Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 21 May, 20:52

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 07:45

Bilbränder tvingar Tesla att ageraElbilsjätten vidtar åtgärder efter två incidenter i Asien, framgår det nu på morgonen. SvD Näringsliv skriver med hänvisning till Financial Times att Tesla uppdaterar mjukvaran i sina elbilar efter två händelser i Asien där bilar fattat eld. Det rör sig enligt Tesla om inställningar för laddning och temperaturreglering för Model S och Model X och enligt Tesla innebär det samtidigt att batteriernas livslängd förbättras. Tech Crunch uppger att Tesla ännu inte identifierat exakt vad som fick bilarna att börja brinna. Det ska också nämnas att Model 3 inte omfattas av de nu aktuella uppdateringarna av mjukvaran.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Tesla, Asien, Näringsliv, Financial Times, Model, Crunch, Bilbränder, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bilbränder, tvingar, Teslaatt , agera
Ekonomistas - 24 aug 16 kl. 10:16

Segregation och bilbränder

För en vecka sedan visste jag nästan ingenting om bilbränder. De senaste tiden har dock bilbränder diskuteras livligt och jag har hört och läst så mycket förvirrande att jag känt mig nödgad att bilda mig en uppfattning på egen hand. Det är framförallt två saker som förbryllat mig.

Skånskan - 22 aug 16 kl. 11:33

Svensk och dansk polis i dialog efter bilbränder

ÖRESUND Två nätter i rad har Köpenhamn drabbats av ett flertal bilbränder. Polisen uppger att det är för tidigt att säga om det har något samband med de många bilbränderna i Sverige, nu senast på söndagskvällen i Malmö, Norrköping, Västerås och Olofström. Enligt Berlingske har dansk och svensk polis nu en dialog med varandra om bilbränderna.

Skånskan - 26 aug 16 kl. 06:00

Fem sitter inlåsta för Malmös bilbränder

MALMÖ Fem personer sitter anhållna eller häktade för att ha eldat upp bilar i Malmö i sommar. Cirka 120 bränder i sommar gör att 2016 inte blir inget rekordår. Polisen ser nu en ljusning i att antalet anmälningarna minskar.

Cornucopia - 14 feb 18 kl. 17:20

Antalet anlagda bilbränder har minskat i både Göteborg och Malmö - var fler under alliansregeringen

Medan Moderaterna hetsar med skrämselretorik kring bilbränder i Göteborg, så visar MSB:s statistik på ett minskande antal anlagda fordonsbränder i både Stor-Göteborg och Malmö. För Göteborg var rekordåren 2009 och 2011, under den moderata alliansregeringens tid.
Fordonsbränder i Stor-Göteborg, anlagda med uppsåt 1998 - 2015.

Skånskan - 15 aug 16 kl. 11:56

Misstänks för bilbränder

MALMÖ När polisen natten till måndagen stoppade en 21-årig man i Rosengård luktade det mycket bensin i hans bil. Det visade sig att mannen i bagaget hade bensindunkar och en så kallad nödhammare till att krossa rutor.
Mannen greps misstänkt för förberedelse till grov skadegörelse.

Uppsalanyheter.se - 21 aug 14 kl. 06:57

Våg av bilbränder i Gottsunda

Flera bilbränder inträffade i Valsätra/Gottsunda under natten, det första larmet kom från Bandstolsvägen strax före midnatt.Flera bilbränder inträffade i Valsätra/Gottsunda under natten, det första larmet kom från Bandstolsvägen strax före midnatt.   Första larmet kom från Bandstolsvägen vid 23,30 en bil hade av okänd anledning börjat brinna och ytterligare en bil blev förstörd i samband med branden.

Uppsalanyheter.se - 07 sep 14 kl. 03:58

Nya bilbränder i Gottsunda

I fredags rapporterade vi om bilbränder i Gottsunda, i går brann det på nytt i Flogsta och nu inatt har fyra nya bilar satts i brand, polisen har ännu ingen gripen.I fredags rapporterade vi om bilbränder i Gottsunda, i går brann det på nytt i Flogsta och nu inatt har fyra nya bilar satts i brand, polisen har ännu ingen gripen.   På lördagseftermiddagen hade en bil satts i brand i Flogsta, det var vid 16,30 tiden som larmet kom till räddningstjänsten som fick rycka ut och släcka.

Skånskan - 21 apr 17 kl. 11:56

Nya bilbränder i natt

MALMÖ ERWP.fif(1)Under natten till fredagen utbröt flera nya bilbränder. En personbil totalförstördes vid en brand på Hyllievångsvägen vid midnatt, som betecknas som skadegörelse genom brand.

Uppsalanyheter.se - 06 nov 17 kl. 00:07

Flera bilbränder i Gottsunda - oroligheterna anses vara resultat av polisiärt arbete

Det är oroligt i Gottsunda/Valsätra på söndagen, flera bilbränder rapporteras från August Södermans väg och Linrepevägen. Polisen ser oroligheterna som en framgång på deras polisiära arbete.Det är oroligt i Gottsunda/Valsätra på söndagen, flera bilbränder rapporteras från August Södermans väg och Linrepevägen.

BT - 18 sep 14 kl. 12:02

Fortsatt ökat antal bilbränder

Antalet omkomna i trafiken minskar, däremot är siffran för döda i bilbränder konstant. Ett problem som biltillverkarna bör uppmärksamma, anser Motormännen. "En stor del av de som dör är barn och ungdomar som färdas i baksätet.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

SD-videon alla snackar om: ”Betedde mig tölpigt”

I efterspelet till avslöjandet om SD-toppen Peter Lundgrens sexuella ofredande har partiet nu laddat upp en video på Youtube där han samtalar med kvinnan. Det rapporteras brett i svensk media. Den märkliga och oväntade videon laddades upp i natt direkt på Sverigedemokraternas Youtube-kanal, enligt SVT.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Ikeas Sverigechef om turbulensen

Efter avslöjandet om personalens oro försöker hon nu lugna medarbetarna. Dagens PS berättade i går, med hänvisning till Expressen, om den kalabalik som kantar den svenska möbeljätten efter grundaren Ingvar Kamprads bortgång för drygt ett år sedan. I dag leds Ikea av Ingvars söner Peter, Mathias och Jonas och många ifrågasätter om trion har vad som krävs för att den gigantiska möbelsuccén ska fortsätta, exempelvis har vinsten för Ingka Holdings – som äger Ikea – krympt med 8 miljarder kronor under fjolåret jämfört med året innan.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Kinesisk streaming-plattform siktar på USA

I dagens techbrief kan du läsa om Kinas metallexport i handelskriget, en ny startup-”unicorn” och den kinesiska streamingtjänsten Huya. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Kina kan strypa tillgången på sällsynta jordartsmetaller Råvaror inom segmentet jordartsmetaller är ett område där Kina har runt 90 procent av det globala utbudet.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Omstart med ett knapptryck för startupen

Shortcut Labs är startupen bakom produkten ”Flic” – en knapp som kan monteras var som helst, och göra vad som helst. Nu ska företaget lansera nästa version via crowdfunding. ”Flic” är en liten knapp som kan sättas var som helst, och programmeras att kontrollera en stor mängd prylar.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Busch Thor om Lundgren: ”Oacceptabelt”

”Det sänder väldigt märkliga signaler om vilka värderingar som gäller och hur man får bete sig i det partiet”. Det säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor enligt Dagens Nyheter. Busch Thor menar att ”det är märkligt att det är [Kristina Winberg (SD)] som larmar om det här som får gå medan mannen som själv erkänner att han tagit kvinnan på hennes kropp utan att hon velat det får vara kvar.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Det här jobbet skulle du valt för högre lön

Många känner säkert frustrationen över för lite löneförhöjning allt för sällan. Här är jobben du skulle valt för att få störst löneökning. Enligt en sammanställning av TT som Svenska Dagbladet tagit del av är det flera oväntade jobb som klättrar på listan.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Är Ikea förlorat utan Ingvar?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Enligt Expressens avslöjanden i går har anställda på Ikea fått omförhandla löner, i vissa fall till en lägre nivå, och dessutom har ledningsgruppen decimerats sedan Ingvar Kamprads bortgång för drygt ett år sedan.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Kaxiga entreprenören tillbaka med nytt bolag

Med flertalet bolag i bagaget har Jens Nylander all erfarenhet man behöver för att lyckas med en startup. Hans nya bolag Automile går mot ett ljust 2019, och Nylander mörkar ingenting. ”Vi räknar med att nå en rullande årsomsättning på cirka 200 miljoner kronor under detta räkenskapsår”, säger Jens Nylander till Di Digital.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Forskare: Mysteriet i handelskriget löst

En nyckelfråga i handelskriget mellan USA och Kina – vem som egentligen äger jätten Huawei – har gäckat världen i decennier. Nu säger sig en forskarduo sitta på svaret.  Varför har USA bestämt sig för att svartlista Huaweis telefoner?

Dagens PS - 5 timmar sedan

Video från SD och Huawei-gåta från USA

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. SD-videon alla snackar om: ”Betedde mig tölpaktigt”
I efterspelet till avslöjandet om SD-toppen Peter Lundgrens sexuella ofredande har partiet nu laddat upp en video på Youtube där han samtalar med kvinnan. Den märkliga och oväntade videon laddades upp i natt direkt på Sverigedemokraternas Youtube-kanal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.