val. Modi har sedan länge varit favorittippad, men få har vågat förutspå en så stor seger. ”Indien segrar än en gång!

SVT - 8 timmar sedan

Våldsamma demonstrationer i Indonesien

Sex personer dog under tisdagen i de våldsamma protester som bröt ut i Jakarta efter att resultatet i Indonesiens presidentval tillkännagivits. Under natten mot torsdagen fortsatte oroligheterna och polis satte in tårgas och vattenkanoner mot demonstranter. .

SVT - 11 timmar sedan

De kan ta över efter Theresa May

Ett antal konservativa ledamöter väntas försöka ta över efter Theresa May..

SVT - 11 timmar sedan

Uppgifter: Theresa May väntas avgå i morgon

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas meddela sin avgång i morgon fredag. Det rapporterar The Times och hänvisar till källor inom partiet..

SVT - 12 timmar sedan

FN till Ecuador: Förklara gripandet av svensken

I ett FN-dokument kritiseras Ecuador för hur gripandet av en svensk programmerare uppges ha gått till. I dokumentet ifrågasätts om svenskens rättigheter har följts, och om Ecuador följt internationella konventioner..

SVT - 13 timmar sedan

Inför EU-valet: nya transparenta Facebook – eller?

Efter massiva kritikstormar har nätets sociala medier-bjässar kavlat upp ärmarna och utlovat hårda tag mot desinformation, falska nyheter och otillbörlig politisk påverkan. ”Transparens” är ett återkommande ord, men alla låter sig inte imponeras och efter en sista rapport inför EU-valet kommer nu varningar om att insatserna inte räcker till..

SVT - 16 timmar sedan

Libysk krigsherre säger nej till eldupphör

Nej, det blir inget avtal om eldupphör. Så löd budskapet från den libyske krigsherren Khalifa Haftar när han träffade Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris och avslog dennes begäran om att låta vapnen tystna..

SVT - 18 timmar sedan

Nancy Pelosi anklagar Trump för mörkläggning

Demokraterna i USA:s kongress överväger att kräva ett riksrättsförfarande mot den republikanske presidenten Donald Trump. Nancy Pelosi, representanthusets talman, har sagt att Trump är inblandad i en ”mörkläggning” – vilket fick honom att abrupt förkorta ett möte..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.