Expressen > Kultur

Saturday, 25 May, 01:37

Expressen - 16 maj 19 kl. 08:00

Den anständiga högerns sammanbrott är problemetVarför låter delar av högern som Ungerns Viktor Orbán?Anna Hellgren synar SvD:s Ivar Arpis senaste utspel..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ungerns Viktor OrbánAnna Hellgren, SvD, Ivar Arpis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den anständiga, högerns, sammanbrottär , problemet
DN - 15 okt 17 kl. 16:28

Sökes: Den anständiga högerns ledare

DN 16/10 2017. Det viskas upphetsat att Ulf Kristersson är en intellektuell. Men svensk politik behöver framför allt en anständig höger – och någon som leder den.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Barometern - 09 aug 14 kl. 09:29

Problemet är kulturen

Jag talade nyligen med en bekymrad mamma. Enligt det skriftliga omdömet når hennes tolvåring inte upp till målen i flera skol­ämnen. Mamman ville veta vad som brast, så att de kunde jobba hemma över sommaren.

Cornucopia - 06 apr 18 kl. 14:56

GDPR och anställda

EU:s nya lätt drakoniska persondataskyddsdirektiv GDPR innebär bland annat att arbetsgivaren i hög grad begränsas i vad den får ha för data om sina anställda. I princip får man bara lagra det som behövs för att uppfylla anställningsavtal och rättsliga förpliktelser som skatteinbetalningar. Allt annat kommer i praktiken kräva den anställdes godkännande och ska oavsett kunna raderas.

Alliansfritt Sverige - 05 jan 14 kl. 13:09

Om du undrar varför högern tjatar så mycket om debattklimatet så är det för att de håller på att förlora

Något håller på att hända i samhällsdebatten - eller rättare sagt håller något att hända om samhällsdebatten. Under vintern 2013 och början av 2014 verkar det vara helt omöjligt att debattera sakfrågor utan att debatten om debatten diskuteras. Den här texten handlar om peka i stora drag på en rad olika tendenser och den är självfallet generaliserande av sin natur.

BT - 25 apr 14 kl. 17:26

Sverige får inte svika tolkarna

Debatten om de lokalanställda tolkar som det svenska försvaret har använt sig av i Afghanistan upphörde i slutet av 2013, när Försvaret meddelade att ett antal redan hade fått uppehållstillstånd i Sverige. I ett pressmeddelande förkunnade dåvarande insatschefen Anders Silwer: ”Försvarsmakten vidtar de åtgärder som är nödvändiga för att säkerställa att tolkarna i Afghanistan ska få det skydd de behöver.” Den bild som Försvaret presenterade har dock visat sig vara minst sagt förskönad.

Alliansfritt Sverige - 15 jun 12 kl. 07:00

Borgerlig idédebatt - vem är en "hopplös tönt"

TÖNTGATE. Idag har Twitter exploderat av att två liberaler säger att borgerligheten  inte ska vara rasister genom att generalisera om invandrare. Det har applåderats till höger och vänster för något en med IQ marginellt högre än en snigel skulle kunna säga.

YA - 26 jul 14 kl. 04:00

Hjälp unga hitta ett hem

Om fler ska få bostad behövs kreativa lösningar från alla parter.
Inga nya bolån hos SEB utan amorteringskrav, deklarerade Annika Falkengren när banken nyligen presenterade sin halvårsrapport. Hon har starkt stöd från regeringen.

YLE - 07 okt 13 kl. 16:28

Jippo lyfter ökad arbetslöshet bland unga på bordet

Världsdagen för arbete World Day for Decent Work firas i dag för sjätte året i rad av miljoner fackförbundsmedlemmar världen över. Även i Finland gör sig temadagen påmind. På Järnvägstorget i Helsingfors väcktes i dag morse förbipasserande av en rad fackliga ungdomsorganisationer som samlats för att uppmärksamma den allt ökande arbetslösheten bland unga under 25 år i Finland.

YLE - 07 okt 13 kl. 16:48

Kampanj påtalar den stora ungdomsarbetslösheten

Världsdagen för arbete World Day for Decent Work (WDDW) firas i dag för sjätte året i rad av miljoner fackförbundsmedlemmar världen över. Även i Finland gör sig temadagen påmind. På Järnvägstorget i Helsingfors väcktes i dag morse förbipasserande av en rad fackliga ungdomsorganisationer som samlats för att uppmärksamma den allt ökande arbetslösheten bland unga under 25 år i Finland.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

”Vi är kompromisslösa – men inget Avpixlat”

Sajten Gardet har bara funnits i några dagar – ändå har den redan polisanmälts och kallats för ”feministernas Avpixlat”.Grundaren Cissi Wallin gästar Expressen TV för att berätta om den nya plattformen.– Vi är kompromisslösa på många sätt, men vi är inte ett Avpixlat och det kommer vi aldrig att bli, säger hon i programmet Kultur-Expressen..

Expressen - 9 timmar sedan

Rysk klassiker har blivit levande komedi för unga

Tjechov lever upp på Unga Dramaten.Maria Edström ser en betagande ”Lilla Måsen” bland flyttkartonger och frihet..

Expressen - I förrgår: 13:10

Förre Dramatenchefen: Det var helt Kafka-likt

”På många nationalteatrar slinker det in en stämning av upphöjdhet som är konstens fiende”. Gunilla Brodrej möter Eirik Stubø, som fick sparken som chef för Dramaten för en månad sedan..

Expressen - 19 timmar sedan

Nu behöver vi deras eld mot högerpopulismen

En svensk rösträttskvinna skulle inte vara manhaftig och spränga brevlådor.Ulrika Kärnborg skriver om hotade kärnvärden 100 år efter genombrottet. .

Expressen - Igår: 17:20

Frostensons bok saknar vanlig anständighet

I ”K” berättar Katarina Frostenson om händelserna som fick Svenska Akademien att rämna och henne själv att lämna Sverige.Jens Liljestrand läser ett försvarstal som får Fredrik Virtanens bok att framstå som ett under av mognad och värdighet..

Expressen - Igår: 13:06

Hon kan konsten att berätta en historia

I ”Vi for upp med mor” fortsätter berättelsen om tvillingarna Jana och Bror.Annina Rabe ger sig ut på en ljuvligt mörk landsväg med Karin Smirnoff..

Expressen - Igår: 06:30

Hellre döden än kvävas långsamt i pk-samhället

I Martina Montelius romanuniversum bor skräcken alltid granne med en galghumor som gråter.Ulrika Milles läser en satir om en dödsklinik präglad av både managementfloskler och en gränslös övergivenhet..

Expressen - I förrgår: 18:00

Det går inte att vara lagom lite mot abort

Lars Adaktusson eller ej, så länge KD slirar om aborträtten kommer partiet att ifrågasättas. Anna Hellgren påminner om vad samvetsfrihet faktiskt går ut på..

Expressen - I förrgår: 15:20

HBO-serien om Tjernobyl suger märgen ur mig

Tv-serien ”Chernobyl” kommer samtidigt som kärnkraften debatteras allt ljudligare i Sverige.Daniel Sjölin har sett de första tre avsnitten. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Högerpopulisterna som vill sälja ut sitt land

Den politiska skandalen i Österrike avslöjar hur självutnämnda patrioter säljer ut sitt land.Carl Henrik Fredriksson skriver om de fria mediernas betydelse i högerpopulisternas Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.