Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 22 May, 04:54

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtidenFramtidsutsikterna är inte längre lika ljusa för exportföretagen, enligt Business Swedens Exportchefsindex för det andra kvartalet. Indexet, som är en sammanfattning av en rad olika frågor som rör export och framtidsutsikter, ligger nu på 53,9 jämfört m.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Business Swedens Exportchefsindex

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Exportföretag, ser, bistrare, framtiden
Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtiden

Framtidsutsikterna är inte längre lika ljusa för exportföretagen, enligt Business Swedens Exportchefsindex för det andra kvartalet. Indexet, som är en sammanfattning av en rad olika frågor som rör export och framtidsutsikter, ligger nu på 53,9 jämfört m.

GöteborgsPosten - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtiden

Framtidsutsikterna är inte längre lika ljusa för exportföretagen, enligt Business Swedens Exportchefsindex för det andra kvartalet..

Sydöstran - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtiden

Blekinge Läns tidning - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtiden

Kristianstadsbladet - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtiden

Barometern - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtiden

SmålandsPosten - 16 maj 19 kl. 07:45

Exportföretag ser bistrare på framtiden

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 08:01

Exportföretag tvehågset optimistiska

Landets exportföretag är fortfarande försiktigt optimistiska om framtiden men en del osäkerhet har smugit sig in, visar exportkreditbarometern från Svensk Exportkredit (SEK).Barometern bygger på frågor till knappt 200 svenska exportföretag. Där skvallrar orderläget och sysselsättningsplanerna om fortsatt god utveckling men utvecklingen i Kina är det som oroar mest.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Nikesko dras tillbaks efter protest

Den amerikanska klädjätten Nike drar tillbaka en specialutgåva av en sko sedan ursprungsfolket Guna i Panama protesterat. Företaget hade nämligen använt sig av Gunas traditionella mola-design, ett slags mönster som bland annat innehåller en groda. Nike.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

St Louis till final i Stanley Cup

Utan skadade svenske stjärnbacken Erik Karlsson förmådde San Jose inte hålla emot i Stanley Cup-semifinalen. Den sjätte matchen i serien slutade 5–1 till St Louis, som i och med 4–2 i matcher därmed är i final. Finalmotståndarna Boston får inleda hemma.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Dyr dollar spräcker norsk stridsflygsbudget

Norska statens köp av amerikanska stridsflygplan av typen F-35 ser ut att bli dyrare än beräknat, till följd av den höga dollarkursen, rapporterar tidningen Klassekampen. Enligt norska försvaret har 40 flygplan beställts, där planen är att så småningom.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Rekyl på Tokyobörsen

Tokyobörsen följde Wall Streets tisdagsuppgång när börsen öppnade på onsdagsmorgonen. Det ledande indexet Nikkei 225 steg 0,4 procent, liksom det bredare Topixindexet, påeldade av en relativt svag yen i förhållande till den amerikanska dollarn. Även Hon.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sharkmob köps av kinesisk jätte

Den svenska spelutvecklaren Sharkmob köps av kinesiska teknikjätten Tencent. – Vi hade inte alls tänkt sälja bolaget bara efter ett par år. Men de låter oss behålla en stor självständighet, samtidigt som Tencent bidrar med enorma resurser och mycket kun.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lagförslag kan stoppa Preem-bygge

Preems tankar om att bygga ut sitt oljeraffinaderi i Lysekil river upp känslor. Enligt SVT har miljödepartementet planer på en lagändring som skulle stoppa utbyggnaden. Miljödepartementet ska enligt SVT förbereda ett direktiv till en lagändring som skul.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Peking redo för nya handelssamtal

Kinas ambassadör i USA, Cui Tiankai, säger att Peking är redo att återuppta handelssamtalen med Washington om det upptrappade handelskriget mellan länderna. – Kina är fortsatt redo om att fortsätta samtalen med våra kollegor för att nå en lösning. Vår d.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Alharthi får internationella Bookerpriset

Författaren Jokha Alharthi från Oman vinner det internationella Man Bookerpriset för sin roman "Celestial bodies", rapporterar The Guardian. Priset är ett av världens mest prestigefyllda och prissumman på 50 000 pund, motsvarande drygt 613 000 kronor, g.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tårgas vid protester efter indonesiskt val

Polisen satte in tårgas för att skingra demonstranter som samlats i centrala Jakarta för att protestera mot valresultatet i Indonesien. Landets valmyndighet bekräftade i tisdags att Prabowo Subianto besegrats av den sittande presidenten Joko Widodo. Sub.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Flera bilar i brand

Räddningstjänsten larmades till branden på natten till onsdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.